post

Con Zelo 1 speelt sterk, maar verliest toch

Na het gelijke spel bij MOC vorige week, trad Con Zelo aan tegen Vrone voor de tweede bekerwedstrijd. Een geduchte tegenstander die vooraf al een lastige opgave leek voor de Waarlandse promovendus.


Voorafgaand aan deze eerste officiële wedstrijd was er een minuut stilte voor de recent overleden Sieb Schouten, Erelid van Con Zelo.

De ploeg van Ivo Rohling kwam daarna goed uit de startblokken en Con Zelo deed niet onder voor de bezoekers uit Sint Pancras. Met open vizier werd de aanval gezocht, beloond met de 1-0 door Geert de Graaf. Daarna bleef er gecontroleerd gespeeld worden, met meer rust in het spel dan in de grillige wedstrijd vorige week. Vrone kwam terug tot 1-1, eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in. Dat deerde de aanvallers van Con Zelo niet en wederom kwam Geert de Graaf tot scoren. Het leek een doelpuntrijk duel te worden toen er nog voor rust 2-2 op het scorebord stond.


Het kon voorafgaand aan de tweede helft dan ook alle kanten nog op en ook na de rust bleef Con Zelo de aanval zoeken. Onder andere invaller Jim Langendijk kwam vaak in schietpositie, maar meer dan de lat wist hij niet te raken. Ook op schoten van Sander Houtenbos moest de goalie van Vrone vaak (stijlvol) reddend optreden, maar een verdiend Waarlands doelpunt bleef uit.

Aan de overzijde moest Chris Borst toch een keer vissen, toen Vrone de 2-3 binnen schoot. Ook de 2-4 kwam uit een uitbraak tot stand, maar de één-op-één situatie en het daaropvolgende vlammende schot zag iedereen achter de doellijn stuiten, behalve de man die het doelpunt zou moeten noteren. Scheidsrechter Kerssens constateerde geen goal, waarmee de eindstand op 2-3 bleef steken.


Een goede wedstrijd, helaas zonder beloning in de vorm van punten, maar een goede graadmeter richting de competitie.
Zondag a.s. de uitwedstrijd bij Rood-Wit Zaanstad, die met ruime cijfers (8-1) winst boekte op MOC. Aanvang aldaar is om 14.30 uur.