Remise in tweede wedstrijd Burencup

Na een duidelijk krachtsverschil vorige week tegen Hugo Boys werd in Tuitjenhorn nu een klassegenoot getroffen met de ploeg van Dirkshorn. Onder leiding van Pascal Hamers (opvolger van de vertrokken Jeffrey Androg) wilde Dirkshorn zich vast revancheren voor de 8-1 nederlaag van vorige week tegen de gastheer Hollandia T.

In een gelijk opgaande openingsfase kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen, maar in de 20e minuut werd Con Zelo-goalie Dennis Wever geklopt door een goed afstandsschot van de #9 van Dirkshorn. Een goal die zeker mee gaat doen voor de prijs van het mooiste doelpunt, waar de Burencup-jury aankomende zondag het finale oordeel over zal vellen. Vlak na deze openingstreffer kreeg Con Zelo de grootste kans van de eerste helft, maar Jordy Onkenhout schoot op aangeven van Niels Leegwater van dichtbij over. Zodoende bleef Dirkshorn de voorsprong vasthouden tot de rust en was het aan de staf om met een ander aanvalsplan uit de kleedkamer terug te komen.

Intussen was de ruststand op het hoofdveld 1-1 in het duel tussen de beide derdeklassers Hugo Boys en Hollandia T.

De eerste grote kans na rust was een kopie van de aanval van Niels en Jordy uit de eerste helft, en ook nu werd het net niet gevonden. Stevig fysiek én verbaal ingrijpen kwam intussen Dirkshorn op een flink aantal gele kaarten van scheidsrechter Kevin Kooij te staan en Con Zelo maakte gebruik van de onrust aan de wit-zwarte zijde in de 67e minuut. De teruggekeerde Sander Houtenbos verschalkte de Dirkshornse doelman en tekende voor zijn eerste doelpunt in het toernooi. Toch kon Con Zelo de wedstrijd niet helemaal kantelen en bleven de aanvallen van Dirkshorn voor gevaar zorgen. Na een moment van slordig balverlies op het middenveld was Dennis nog te ver uit zijn doel om te voorkomen dat Drikshorn in de 80e minuut andermaal op voorsprong kwam: 1-2. Het werd tijd voor een slotoffensief en de toeschouwers werden niet teleurgesteld. Vijf minuten voor tijd weet een back van Dirkshorn nog een goede inzet van aanvoerder Sebas van Balgooy van de lijn te halen en in de absolute slotfase bracht de doelman redding op een vlammend schot van Niels. Sander was daarbij oplettend en schoot uit de rebound de terechte gelijkmaker binnen.

Zo bleef de tweede wedstrijd van Con Zelo op de Burencup steken op 2-2, terwijl ook Hugo Boys en Hollandia T elkaar in evenwicht hielden. Op het hoofdveld werd het 3-3, waardoor alles nog open ligt op de laatste speeldag. Kijk voor alle rangen en standen ook op www.burencup.nl.

Zondag 15 september zijn de laatste wedstrijden: Hollandia T – Con Zelo en Dirkshorn – Hugo Boys. Deze wedstrijden zullen uitsluitsel moeten geven over de einduitslag en wellicht zien we daar ook pas wie Speler en Keeper van het Toernooi worden, en ook de prijzen voor het Mooiste Doelpunt en de Topscorer zullen dan definitief door de jury worden besloten. Graag tot zondag op Sportpark de Kuil in Tuitjenhorn!