Van de voorzitter: update coronavirus 2 april 2020

Vanaf half maart ligt het Nederlandse voetbal stil. Afgelopen dinsdag heeft de KNVB gemeld dat de competities zijn afgelopen en de sportparken blijven tot tenminste 28 april gesloten, maar ook met in ons achterhoofd de opmerking van premier Rutte dat ook daarna de het virus nog niet zal zijn bezworen. Trainingen, oefenwedstrijden en toernooien in mei en juni zijn nog lang niet vanzelfsprekend.

Het virus is ook doorgedrongen tot in de Waarlandse gemeenschap. Verschillende gezinnen zitten thuis in quarantine of hebben te maken met mensen in hun omgeving die besmet zijn met het coronavirus. Ik wil die Waarlanders, maar ook de andere inmiddels meer dan duizend getroffen Nederlanders, alle sterkte toewensen.

Voetbal is bijzaak op dit moment. Sport is bijzaak. Gezondheid staat op de eerste plaats en heeft verreweg de meeste prioriteit. Toch moeten wij als bestuur verder kijken, kijken naar de toekomst. Via digitale wegen zullen de besturen van Con Zelo handbal, voetbal en omni de komende weken vergaderen en de clubs draaiende houden. Hierbij zijn flexibiliteit en vindingrijkheid de sleutel tot het behoud van onze gezonde verenigingen en zullen we er alles aan doen om ook in deze tijden onze leden te laten genieten van het voetbal, maar ook om ons nu al voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 

Na de vergaderingen die we begin volgende week hebben, zullen we via onze website, social media en de W4 laten weten hoe ons tijdspad eruit ziet de komende weken, voor wat betreft aan- en afmeldingen en teamindelingen.

Financieel is Con Zelo in staat om de crisis in de huidige omvang het hoofd te bieden, maar ook wij lopen veel omzet mis door de stilgelegde trainingen en competities. Daarom hebben we vanaf deze maand de vrijwilligersvergoedingen voor de jeugdtrainers stopgezet en vergaderen we komende week over onze financiële situatie, ook met het oog op de geplande investeringen in met name ledverlichting.

Con Zelo betekent “met ijver”, wat staat voor de Waarlandse mentaliteit: hard werken en beloond worden. Met die insteek zijn we gestart met alternatieve opdrachten voor onze jeugdteams, waarbij selectiespelers de teams helpen. Teamverband is hierbij het uitgangspunt, want het team (voetbal, handbal of andere groepen waar je bij zit), dat is wat je steeds meer gaat missen in de tijden van thuiswerken en school wat alleen bestaat uit huiswerk. Daarom kiezen we niet voor individuele opdrachten, maar voor dingen die je toch samen kunt doen. De komende tijd zullen we proberen leuke opdrachten met de jeugdteams te delen. Meedoen is zeker niet verplicht, hopelijk vinden jullie het leuk.

De steun van de Waarlanders aan het verenigingsleven en de lokale ondernemers is hartverwarmend en ik wil dan ook afsluiten met een welgemeend dankjewel aan iedereen die meedoet of deed aan de Eierenactie, de Con Zelo Met IJver opdrachten en aan de vrijwilligers, die ook in deze lastige tijden zich blijven inzetten voor onze sportverenigingen.

Bedankt en hopelijk tot snel, op Sportpark de Groet.

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo


Bekijk hier de video van deze update: