post

Con Zelo verliest van zichzelf in het t’ Zand

De eerste nederlaag van Con Zelo dit seizoen is een feit. Tegen Geel Zwart 30 werd verloren na een zinderend laatste kwartier en extra tijd met 4-3. Con Zelo begon stroef aan deze wedstrijd. Het extra uurtje op bed had vele spelers zeker niet goed gedaan, of was het door de wintertijd in de Pub een uurtje later geworden? De spelers van Geel Zwart hadden daar totaal geen last van, gretig begonnen zij aan de wedstrijd, en zette Con Zelo meteen onder druk.

Lange ballen op Niels kwamen niet aan want de nummer 5 van de thuisploeg onderschepte ze allemaal. In de 10e minuut was het raak voor de thuisploeg. Mattijs Bleijendaal werd aangespeeld door Ron en rondde af met zijn eerste doelpunt van de middag 1-0. Niet veel later trof hij Chris op zijn pad die zijn inzet schitterend wist te pareren, helaas werd de druk op het doel van Chris alsmaar groter. Bleijendaal werd in de 20e minuut prima aangespeeld door Joeri op links en plaatste het leer achter Chris Borst en zette daarmee zijn ploeg op 2-0. Con Zelo bakte er voor de rust niets van en het werd in de 25e minuut door wederom een goal van Bleijendaal zelfs 3-0. Niet veel later werd Roel Smit het eerste slachtoffer van het geheel, Joep Blankendeel werd zijn vervanger en speelde vervolgens een dijk van een wedstrijd.

Na de thee en diverse schrobberingen van trainer Bas IJsselstein stond er een ander Con Zelo op het veld. Con Zelo begon fel en incasseerde meteen geel van de scheids. Maar de toon was gezet. Nijs kwam er in voor Jim en in de 65e minuut werd Stef voor Max. Niet veel later beging de thuisploeg een overtreding in de 16 dat werd gehonoreerd met een penalty. Stef Smit schoot de bal beheerst achter keeper van der Weij 3-1. Niet veel later kreeg Jan Doodeman zijn 2e geel voor hands en kon dus vertrekken.

Vlak nadat Nijs Bakker Con Zelo op 3-2 wist te zetten met een schitterend doelpunt mocht ook een verdediger van de thuisploeg vertrekken en was het weer 10 tegen 10. Con Zelo denderde door naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook, maar wel nadat de thuisploeg de vierde treffer tot 2x aan toe niet wist te maken. Sander kon via de blunderende keeper Con Zelo op gelijke hoogte zetten: 3-3.

Door de vele onderbrekingen liep de wedstrijd pittig uit. Con Zelo telde de 3-4 al maar door een geweldige reflex van keeper Boyd van der Weij ging dat niet door.

De tegenaanval van de thuisploeg werd voor Con Zelo fataal. Nadat 3 spelers het doel niet wisten te vinden was het wederom Bleijendaal die met zijn vierde treffer van deze middag de 4-3 op het scorebord wist te zetten. Met nog 1 minuut te gaan trok Con Zelo nog een keer ten aanval waarbij Ralph tussen de schoffelende verdedigers door nog een prima voorzet kon afleveren. Maar de inzet van Sander werd wederom gekeerd door de keeper. En zo moest Con Zelo na dit zinderende slot van de wedstrijd met 0 punten huiswaarts.

Volgende week spelen we thuis tegen Succes; de huidige ongeslagen nummer twee van de ranglijst. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Groet.