post

Puntertje levert Con Zelo drie punten én koppositie op

Na 94 minuten voetbal op een vol Sportpark de Groet mag Con Zelo zich weer koploper noemen in de 4e klasse A. Directe concurrent FC Medemblik werd met 3-2 verslagen.

Vooraf was de wedstrijdbespreking kort: voor deze wedstrijd hoefde de hoofdtrainer Bas IJsselstijn de mannen niet te motiveren. En dat bleek, want direct vanaf de aftrap beten de Waarlanders zich vast in de technisch sterke opponent. De openingsfase was daardoor gelijkwaardig en aantrekkelijk, met een geweldige inzet van beide ploegen.

De eerste echte kans voor Con Zelo kwam in de 13e minuut uit een vloeiende aanval over rechts, die uiteindelijk links van het vijandelijke doel bij Nijs Bakker terecht kwam. Deze kwam echter niet verder dan een rollertje en werd een prooi voor de uitstekende doelman van de bezoekers. Drie minuten later volgde de eerste kans voor FC Medemblik en dat toonde direct waarom ze bovenaan stonden in de competitie: zeer effectief verzilverden ze de ruimte die de Waarlandse defensie liet liggen, zodat Joey Barendse de 0-1 onder Chris Borst door kon schieten.

Con Zelo liet zich door deze achterstand niet van de wijs brengen en bleef vechten voor elke meter. Soms moest tot vervelens toe de scheidsrechter de duels affluiten, waardoor continu het tempo uit de wedstrijd werd gehaald. Dit deed de leidsman weliswaar aan twee kanten, maar het kwam de wedstrijd niet ten goede en hier en daar liet hij dan weer onbegrijpelijk door voetballen. Vooral Sander Houtenbos had een zware wedstrijd, hij werd bij iedere balaanname in de rug gelopen. Misschien had hij daardoor wat krediet opgebouwd bij de scheidsrechter, want bij een tackle op de bal in de 28e minuut ging Sander vrij gretig naar de grond. De scheidsrechter beloonde dit met een strafschop, die door Ralph Smit onberispelijk binnen werd geschoten en de terechte 1-1 op het scorebord bracht.

De hoekschoppen van Con Zelo waren deze zondag een wapen van de Waarlanders. In de 37e minuut kopte Mike Dekker de bal nog net naast de goal, in de 42e minuut werd dat huzarenstukje nog eens uitgevoerd en was het wél raak. Overtuigend kopte Mike de strakke corner in de korte hoek, waarna het goed was dat de scheidsrechter op de doellijn stond. Hij constateerde dat de bal helemaal over de doellijn was geweest, ondanks de heftige protesten van de Medemblikse equipe. De 2-1 stond en daarmee ging Con Zelo met een uitstekend gevoel de rust in.

De intenties van de bezoekers waren in de tweede helft vanaf het begin duidelijk: druk zetten, het spel domineren en snel scoren. Dat lukte al in de 47e minuut, toen Robert Zwaan van dichtbij de soepele aanval van FC Medemblik mocht afronden. De gelijkmaker leek de ploeg van Bas even van haar stuk te brengen en de openingsfase van het tweede bedrijf werd inderdaad gedomineerd door de Medemblikse FC. In de 54e minuut ontsnapte Con Zelo aan een nieuwe achterstand, toen een vloeiende aanval net naast het doel van Chris caramboleerde. Twee minuten later drong Con Zelo dan eindelijk weer aan met een grote kans voor Niels Leegwater. Helaas trof hij de doelman van FC Medemblik, die attent op de één-op-één situatie reageerde. Na een uur spelen volgde de eerste wissel van Bas, die Geert de Graaf inbracht voor Nijs Bakker. Tien minuten later verliet Max Wit het veld ten favoure van Jim Langendijk. En vlak na die tweede wissel betaalden deze wijzigingen zich uit: na een scrimmage in het strafschopgebied van de bezoekers was Geert de Graaf het snelst terug op de been om de winnende goal binnen te punteren.

Kenners wisten later te vertellen dat hier vroeger in de Waarlandse jeugdopleiding op getraind werd, misschien moeten we dat er weer in brengen? Hoe dan ook: de 3-2 stond een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd op het bord en Con Zelo leek op weg naar een mokerslag voor de bezoekers. De druk van Con Zelo bleef er vol op staan en kansen werden FC Medemblik niet meer gegund. De ingevallen Jim Langendijk had in de 76e minuut de 4-2 op zijn schoen na een voorzet van Niels Leegwater, maar zijn schot verdween hoog over. De enige keer dat FC Medemblik nog gevaarlijk leek te worden, was Chris Borst een letterlijke sta-in-de-weg. Een doorgebroken aanvaller snelde achter een hoge bal aan, die door Chris werd weggekopt. Hierna botste de aanvaller hard tegen Chris aan, die beter op de been bleef dan zijn opponent. Gelukkig schatte de scheidsrechter deze situatie goed in en volgde er geen sanctie, je maakt in deze klasse wel eens anders mee.

