post

Eerste thuiswedstrijd omgezet in ruime zege

Na de 0-9 vorige week in Callantsoog werd nu De Koog in eigen huis ontvangen door Con Zelo 1. Op voorhand volgens de kenners een tegenstander die toch te verslaan zou moeten zijn. Dat bleek ook het geval, mede aan de hand van de drie goals van Niels Leegwater werden de bezoekers met 6-1 verslagen.

Onder natte omstandigheden, maar op een geweldig goed bespeelbaar veld, betraden de 22 spelers en scheidsrechter Raven het strijdtoneel, waar om 14.00 uur afgetrapt werd. Waar in de regio verschillende wedstrijden werden afgelast door de hoeveelheid neerslag, was op ons hoofdveld geen plas te zien en ook na afloop was de grasmat nog in prima conditie. Dat wil niet zeggen dat er niet gestreden werd, want beide ploegen kwamen echt wel voor de punten het veld op.

De eerste twintig minuten waren wel rommelig, maar zowel De Koog als Con Zelo vochten voor iedere meter op het veld. In kwaliteit leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar de trouwe Waarlandse toeschouwers wisten dat Con Zelo eigenlijk beter was dan wat het tot dan toe liet zien. Zo was er in balbezit weinig rust in de ploeg en probeerden de middenvelders steeds met een lange bal een kans te forceren. Dit resulteerde enkel in hard doorschietende ballen richting achterlijn op het natte en daardoor gladde veld.


De Koog kreeg in de openingsfase evenmin kansen, de defensie van Con Zelo had weinig moeite om de boel achterin op slot te houden. De eerste echte redding van keeper Chris Borst was pas in de 35e minuut, toen hij een hard schot van dichtbij knap wist te pareren. Uit de tegenaanval volgde direct een klap voor de bezoekers, toen topschutter Niels Leegwater de 1-0 binnen schoot. Letterlijk en figuurlijk betekende dit voor Con Zelo de bevrijding en voor De Koog een deksel op de neus, want de verdediging van De Koog was in deze fase vlak voor rust echt even de weg kwijt. Zodoende kreeg Sander Houtenbos in de 39e minuut de ruimte die hij graag wil om uit te halen en dat deed hij dan ook met verve: 2-0.

Dat het voor rust nog niet meteen gedaan was met De Koog was te danken aan de doelman van de bezoekers, die op slag van rust een wereldgoal van Niels wist te voorkomen en een kiezelhard schot tegen de deklat wist te tikken. Daardoor bleef het bij een ruststand van 2-0.

Con Zelo startte na rust direct vlammend, met een opstomende Sander die binnen dertig seconden het eerste schot op het vijandelijke doel loste. De doelman wist dit schot niet goed te klemmen, waardoor bij de eerste paal Jordy Onkenhout kon profiteren en zijn tweede van het seizoen kon maken; 3-0.

Hiermee was de zege al zo goed als beklonken en zo dachten de spelers van Con Zelo er ook over. De touwtjes gingen was losser en De Koog kreeg wat meer ruimte om te voetballen, maar nooit kwam Con Zelo in gevaar. Op een iets lager tempo volgden voor Con Zelo nog wel enkele kansen, voornamelijk door de creativiteit van aanvoerder Ralph Smit op het middenveld. Zodoende werd in de 67e minuut Niels maar weer eens in stelling gebracht, om zijn tweede van de dag te scoren en voor de 4-0 aan te tekenen. Zes minuten later was het Ralph zelf die doorbrak, de keeper omspeelde en vrij de 5-0 binnen kon schieten. Een gemakkelijke zege werd door de ontstane gemakzucht nog wat ontsierd door de 5-1 die in de 82e minuut van afstand werd binnengeschoten uit de tweede lijn, maar in blessuretijd bekroonde Niels zijn wedstrijd door de hattrick te vervolmaken en de eindstand op 6-1 te zetten.

Een geweldige start van het seizoen met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van +14. Dit geeft natuurlijk vertrouwen, maar we weten dat de sterkere tegenstanders nog op ons pad gaan komen. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma, wanneer de buren van VZV weer op bezoek komen. Deze derby is na de automatische promotie van VZV vorig seizoen weer in het schema terecht gekomen, waardoor de ploegen na een seizoen gescheiden te zijn geweest, elkaar weer gaan ontmoeten. In seizoen 2017-2018 kwamen Con Zelo en VZV samen uit in de 4e klasse B, alwaar Con Zelo beide ontmoetingen wist te winnen. Thuis werd het toen een klinkende 3-0, uit een moeizame 1-2.

