post

Con Zelo koploper 4A na overwinning op De Koog

De Graafschap nekt De Koog

Con Zelo en De Koog allebei na 4 wedstrijden op de 2e-3e plaats achter koploper Geel Zwart die deze middag vrij waren en dus met grote getale aan spelers aanwezig waren om hun tegenstander in dit geval Con Zelo voor komende week op de voet te kunnen volgen .De Koog versterkt met enkele spelers van Texel 94 hadden Con Zelo al diverse malen in het eerste half uur van deze wedstrijd op achterstand kunnen zetten , maar het vizier van Yorgo Helleman stond deze middag niet goed afgesteld en dat was maar goed ook . Vorige week was dat ook al aan de hand bij DWOW en er komt eerdaags een tegenstander die dat wel genadeloos gaat afstraffen , dus heren wees vanaf het begin bij de les . Reeds in de 2eminuut ging Roel in de fout speelde verkeerd terug op Mike en de bal belande bij Helleman ,zijn inzet belande op de paal en de rebound was voor Marco  , in de 5e minuut maakt Max een slippertje zonder gevolgen . Niet veel later werd een doelpoging van Sander door keeper Eddy Witte tot corner verwerkt . Het spel golfde op en neer en na een kwartier spelen een prima steek pass van De Haan door het midden van onze defensie op wederom Helleman die nu nipt naast het vijandelijk doel wist te schieten . Niet veel later aan de andere kant kopte Geert over na een strakke voorzet van Niels Leegwater. Daarna was De Koog weer aan de beurt nu via Sander de Haan die zijn inzet op de paal zag belanden . Na zoveel geschutter van De Koog viel de treffer aan de andere kant , Niels op rechts er vandoor en zijn inzet werd half gekeerd door keeper Witte en Geert de Graaf was er als de kippen bij om het leer in het doel te tikken 1-0. Een tegenvaller voor de eilandbewoners maar het duurde niet al te lang of het was al weer gelijk , Sander de Haan werd prima aangespeeld en met zijn klasse ronde hij dat prima af  1-1 . Al met al een enerverende eerste helft  met maar 2 doelpunten en het had er net zo goed 0-3 of 2-5 kunnen zijn volgens de insiders lees trainers . Sommige hadden de thee of koffie nog niet eens op of Con Zelo stond weer op voorsprong , op aangeven van een prima spelende Sander Houtenbos deponeerde Niels de bal snoeihard achter keeper Witte 2-1 . Helaas was dat van korte duur want 1 minuut later was het weer gelijk , de Haan zette op rechts laag voor en de geheel vrijstaande ! Ipenburg tikte de bal in het vijandelijk doel 2-2 . n domper voor de thuisploeg , maar ze zochten meteen weer de aanval op ,Sander zag wederom Witte in de weg liggen en Pieter schoot gehaast naast het doel , In de 62eminuut zette Sander de Haan zijn ploeg op voorsprong een bedoelde voorzet belande ineens verrassend achter Marco 2-3 . Met nog een half uur te gaan begon Con Zelo al aan een slot offensief en daar had De Koog geen kaas van gegeten . Direct na de 2-3 moest keeper Witte van De Koog al aan de bak een inzet van Niels Leegwater verwerkte hij tot corner ,maar in de 65e minuut moest hij toch voor de derde maal capituleren Pieter zorgde voor de gelijkmaker 3-3 . Wouter Leijen prima gespeeld werd vervangen door Stef Smit , Con Zelo veegde De Koog compleet van de mat , in de 71e minuut zette Geert zijn ploeg op voorsprong  4-3, niet veel later maakte broer Pieter ook zijn tweede van deze middag  nadat de inzet van Ralph nog werd gekeerd van de doellijn wist Pieter de bal wel over de doellijn te schieten en zo stond het ineens 5-3 . Nijs Bakker werd er nog ingebracht voor Max , en Con Zelo denderde maar door en na diverse kansen was het Niels Leegwater die wel op een hele speciale actie no 6 achter Witte wist te krijgen Sappho Niels  6-3  . Geert kreeg de publiekswissel van trainer Bas en Jim Langendijk werd zijn vervanger , niet veel later floot scheidsrechter de Jong voor het laatst . Een wedstrijd met twee verschillende helften maar zeker de moeite waard om mee te maken het publiek en Con Zelo waren deze middag de winnaar .

Volgende week naar t Zand tegen Geel Zwart veel succes

 

Gr Arie Boekel  

4 (2)
« 1 van 8 »