Na dit laatste wapenfeit telde de leidsman nog een minuut of vier blessuretijd bij, waarna zijn verlossende eindsignaal volgde en het zeker was: Con Zelo was de sterkste in het rechtstreekse duel om de koppositie en is nu dus weer de trotse lijstaanvoerder in de 4e klasse A.


Zondag staat de volgende top-vier ploeg op het programma als we op bezoek gaan bij fusieclub Schagen United. Ook dat mag als kraker worden bestempeld, dus we hopen op een grote supportersschare op Sportpark Groenoord aankomende zondag om 14.00 uur.

post

Con Zelo organiseert op 14 december een FIFA Toernooi voor de jeugd

Gezellig met elkaar een FIFA-toernooi spelen met grote schermen en meerdere PS4 consoles. Klik hier voor een filmpje hoe zoiets gaat.

Dit evenement is voor iedereen uit Waarland in de leeftijdscategorie 11 t/m 17 jaar.

Je bent welkom om je skills te laten zien op zaterdag 14 december van 14.00 tot 18.00 uur in de kantine van Con Zelo op Sportpark De Groet.

Kosten deelname: € 5,- (één consumptie inbegrepen)


Opgave: Uiterlijk 1 december door een enveloppe met naam, leeftijd, telefoonnummer + inschrijfgeld in te leveren bij:

  • René Stoop, Schaapskuilweg 10 (06-51043677)
  • Frank van Polen, Weelweg 7A (06-46207779)
  • Jacco Zutt, Volleringweg 34 (06-12620426)

Meld je tijdig aan, vol = vol!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Con Zelo.

LET OP! Trainers Overleg Avond

Vanuit Con Zelo wordt er een trainers overleg avond georganiseerd op maandag 25 november aanstaande. Dit zal plaats vinden op maandag 25 november. De onderwerpen die door middel van een presentatie aan bod zullen komen zijn onder andere:

  • “Hoe sta je voor een groep kinderen en..
  • wat komt er kijken bij een training”

Voor de geïnteresseerden of die begaan zijn met de club is het leuk om kijkje te nemen en jullie zijn dan ook welkom. We starten om 18:30 .

post

Con Zelo boekt nipte overwinning op Texel

De eerste van de reeks van drie wedstrijden die Con Zelo dit jaar moet spelen op het eiland leverde 3 punten op. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, want de mannen uit de Burg waren niet de mindere deze middag.

De meegereisde supporters hadden het prima naar hun zin in de bus en boot. Er waren 8 supporters geheel op de fiets naar De Burg gekomen en zelfs 4 dames poogde vanaf de boot te gaan lopen voordat ze, omwille van de tijd, toch maar terug gingen met de rest met de boot.

Dan de wedstrijd. Con Zelo kwam al vroeg op voorsprong. In een aanval vanaf de linkerflank werd de bal in de 16 geslingerd en zo op het hoofd van Jan Doodeman. In de 22e en 24e minuut kreeg Niels Leegwater goede kansen maar keeper Blom (pas 17 jaar jong en een talent) was beide keren de baas over de bal. Niet veel later kreeg Con Zelo een vrije trap. Deze werd genomen door Stef maar raakte de lat en de daarop volgende inzet van Ralph hobbelde naast de linker staander.

Jan kopt (naar later blijkt) de winnende achter keeper Blom

Na de thee kwamen de eilandbewoners het (kunstgras)veld op (de laatste keer dat Con Zelo hier speelde was dat nog op echt gras), om meteen de gelijkmaker te forceren. Dat leverde voor het doel van Chris Borst diverse benauwde momenten op. Pieter had het veld al verlaten en de vrijgekomen plaats werd ingenomen door Mike. Het spel van Con Zelo werd er echter niet beter op. Opbouwend kwam er niet veel van terecht en de lange bal op Niels of Jim waren steeds een prooi voor de thuis verdedigers.

Niels werd aan de kant gehaald en Max kwam ervoor in de plaats. Af en toe wisten onze voorwaartsen het doel van Texel te vinden maar steeds zonder resultaat. In de 78e minuut ging Ralph op links er vandoor en werd hij in de 16 neergelegd: penalty.