Na afloop van de wedstrijd is er entertainment in de kantine met DJ Mitch en rondom de wedstrijd zullen er wat extra activiteiten zijn op het hoofdveld door de jongste voetbaltalenten van Con Zelo en VZV. Kom dus op tijd naar Sportpark de Groet zondag, voor hopelijk een succesvolle en gezellige middag!

post

Con Zelo heet Callantsoog welkom terug in de vierde klasse

Met een overduidelijke overwinning heeft Con Zelo de promovendus Callantsoog onverbiddelijk hard welkom geheten in de 4e klasse. In het duindorp werd het maar liefst 0-9 voor de Waarlandse formatie.

Con Zelo ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een snelle openingstreffer, waar Sander Houtenbos al na 5 minuten een grote kans op had. Na een goede opendraaiende actie schoot hij echter rakelings naast. Con Zelo bleef het spel domineren in balbezit, maar de creativiteit voorin ontbrak om tot scoren te komen in de eerste twintig minuten. Callantsoog probeerde af en toe te counteren, maar Con Zelo doelman Chris Borst kwam nooit echt in de problemen. In de 23e minuut volgde dan toch de bevrijdende 0-1, van wie anders dan Niels Leegwater. Hij speelde zichzelf vrij van zijn tegenstander en schoof de eerste competitietreffer van het seizoen binnen. Hoewel Con Zelo de betere ploeg bleef, zat er ook de nodige slordigheid in het spel en was het maar goed dat Callantsoog niet bij machte was om het af te straffen. In de 38e minuut volgde de volgende grote kans voor Con Zelo, toen Jordy Onkenhout een schot op doel afleverde, Niels de rebound oppikt en aflegt op Ralph Smit, zodat die opnieuw uit kon halen. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald door een verdediger, die naast zijn al geklopte doelman stond. Twee minuten later was het dan wel raak voor Jordy, die met zijn 0-2 zijn eerste officiële treffer voor Con Zelo liet noteren. Wie daar nog van stond te juichen, miste mogelijk de 0-3 die direct na de aftrap ingeleid en afgerond werd door Geert de Graaf. Daarmee werd twee minuten voor rust de wedstrijd eigenlijk al in het slot gegooid en het was dan ook de vraag hoe hoog de uitslag uiteindelijk uit zou gaan vallen.

In de tweede helft oogde Con Zelo nog sterker en al direct leek Callantsoog rijp voor de slacht onder de stralende nazomerzon. Callantsoog kon nagenoeg niet op de helft van Con Zelo komen en de kansen regen zich snel aaneen. Toch moesten de meegereisde Waarlanders nog tot de 59e minuut wachten op de 0-4 van Ralph Smit, die van flinke afstand de keeper van Callantsoog te kijk zette. Inmiddels had Max Wit de sterk verdedigende Stef Smit vervangen. Op het moment dat Joep Blankendaal het veld betrad voor Roel Smit kwam Niels weer eens in scoringspositie en zette de 0-5 op het bord. De laatste wissel van Bas IJsselstijn was Nijs Bakker voor Jordy, die mee ging doen in de Callantsoger schiettent. Dat bekrachtigde Nijs door aan te tekenen voor de 0-6 in de 68e minuut. Er volgden nog verschillende soepel lopende aanvallen, maar door een aantal vlagsignalen van de Zandtemer assistent in Callantsoger dienst (J. Bierhaalder) en wat ballen richting de Noordzee werd Callantsoog een eindstand met dubbele cijfers bespaard. Het laatste kwartier leverde nog wel de 0-7 (Ralph uit scrimmage), 0-8 (Niels die afrondde na het negeren van de assistent door de scheidsrechter) en 0-9 (Niels schiet één van zijn vele kansen raak) op, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Tackles ten spijt; Callantsoog kon een afstraffing niet voorkomen.

