post

Con Zelo verliest van zichzelf in het t’ Zand

De eerste nederlaag van Con Zelo dit seizoen is een feit. Tegen Geel Zwart 30 werd verloren na een zinderend laatste kwartier en extra tijd met 4-3. Con Zelo begon stroef aan deze wedstrijd. Het extra uurtje op bed had vele spelers zeker niet goed gedaan, of was het door de wintertijd in de Pub een uurtje later geworden? De spelers van Geel Zwart hadden daar totaal geen last van, gretig begonnen zij aan de wedstrijd, en zette Con Zelo meteen onder druk.

Lange ballen op Niels kwamen niet aan want de nummer 5 van de thuisploeg onderschepte ze allemaal. In de 10e minuut was het raak voor de thuisploeg. Mattijs Bleijendaal werd aangespeeld door Ron en rondde af met zijn eerste doelpunt van de middag 1-0. Niet veel later trof hij Chris op zijn pad die zijn inzet schitterend wist te pareren, helaas werd de druk op het doel van Chris alsmaar groter. Bleijendaal werd in de 20e minuut prima aangespeeld door Joeri op links en plaatste het leer achter Chris Borst en zette daarmee zijn ploeg op 2-0. Con Zelo bakte er voor de rust niets van en het werd in de 25e minuut door wederom een goal van Bleijendaal zelfs 3-0. Niet veel later werd Roel Smit het eerste slachtoffer van het geheel, Joep Blankendeel werd zijn vervanger en speelde vervolgens een dijk van een wedstrijd.

Na de thee en diverse schrobberingen van trainer Bas IJsselstein stond er een ander Con Zelo op het veld. Con Zelo begon fel en incasseerde meteen geel van de scheids. Maar de toon was gezet. Nijs kwam er in voor Jim en in de 65e minuut werd Stef voor Max. Niet veel later beging de thuisploeg een overtreding in de 16 dat werd gehonoreerd met een penalty. Stef Smit schoot de bal beheerst achter keeper van der Weij 3-1. Niet veel later kreeg Jan Doodeman zijn 2e geel voor hands en kon dus vertrekken.

Vlak nadat Nijs Bakker Con Zelo op 3-2 wist te zetten met een schitterend doelpunt mocht ook een verdediger van de thuisploeg vertrekken en was het weer 10 tegen 10. Con Zelo denderde door naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook, maar wel nadat de thuisploeg de vierde treffer tot 2x aan toe niet wist te maken. Sander kon via de blunderende keeper Con Zelo op gelijke hoogte zetten: 3-3.

Door de vele onderbrekingen liep de wedstrijd pittig uit. Con Zelo telde de 3-4 al maar door een geweldige reflex van keeper Boyd van der Weij ging dat niet door.

De tegenaanval van de thuisploeg werd voor Con Zelo fataal. Nadat 3 spelers het doel niet wisten te vinden was het wederom Bleijendaal die met zijn vierde treffer van deze middag de 4-3 op het scorebord wist te zetten. Met nog 1 minuut te gaan trok Con Zelo nog een keer ten aanval waarbij Ralph tussen de schoffelende verdedigers door nog een prima voorzet kon afleveren. Maar de inzet van Sander werd wederom gekeerd door de keeper. En zo moest Con Zelo na dit zinderende slot van de wedstrijd met 0 punten huiswaarts.

Volgende week spelen we thuis tegen Succes; de huidige ongeslagen nummer twee van de ranglijst. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Groet.

post

Con Zelo 1 handhaaft koppositie

Lang geleden, in het seizoen ’82-’83 van de vorige eeuw, speelde Con Zelo voor het laatst tegen Oosterend; toen nog in de 2e Klasse. Destijds werd er thuis met 0-2 verloren en werd het eveneens 0-2 in de uitwedstrijd (maar dan dus voor Con Zelo). Con Zelo werd dat jaar kampioen doordat de beslissingswedstrijd in Warmenhuizen met 2-0 van Koedijk werd gewonnen. Met die bespiegelingen in het achterhoofd werd er zondag afgetrapt.

Oosterend, dit jaar voor het eerst in de 4e klasse, startte de wedstrijd met 2 gespeelde wedstrijden, 0 punten en eveneens 0 doelpunten. Toch bleek na 90 minuten zwoegen dat het een geduchte tegenstander was voor Con Zelo.

De start van de thuisploeg was voortvarend; reeds in de 2e minuut lag de bal achter de keeper. Na een afgeslagen corner van Ralph Smit werd de bal door Ralph zelf weer voor het vijandelijk doel gedeponeerd, Niels Leegwater schoot de bal snoeihard in het vijandelijk doel en zorgde zo voor de 1-0. Menigeen dacht meteen, ondanks het mooie weer, aan een fikse doelpuntenregen voor de thuisclub maar die kwamen bedrogen uit. In de 9e minuut werd het al weer gelijk , Wesselman knalde de bal onhoudbaar voor doelman Chris Borst in de kruising; de eerste treffer van Oosterend in de 4e klasse sinds hun oprichting in 1935 was een feit. Na enkele mogelijkheden kwam de thuisploeg in de 21e minuut opnieuw op voorsprong. Ook dit keer stond een corner van Ralph Smit aan de basis en via de hak van Max Wit verdween de bal achter de doellijn 2-1. In dezelfde minuut kreeg Oosterend al de kans voor de gelijkmaker. Maar de voorzet vanaf de rechterflank werd door 2 eilandbewoners nipt gemist. Niet veel later schoot Niels Leegwater op aangeven van Sander Houtenbos tegen de buitenkant van de linkerstaander.

Pieter de Graaf ging neer na een onbedoelde kopstoot. Altijd pijnlijk en vervelend maar de spons van Eric deed wonderen en zodoende kon hij de wedstrijd vervolgen.

Vlak voor rust had Nijs de 3-1 kunnen maken, helaas mikte hij oog in oog met de keeper net naast. Na de thee werd hij vervangen voor Jim Langendijk die bij de eerste de beste aanval bijna de derde treffer voor zijn rekening nam. Helaas kopte hij rakelings over de lat.

Even later viel dan toch het 3e doelpunt. Ralph Smit werd prima aangespeeld op links en met een strakke schuiver deponeerde hij de bal langs de keeper in het doel. Een slippertje van Chris werd vervolgens meedogenloos afgestraft door Witte; 3-2. Niet lang mochten de eilandbewoners hopen op meer want het was Niels die met een schitterende lob de uitgelopen keeper wist te verschalken. Hiermee was de eindstand van 4-2 bereikt, een verdiende overwinning.

Aankomende zondag speelt ons vlaggenschip uit tegen Geel Zwart 30 uit ‘Zand. Om twee uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Leeuwenkuil tegen de huidige nummer 6 van de competitie.

post

Con Zelo 1 blijft foutloos in Middenmeer

Con Zelo heeft goede zaken gedaan in Middenmeer en keert terug met een ruime overwinning tegen Flevo.

Ondanks de vele regen van afgelopen week was het veld prima bespeelbaar op Sportpark De Meer. Zonder de geblesseerde Geert en Jan begon Con Zelo aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg maar de vrije trap ging over het doel van Chris Borst heen. Daarna was het Con Zelo dat het spel dicteerde onder aanvoering van Niels Leegwater. De afwerking liet in die beginfase nog te wensen over. Ook lag de keeper van Flevo nogal eens in de weg. Zo pareerde hij in de 10e minuut een schot vol op zijn ribbenkast, maar na enkele rek- en strekoefeningen kon hij de wedstrijd vervolgen. In de 19e minuut ging Flevo op links er vandoor en het was te danken aan keeper Borst dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam. Even later kreeg Flevo een vrije trap op de rand van de 16 welke met een katachtige snoekduik van Chris tot corner werd verwerkt.

Chris moet zich halverwege de 1e helft strekken op een vrije trap van Flevo

In de 25e minuut was Ralph dicht bij 0-1 maar wederom lag de keeper in de weg. De tegenaanval bracht Flevo bijna aan de leiding waarbij de aanvaller de bal over Chris lobt, maar ook tegen de linkerpaal.

In deze fase golfde het spel over en weer met aan beide kanten de kans op de openingstreffer. met een loepzuivere lob tegen de linker staander van zijn doel . Het spel golfde over en weer en beide kregen de kansen voor een treffer op dat moment. Het is Con Zelo dat vlak voor rust op voorsprong komt; een uitbraak werd prima afgewerkt door Ralph Smit. Direct in de tweede helft zette Sander keeper Boekel aan het werk die met moeite de bal uit zijn doel wist te werken. Bij de 2e opeenvolgende corner wist Jordy met een kopbal Boekel wel te verschalken; 0-2 .

Jordy werd vervolgens gewisseld en Jim Langendijk kwam voor hem in de plaats. Scheidsrechter Egner sommeerde vervolgens het publiek achter de hekken te blijven en de reservespelers in de te krappe dugout plaats te nemen. Omdat dit hem te lang duurde kreeg Jan Doodeman een gele kaart gepresenteerd. In de 52e minuut leek het doel van keeper Boekel wel een schiettent maar was dit nog zonder resultaat. Niet veel later volgende toch de 0-3 na een demarrage van Nijs op het vijandelijk doel waarbij de meegekomen Niels het kon afmaken.

Niet veel later probeerde Niels het zelf maar zijn inzet belandde op de paal; de rebound was deze keer voor Ralph 0-4. Met deze ruime voorsprong op het bord liet Con Zelo de teugels wat vieren waardoor Flevo ook weer aan voetballen toe kwam. Zo werd een corner prima ingekopt door Sander Beemsterboer; 1-4 .

