post

Van de voorzitter – update maatregelen

Beste voetbalvrienden,

Het is vandaag 11 september 2020, morgen is het precies een half jaar geleden dat de premier zijn persconferentie gaf en alle activiteiten een halt toeriep, dus ook het voetbal. We wisten toen nog niet wat we nu weten: dat het zes lastige, onzekere en vooral uitdagende maanden zouden worden.

De tussenstand nu: het coronavirus lijkt enigszins onder controle, we sporten weer en iedereen is blij, opgelucht dat er weer mogelijkheden zijn om samen te komen. De eerste weekenden in onze kantine zijn grotendeels goed verlopen.
Maar we hebben nog steeds te maken met beperkingen vanuit overheid en gemeente. Maximum aantallen bezoekers, registratie, zitplaatsen en afstand houden zijn zaken waar we mee om moeten gaan. Niet altijd voor onszelf, wel altijd voor elkaar én voor de vereniging. We willen tenslotte niet het risico lopen dat we de kantines weer moeten sluiten.

Daarom roep ik op tot begrip voor onze vrijwilligers, die hun uiterste best doen om dit allemaal mogelijk te maken. Heb begrip voor de beslissingen die ze moeten nemen. Dit is niet omdat zij dit zo graag willen, maar om erger te voorkomen.

Denk een beetje om elkaar, houd zoveel mogelijk afstand en blijf gezond, dan gaan we gewoon een heel mooi seizoen tegemoet op het veld, in de zaal én in de kantines!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo