Con Zelo: 90 jaar jong!

Op dinsdag 28 april 1931 werd voetbalvereniging Con Zelo opgericht, voortgekomen uit de voetballers uit de Slootgaardpolder en de jongens van OKB uit het dorp. Tegenover de kerk, op 100 meter van ons huidige sportpark, rolt de bal ruim een jaar later in de eerste officiële wedstrijd.

In 1931 nog beperkt tot één team, in 2021 voetballen er in 25 teams jongens, meiden, mannen en vrouwen in veld en zaal, in het rood-zwart van Con Zelo. Een vereniging van de leden én vrijwilligers, omarmt door het hele dorp en daarmee gesteund met een enorme betrokkenheid. Een club waar sportieve prestaties, plezier in het spel en de gezelligheid van de teamsport hand in hand gaan.

Op woensdag 28 april 2021 bestond vv Con Zelo 90 jaar, wat we hadden willen vieren in het weekend van 17 en 18 april met een uitgebreid jubileumweekend. Toen bleek dat we ons daarin moesten beperken tot de jeugdactiviteit (het Oranjefestival), besloten we toch op de dag zelf even kort stil te staan bij de mijlpaal. Daarom bezocht KNVB Ambassadeur Rob van Twuijver Sportpark de Groet en mocht hij namens de bond een mooi cadeau overhandigen. Vanwege de huidige situatie vond dit, op gepaste afstand, buiten op ons terras plaats.

Van links naar rechts: Erwin Dam (voorzitter), Dirk Bruin (jubileumcommissie), Rob de Leeuw (secretaris), Rob van Twuijver (KNVB)

Daarnaast kon de club het bezoek van de heer Van Twuijver ook nog waarderen met een klein geschenk terug, mede namens de Vrienden van Con Zelo. Namens de vereniging waren Rob de Leeuw en Erwin Dam aanwezig namens het bestuur, Dirk Bruin was erbij namens de jubileumcommissie en archivaris Arie Boekel verzorgde de fotografie.