Nijs Bakker had zijn werk gedaan en maakte plaats voor Jim Stoop die zijn rentree in het eerste van Con Zelo maakte. En deed dat niet onverdienstelijk. De honger van Con Zelo op meer doelpunten was nog niet op, in de 87e minuut zette Jim Langendijk weer eens zijn turbo open en bediende Niels die er 1-5 van maakte. Niet veel later waren de rollen omgedraaid waardoor Jim de eindstand 1-6 op het scorebord liet zetten.

Volgende week speelt het eerste thuis tegen het Texelse Oosterend. Aanvang op Sportpark de Groet is 14.00 uur.

post

Ook VZV aan zegekar gebonden: 2-0 in derby

Het was een regenachtige, koude zondag en het spel was niet hartverwarmend, maar het resultaat bood reden voor feest in de kantine: de buren van VZV werden in de derby met 2-0 verslagen en dit bracht de ploeg van Bas IJsselstijn op 9 punten uit drie wedstrijden. Voor de ‘grote’ wedstrijd uit gingen de jongste leden van beide clubs de strijd al met elkaar aan, op het hoofdveld van Sportpark de Groet. Zestien trappelende talenten van de O7 teams van Con Zelo en VZV (plus hun ouders) trotseerden de regen en speelden tussen de warming-up van de eerste elftallen hun wedstrijd. Na afloop werden zij in de bomvolle kantine getrakteerd op limonade en patat, maar niet voordat ze als spelersescorte mee het veld op mochten bij de opkomst van de eerste elftallen.

Want daar ging het vervolgens natuurlijk om: de clash tussen Waarland en ’t Veld, die een seizoen lang van de kaart was geweest. Met een grandioze start van het seizoen tegen ploegen die weinig tegenstand boden (Callantsoog en De Koog) was dit natuurlijk een wedstrijd op zich, waarbij geen van beide ploegen voor elkaar onder wilden doen. Dit kwam het voetbal niet ten goede; het werd een rommelige wedstrijd die Con Zelo maar moeilijk onder controle kreeg. Achterin was er genoeg ruimte om de bal rond te laten gaan, maar eenmaal op de helft van VZV werd het een fel gevecht om elke bal. Grote kansen waren er in de eerste helft dan ook weinig, mede door goed keeperswerk van de goalie van de Veldtemers. In de 17e minuut raakte deze even de grip op de bal kwijt, maar de toegesnelde Nijs Bakker schrok zelf van de buitenkans die hij kreeg en schoot pardoes de bal naast het lege doel. Verder kreeg Jordy Onkenhout een goed uitgespeelde kans in de 23e minuut, maar verder kwam Con Zelo niet dichter bij het doel dan wat schoten uit de tweede lijn.

VZV had in de eerste helft weinig in te brengen, maar kreeg na de rust in de 50e minuut zowaar een kans. Gelukkig was de afronding slordig en wist een
achterstand voorkomen te worden, waarna Bas in de 54e minuut met een
dubbele wissel ingreep. Geert de Graaf en Max Wit kwam in het veld voor Jan Doodeman en Nijs Bakker, en dit zorgde (samen met de geblesseerde uitvallers bij VZV) voor een ander spelbeeld. Er kwam iets meer rust in de Waarlandse opbouw, waardoor er grotere kansen kwamen. Dit resulteerde in de 1-0 van net ingevallen Geert, maar het laatste zetje was van topscorer Niels Leegwater (goal nummer acht dit seizoen). De ban was gebroken en Con Zelo oogde frisser richting de slotfase van de wedstrijd. De pegel van Sander Houtenbos in de 70e minuut die de 2-0 op het scorebord zette was de bevestiging van het ontstane overwicht. Toen scheidsrechter Dingerdis het eindsignaal ten gehore bracht was eenieder het er dan ook over eens dat Con Zelo de terechte winnaar was, maar dat het spel een typisch derbygehalte had gehad.

Zondag treedt Con Zelo 1 aan in Middenmeer, tegen Flevo. Ook zij leden dit
seizoen nog geen puntverlies, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld en staan daardoor op de vierde plaats. Flevo was vrij in de eerste speelronde, waarna ze thuis wonnen van Texel ’94 (2-1) en uit met 1-7 duidelijk sterker waren dan Callantsoog. Vorig seizoen won Con Zelo beide wedstrijden van Flevo, met een 4-0 thuisoverwinning in september en 0-2 in de uitwedstrijd in februari. Maar resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, dus aankomende zondag wellicht toch een eerste echte krachtmeting in deze klasse. Hopelijk ook weer met onze trouwe supportersschare present, zoals we van de Waarlanders gewend zijn.