post

Con Zelo 1 handhaaft koppositie

Lang geleden, in het seizoen ’82-’83 van de vorige eeuw, speelde Con Zelo voor het laatst tegen Oosterend; toen nog in de 2e Klasse. Destijds werd er thuis met 0-2 verloren en werd het eveneens 0-2 in de uitwedstrijd (maar dan dus voor Con Zelo). Con Zelo werd dat jaar kampioen doordat de beslissingswedstrijd in Warmenhuizen met 2-0 van Koedijk werd gewonnen. Met die bespiegelingen in het achterhoofd werd er zondag afgetrapt.

Oosterend, dit jaar voor het eerst in de 4e klasse, startte de wedstrijd met 2 gespeelde wedstrijden, 0 punten en eveneens 0 doelpunten. Toch bleek na 90 minuten zwoegen dat het een geduchte tegenstander was voor Con Zelo.

De start van de thuisploeg was voortvarend; reeds in de 2e minuut lag de bal achter de keeper. Na een afgeslagen corner van Ralph Smit werd de bal door Ralph zelf weer voor het vijandelijk doel gedeponeerd, Niels Leegwater schoot de bal snoeihard in het vijandelijk doel en zorgde zo voor de 1-0. Menigeen dacht meteen, ondanks het mooie weer, aan een fikse doelpuntenregen voor de thuisclub maar die kwamen bedrogen uit. In de 9e minuut werd het al weer gelijk , Wesselman knalde de bal onhoudbaar voor doelman Chris Borst in de kruising; de eerste treffer van Oosterend in de 4e klasse sinds hun oprichting in 1935 was een feit. Na enkele mogelijkheden kwam de thuisploeg in de 21e minuut opnieuw op voorsprong. Ook dit keer stond een corner van Ralph Smit aan de basis en via de hak van Max Wit verdween de bal achter de doellijn 2-1. In dezelfde minuut kreeg Oosterend al de kans voor de gelijkmaker. Maar de voorzet vanaf de rechterflank werd door 2 eilandbewoners nipt gemist. Niet veel later schoot Niels Leegwater op aangeven van Sander Houtenbos tegen de buitenkant van de linkerstaander.

Pieter de Graaf ging neer na een onbedoelde kopstoot. Altijd pijnlijk en vervelend maar de spons van Eric deed wonderen en zodoende kon hij de wedstrijd vervolgen.

Vlak voor rust had Nijs de 3-1 kunnen maken, helaas mikte hij oog in oog met de keeper net naast. Na de thee werd hij vervangen voor Jim Langendijk die bij de eerste de beste aanval bijna de derde treffer voor zijn rekening nam. Helaas kopte hij rakelings over de lat.

Even later viel dan toch het 3e doelpunt. Ralph Smit werd prima aangespeeld op links en met een strakke schuiver deponeerde hij de bal langs de keeper in het doel. Een slippertje van Chris werd vervolgens meedogenloos afgestraft door Witte; 3-2. Niet lang mochten de eilandbewoners hopen op meer want het was Niels die met een schitterende lob de uitgelopen keeper wist te verschalken. Hiermee was de eindstand van 4-2 bereikt, een verdiende overwinning.

Aankomende zondag speelt ons vlaggenschip uit tegen Geel Zwart 30 uit ‘Zand. Om twee uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Leeuwenkuil tegen de huidige nummer 6 van de competitie.