Con Zelo 1 speelt gelijk in eerste bekerwedstrijd

De eerste officiële krachtmeting van 2020-2021 is in Midwoud geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Namens de Waarlanders scoorde Sander Houtenbos uit een vrije trap.

Na een wisselvallige oefencampagne was MOC de eerste tegenstander tegen wie er echt iets op het spel stond. De promovendus uit de 5e klasse, komend jaar uitkomend in 4C, was niet onder de indruk van de ploeg van Ivo Rohling en speelde met open vizier. Al vroeg in de wedstrijd moest Chris Borst daarom de bal uit zijn net vissen en moest er tegen een achterstand worden gevochten. Uit een vrije trap vanaf zo’n 25 meter krulde Sander Houtenbos de gelijkmaker binnen, waardoor de ruststand in evenwicht was.

Pas in de tweede helft liet Con Zelo zich meer gelden en kwamen er kansen op doel, maar de harde wind maakte dat de dieptepasses vaak te hard waren voor de voorhoede. Daarbij stonden, volgens de Midwoudse assistent-scheidsrechter, de aanvallers van Con Zelo ook te vaak buitenspel, waardoor de ingevallen scheidsrechter Wiedijk menig aanval in de kiem smoorde. De slotfase bracht wel nog wat schoten op doel, maar door gebrek aan zuiverheid vlogen de ballen over en naast. Gelijkspel na 90 minuten, daar moeten we het mee doen.

Zondag komt Vrone op bezoek op Sportpark de Groet voor het tweede bekerduel. Hier is publiek gewoon bij welkom, de kantine is geopend. Houd wel de weersverwachting in de gaten en neem een paraplu mee indien nodig, want het aantal zitplaatsen in de kantine is beperkt en vol=vol.

Update corona protocol

Aankomend weekend zijn de eerste officiële wedstrijden van seizoen 2020-2021 gepland, waarmee een bijzonder seizoen van start gaat. Om dit in goede banen te leiden hebben Con Zelo handbal, voetbal en omni een gezamenlijk protocol opgesteld (zie homepagina, link aan de rechterkant), welke geregeld wordt geëvalueerd en indien nodig herzien. Houd dit document de komende weken dus goed in de gaten en kijk geregeld de nieuwste versie na.

Als Con Zelo voetbal hebben we twee aanvullende instructies voor onze leden:

Voor alle spelers, begeleiders, trainers en scheidsrechters van vv Con Zelo geldt: bij gezondheids- of verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je testen. Meld je wel even af bij je trainer, coach of coördinator.
Heeft iemand in jouw huishouden deze klachten of is deze positief getest op corona? Dan vragen we je om 10 dagen thuis te blijven én je te laten testen.

Tot nader order vragen we ouders om niet bij de trainingen van hun zoon of dochter te komen kijken. Vanaf het parkeerterrein richting de velden zijn tijdens trainingsuren voorlopig alleen spelers en trainers welkom.

Ik wens iedereen een goed, gezond en sportief voetbalseizoen toe, graag tot ziens op Sportpark de Groet én Sporthal Waarland!

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

In memoriam: Sieb Schouten

Ons bereikte het bericht dat op 31 juli 2020, op 78-jarige leeftijd, ons Erelid Sieb Schouten is overleden. Wij wensen Tiny en de overige familie alle sterkte.

Sieb was van 1982 tot 1997 secretaris van onze vereniging en toonde zich altijd een zeer betrokken en gedreven bestuurslid. Later was hij nog lange tijd als scheidsrechter actief, wat hij in zijn rol als scheidsrechterscoördinator ook graag overbracht op jonge nieuwe scheidsrechters. Als coach was hij verbonden aan het spelregelteam van Con Zelo, waarmee hij meerdere malen het Nederlands Kampioenschap haalde en vijf jaar op rij het districtskampioenschap van West I won.

Ook na het beëindigen van zijn actieve periode en zijn verhuizing naar Hoogwoud kwam Sieb nog vaak in Waarland en op ons sportcomplex, om de verrichtingen van Con Zelo te volgen.

Op deze plaats willen wij je, mede namens onze leden, bedanken voor je inzet en betrokkenheid bij vv Con Zelo. Sieb, rust zacht.

Het bestuur van vv Con Zelo