post

Con Zelo heet Callantsoog welkom terug in de vierde klasse

Met een overduidelijke overwinning heeft Con Zelo de promovendus Callantsoog onverbiddelijk hard welkom geheten in de 4e klasse. In het duindorp werd het maar liefst 0-9 voor de Waarlandse formatie.

Con Zelo ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een snelle openingstreffer, waar Sander Houtenbos al na 5 minuten een grote kans op had. Na een goede opendraaiende actie schoot hij echter rakelings naast. Con Zelo bleef het spel domineren in balbezit, maar de creativiteit voorin ontbrak om tot scoren te komen in de eerste twintig minuten. Callantsoog probeerde af en toe te counteren, maar Con Zelo doelman Chris Borst kwam nooit echt in de problemen. In de 23e minuut volgde dan toch de bevrijdende 0-1, van wie anders dan Niels Leegwater. Hij speelde zichzelf vrij van zijn tegenstander en schoof de eerste competitietreffer van het seizoen binnen. Hoewel Con Zelo de betere ploeg bleef, zat er ook de nodige slordigheid in het spel en was het maar goed dat Callantsoog niet bij machte was om het af te straffen. In de 38e minuut volgde de volgende grote kans voor Con Zelo, toen Jordy Onkenhout een schot op doel afleverde, Niels de rebound oppikt en aflegt op Ralph Smit, zodat die opnieuw uit kon halen. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald door een verdediger, die naast zijn al geklopte doelman stond. Twee minuten later was het dan wel raak voor Jordy, die met zijn 0-2 zijn eerste officiële treffer voor Con Zelo liet noteren. Wie daar nog van stond te juichen, miste mogelijk de 0-3 die direct na de aftrap ingeleid en afgerond werd door Geert de Graaf. Daarmee werd twee minuten voor rust de wedstrijd eigenlijk al in het slot gegooid en het was dan ook de vraag hoe hoog de uitslag uiteindelijk uit zou gaan vallen.

In de tweede helft oogde Con Zelo nog sterker en al direct leek Callantsoog rijp voor de slacht onder de stralende nazomerzon. Callantsoog kon nagenoeg niet op de helft van Con Zelo komen en de kansen regen zich snel aaneen. Toch moesten de meegereisde Waarlanders nog tot de 59e minuut wachten op de 0-4 van Ralph Smit, die van flinke afstand de keeper van Callantsoog te kijk zette. Inmiddels had Max Wit de sterk verdedigende Stef Smit vervangen. Op het moment dat Joep Blankendaal het veld betrad voor Roel Smit kwam Niels weer eens in scoringspositie en zette de 0-5 op het bord. De laatste wissel van Bas IJsselstijn was Nijs Bakker voor Jordy, die mee ging doen in de Callantsoger schiettent. Dat bekrachtigde Nijs door aan te tekenen voor de 0-6 in de 68e minuut. Er volgden nog verschillende soepel lopende aanvallen, maar door een aantal vlagsignalen van de Zandtemer assistent in Callantsoger dienst (J. Bierhaalder) en wat ballen richting de Noordzee werd Callantsoog een eindstand met dubbele cijfers bespaard. Het laatste kwartier leverde nog wel de 0-7 (Ralph uit scrimmage), 0-8 (Niels die afrondde na het negeren van de assistent door de scheidsrechter) en 0-9 (Niels schiet één van zijn vele kansen raak) op, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Tackles ten spijt; Callantsoog kon een afstraffing niet voorkomen.

Een hard gelag voor de ploeg van trainer Klaas Mooij, die een behoorlijk valse start in de 4e klasse heeft. Con Zelo staat nu op doelsaldo aan kop in de tussenstand, voor Succes, Schagen United, Texel ’94, FC Medemblik en De Koog, die ook allemaal hun eerste wedstrijd wonnen. Die laatste is de tegenstander van aankomende zondag op Sportpark de Groet, als we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Vorig jaar werd Con Zelo – De Koog een waar spektakelstuk die eindigde in een 6-3 overwinning, laten we zien of zo’n overwinning ook zondag weer in het vat zit. Als vanouds is de aanvang weer om 14.00 uur en de entree gratis.