Stef schoot de bal hard en redelijk in de hoek maar keeper Blom wist de bal toch uit het doel te ranselen waardoor het in het laatste kwartier nog hard werken bleef voor onze jongens om de 3 punten mee te nemen in de bus.

Dankzij Chris en zijn medespelers én met de hulp van de paal wist Con Zelo de overwinning over de streep te trekken en konden wij met een goed gevoel het eiland verlaten.

Komende week heeft het eerste rust. Daarna volgt thuis de kraker om de koppositie tegen FC Medemblik.

post

Succes tegen Succes

Na een 0-2 achterstand lag een tweede nederlaag op rij in het verschiet. Maar een herboren Con Zelo zag in de tweede helft, net als vorige week in het drijfzand van Geel Zwart, vlak voor tijd een winnende treffer. Dit keer aan de zijde van de thuisploeg 3-2 .

De bezoekers van Sportpark de Groet waren getuige van de terugkeer van Mike Dekker die na een langdurige revalidatie weer terug was bij de selectie en op de bank plaatsnam. De eerste dreiging was in de 4e minuut van de thuisploeg. Jim Langendijk was zijn tegenstander te slim af maar zijn afronding niet al te best. Hij joeg de bal zelfs in de Schoutenstraat. Aan de andere kant had Succes dankzij matig uitverdedigen van de thuisploeg meer geluk, de bal belandde bij T. Bugel die met een prima schot doelman Borst kansloos liet 0-1.

Niet veel later leek de 0-2 er al aan te komen, maar de aanvaller van Succes twijfelde waardoor Joep erger kon voorkomen. In de 21e minuut leek het wel raak te zijn voor de bezoekers maar de grensrechter van dienst (Rene Nolten) had buitenspel geconstateerd. Nadat keeper Lont zijn ploeg redde voor de gelijkmaker incasseerde Con Zelo in de 35e minuut toch de tweede tegentreffer. Een ongelukkig moment in de 16 van de thuisploeg werd door Jeroen Kleimeer afgestraft 0-2.

De tweede helft begon Con Zelo goed maar echt gevaar voor keeper Lont en zijn maten was er nog niet. Joep Blankendaal verliet het veld voor Jordy Onkenhout. Niet veel later mocht Sebas van Balgooy na een sliding en een 2e gele prent, dus rood, de kleedkamer opzoeken.

Dit was uiteraard een domper, maar Con Zelo leek nog niet verslagen. In de 68e minuut was de rentree van Mike Dekker waardoor Stef mee naar voren kon. Nadat Chris de bezoekers met twee prima reddingen de bezoekers van hun 3e treffer afhield begon Con Zelo met 10 man aan hun offensief. Even later had Stef  de aansluitingstreffer achter keeper Lont gedeponeerd 1-2 .

In de 80e minuut had hij weer succes en verschalkte hij keeper Lont met een vrije trap. In de blessure tijd was het weer 10 tegen 10 nadat een speler van Succes ook tegen zijn 2e gele kaart aan was gelopen en werd alsnog de overwinning binnengesleept.

Nadat eerst Ralph nog op aangeven van Jordy de bal naast het doel wist te krijgen was het Sander in de allerlaatste minuut die op aangeven van Stef  keeper Lont het nakijken gaf 3-2.

En zo werd nieuw puntenverlies voorkomen en blijft Con Zelo in het spoor van de koploper Medemblik. Volgende week wacht er een bus- en bootreis naar Texel voor de ontmoeting met de huidige nummer 6 van de ranglijst Texel ’94.

post

Geslaagd JO7 Toernooi op De Groet

Het zag er om 11 uur vanochtend nog niet naar uit. Maar toen om half 1 het startsein werd gegeven voor het Con Zelo Kaboutertoernooi waren de regenbuien verdwenen en stonden spelers en toeschouwers op een zonovergoten Sportpark de Groet.

14 teams van 7 verenigingen uit de regio, waaronder 2 teams van Con Zelo JO7 zorgden voor een bonte kleurenverzameling op het hoofdveld.

Na drie potjes van een kwartier, onderbroken door een welkome pauze met limonade, gingen de teams weer huiswaarts. En natuurlijk gaat het bij deze partijtjes niet om de winst, maar met vijf keer winst en één gelijkspel hebben de jongsten van Con Zelo wel een stevige portie motivatie en zelfvertrouwen getankt.

Het was voor speler en toeschouwer goed toeven in de zon. En er viel er ook nog voldoende te juichen.

Met dank aan de teams van DWOW, Hollandia T, Nieuwe Niedorp, Vios, VZV en ZAP en iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie toernooi.