post

Eerste thuiswedstrijd omgezet in ruime zege

Na de 0-9 vorige week in Callantsoog werd nu De Koog in eigen huis ontvangen door Con Zelo 1. Op voorhand volgens de kenners een tegenstander die toch te verslaan zou moeten zijn. Dat bleek ook het geval, mede aan de hand van de drie goals van Niels Leegwater werden de bezoekers met 6-1 verslagen.

Onder natte omstandigheden, maar op een geweldig goed bespeelbaar veld, betraden de 22 spelers en scheidsrechter Raven het strijdtoneel, waar om 14.00 uur afgetrapt werd. Waar in de regio verschillende wedstrijden werden afgelast door de hoeveelheid neerslag, was op ons hoofdveld geen plas te zien en ook na afloop was de grasmat nog in prima conditie. Dat wil niet zeggen dat er niet gestreden werd, want beide ploegen kwamen echt wel voor de punten het veld op.

De eerste twintig minuten waren wel rommelig, maar zowel De Koog als Con Zelo vochten voor iedere meter op het veld. In kwaliteit leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar de trouwe Waarlandse toeschouwers wisten dat Con Zelo eigenlijk beter was dan wat het tot dan toe liet zien. Zo was er in balbezit weinig rust in de ploeg en probeerden de middenvelders steeds met een lange bal een kans te forceren. Dit resulteerde enkel in hard doorschietende ballen richting achterlijn op het natte en daardoor gladde veld.


De Koog kreeg in de openingsfase evenmin kansen, de defensie van Con Zelo had weinig moeite om de boel achterin op slot te houden. De eerste echte redding van keeper Chris Borst was pas in de 35e minuut, toen hij een hard schot van dichtbij knap wist te pareren. Uit de tegenaanval volgde direct een klap voor de bezoekers, toen topschutter Niels Leegwater de 1-0 binnen schoot. Letterlijk en figuurlijk betekende dit voor Con Zelo de bevrijding en voor De Koog een deksel op de neus, want de verdediging van De Koog was in deze fase vlak voor rust echt even de weg kwijt. Zodoende kreeg Sander Houtenbos in de 39e minuut de ruimte die hij graag wil om uit te halen en dat deed hij dan ook met verve: 2-0.

Dat het voor rust nog niet meteen gedaan was met De Koog was te danken aan de doelman van de bezoekers, die op slag van rust een wereldgoal van Niels wist te voorkomen en een kiezelhard schot tegen de deklat wist te tikken. Daardoor bleef het bij een ruststand van 2-0.

Con Zelo startte na rust direct vlammend, met een opstomende Sander die binnen dertig seconden het eerste schot op het vijandelijke doel loste. De doelman wist dit schot niet goed te klemmen, waardoor bij de eerste paal Jordy Onkenhout kon profiteren en zijn tweede van het seizoen kon maken; 3-0.

Hiermee was de zege al zo goed als beklonken en zo dachten de spelers van Con Zelo er ook over. De touwtjes gingen was losser en De Koog kreeg wat meer ruimte om te voetballen, maar nooit kwam Con Zelo in gevaar. Op een iets lager tempo volgden voor Con Zelo nog wel enkele kansen, voornamelijk door de creativiteit van aanvoerder Ralph Smit op het middenveld. Zodoende werd in de 67e minuut Niels maar weer eens in stelling gebracht, om zijn tweede van de dag te scoren en voor de 4-0 aan te tekenen. Zes minuten later was het Ralph zelf die doorbrak, de keeper omspeelde en vrij de 5-0 binnen kon schieten. Een gemakkelijke zege werd door de ontstane gemakzucht nog wat ontsierd door de 5-1 die in de 82e minuut van afstand werd binnengeschoten uit de tweede lijn, maar in blessuretijd bekroonde Niels zijn wedstrijd door de hattrick te vervolmaken en de eindstand op 6-1 te zetten.

Een geweldige start van het seizoen met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van +14. Dit geeft natuurlijk vertrouwen, maar we weten dat de sterkere tegenstanders nog op ons pad gaan komen. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma, wanneer de buren van VZV weer op bezoek komen. Deze derby is na de automatische promotie van VZV vorig seizoen weer in het schema terecht gekomen, waardoor de ploegen na een seizoen gescheiden te zijn geweest, elkaar weer gaan ontmoeten. In seizoen 2017-2018 kwamen Con Zelo en VZV samen uit in de 4e klasse B, alwaar Con Zelo beide ontmoetingen wist te winnen. Thuis werd het toen een klinkende 3-0, uit een moeizame 1-2.

Na afloop van de wedstrijd is er entertainment in de kantine met DJ Mitch en rondom de wedstrijd zullen er wat extra activiteiten zijn op het hoofdveld door de jongste voetbaltalenten van Con Zelo en VZV. Kom dus op tijd naar Sportpark de Groet zondag, voor hopelijk een succesvolle en gezellige middag!