post

Con Zelo 1 blijft foutloos in Middenmeer

Con Zelo heeft goede zaken gedaan in Middenmeer en keert terug met een ruime overwinning tegen Flevo.

Ondanks de vele regen van afgelopen week was het veld prima bespeelbaar op Sportpark De Meer. Zonder de geblesseerde Geert en Jan begon Con Zelo aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg maar de vrije trap ging over het doel van Chris Borst heen. Daarna was het Con Zelo dat het spel dicteerde onder aanvoering van Niels Leegwater. De afwerking liet in die beginfase nog te wensen over. Ook lag de keeper van Flevo nogal eens in de weg. Zo pareerde hij in de 10e minuut een schot vol op zijn ribbenkast, maar na enkele rek- en strekoefeningen kon hij de wedstrijd vervolgen. In de 19e minuut ging Flevo op links er vandoor en het was te danken aan keeper Borst dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam. Even later kreeg Flevo een vrije trap op de rand van de 16 welke met een katachtige snoekduik van Chris tot corner werd verwerkt.

Chris moet zich halverwege de 1e helft strekken op een vrije trap van Flevo

In de 25e minuut was Ralph dicht bij 0-1 maar wederom lag de keeper in de weg. De tegenaanval bracht Flevo bijna aan de leiding waarbij de aanvaller de bal over Chris lobt, maar ook tegen de linkerpaal.

In deze fase golfde het spel over en weer met aan beide kanten de kans op de openingstreffer. met een loepzuivere lob tegen de linker staander van zijn doel . Het spel golfde over en weer en beide kregen de kansen voor een treffer op dat moment. Het is Con Zelo dat vlak voor rust op voorsprong komt; een uitbraak werd prima afgewerkt door Ralph Smit. Direct in de tweede helft zette Sander keeper Boekel aan het werk die met moeite de bal uit zijn doel wist te werken. Bij de 2e opeenvolgende corner wist Jordy met een kopbal Boekel wel te verschalken; 0-2 .

Jordy werd vervolgens gewisseld en Jim Langendijk kwam voor hem in de plaats. Scheidsrechter Egner sommeerde vervolgens het publiek achter de hekken te blijven en de reservespelers in de te krappe dugout plaats te nemen. Omdat dit hem te lang duurde kreeg Jan Doodeman een gele kaart gepresenteerd. In de 52e minuut leek het doel van keeper Boekel wel een schiettent maar was dit nog zonder resultaat. Niet veel later volgende toch de 0-3 na een demarrage van Nijs op het vijandelijk doel waarbij de meegekomen Niels het kon afmaken.

Niet veel later probeerde Niels het zelf maar zijn inzet belandde op de paal; de rebound was deze keer voor Ralph 0-4. Met deze ruime voorsprong op het bord liet Con Zelo de teugels wat vieren waardoor Flevo ook weer aan voetballen toe kwam. Zo werd een corner prima ingekopt door Sander Beemsterboer; 1-4 .

Nijs Bakker had zijn werk gedaan en maakte plaats voor Jim Stoop die zijn rentree in het eerste van Con Zelo maakte. En deed dat niet onverdienstelijk. De honger van Con Zelo op meer doelpunten was nog niet op, in de 87e minuut zette Jim Langendijk weer eens zijn turbo open en bediende Niels die er 1-5 van maakte. Niet veel later waren de rollen omgedraaid waardoor Jim de eindstand 1-6 op het scorebord liet zetten.

Volgende week speelt het eerste thuis tegen het Texelse Oosterend. Aanvang op Sportpark de Groet is 14.00 uur.