Een hard gelag voor de ploeg van trainer Klaas Mooij, die een behoorlijk valse start in de 4e klasse heeft. Con Zelo staat nu op doelsaldo aan kop in de tussenstand, voor Succes, Schagen United, Texel ’94, FC Medemblik en De Koog, die ook allemaal hun eerste wedstrijd wonnen. Die laatste is de tegenstander van aankomende zondag op Sportpark de Groet, als we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Vorig jaar werd Con Zelo – De Koog een waar spektakelstuk die eindigde in een 6-3 overwinning, laten we zien of zo’n overwinning ook zondag weer in het vat zit. Als vanouds is de aanvang weer om 14.00 uur en de entree gratis.

post

JO7 speelt eerste Kaboutertoernooi

Zaterdagmiddag 21 september, half 2.

Na drie weken trainen en twee onderlinge wedstrijdjes staan 7 enthousiaste jongetjes en 1 even zo enthousiast meisje te trappelen voor hun allereerste “officiële” toernooi.

Dit Kaboutertoernooi werd gespeeld bij de buren van Hollandia Tuitjenhorn. 12 teams, waaronder twee van Con Zelo, werden verdeeld over 6 velden waar ze in teams van 4 spelers elk 3 wedstrijden speelden.

De tactieken werden doorgesproken en de veters gestrikt. Onder aanmoediging van ouders, begeleiders en overige toeschouwers werd er op alle velden fanatiek gestreden.

Er werdt een heuse wedstrijdbespreking gehouden

Met in totaal 2 gewonnen partijen, 1 gelijk en 3 verloren potjes hebben de spelers zowel het bitter als het zoet geproefd. In ieder geval smaakte het bij allemaal naar meer.

Bij deze dank aan alle ouders en verzorgers voor het rijden, de foto’s en de support langs de lijn.

Con Zelo team 1 opent de score tegen VIOS 3

Winst op Hollandia T zorgt voor 3e plaats op Burencup

Na de verliespartij tegen Hugo Boys en het gelijke spel tegen Dirkshorn, ontbrak alleen een overwinning nog in het rijtje voor Con Zelo op de Burencup 2019. Deze moest behaald worden tegen de gastheer Hollandia T, die donderdagavond hun eerste elftal hadden opgebruikt in de verloren bekerwedstrijd tegen Vrone. Er waren dan ook de nodige kritische geluiden onder de Tuitjenhornse aanhang te horen, toen trainer Ronald de Rooij slechts met één basisspeler begon aan het treffen met de Waarlanders van Bas IJsselstijn.

Met de van Hollandia T overgekomen Flemming Hoekstra op doel speelde Con Zelo de eerste helft en kwam door een doelpunt van Niels Leegwater op 0-1. Na de rust vergrootte ook een nieuwe aanwinst, Jordy Onkenhout, de voorsprong naar 0-2, alvorens de eer voor Hollandia T werd gered door een eigen doelpunt. Zo sloot Con Zelo de oefencampagne af met een 1-2 overwinning en kan de ploeg zich gaan opmaken voor de competitie.

Aankomende zondag wacht een tegenstander die we al lang niet zijn tegengekomen: VV Callanstoog van trainer Klaas Mooij staat op het programma. Callantsoog promoveerde automatisch door het behalen van de nacompetitie, die uiteindelijk door de KNVB werd geschrapt. Zodoende werd zonder extra moeite de 4e klasse behaald, voor het eerst in de zwart-witte historie. De laatste ontmoetingen met Callantsoog stammen uit seizoen 2003/2004 (5A), toen Con Zelo uit met 0-1 won en thuis met 6-2 te sterk was. Voor het perspectief: assistent-trainer Erik Oudeman kwam in dat seizoen met 6 doelpunten voor op de topscorerslijst en Con Zelo eindigde dat seizoen op de derde plaats achter Alkmaarsche Boys en het toenmalige BKC (nu Kleine Sluis). Callantsoog degradeerde dat seizoen na een twaalfde plaats, één plek boven de hekkensluiter FC Castricum destijds.

Aanvang in Callantsoog is zondag om 14.00 uur.

Remise in tweede wedstrijd Burencup

Na een duidelijk krachtsverschil vorige week tegen Hugo Boys werd in Tuitjenhorn nu een klassegenoot getroffen met de ploeg van Dirkshorn. Onder leiding van Pascal Hamers (opvolger van de vertrokken Jeffrey Androg) wilde Dirkshorn zich vast revancheren voor de 8-1 nederlaag van vorige week tegen de gastheer Hollandia T.

In een gelijk opgaande openingsfase kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen, maar in de 20e minuut werd Con Zelo-goalie Dennis Wever geklopt door een goed afstandsschot van de #9 van Dirkshorn. Een goal die zeker mee gaat doen voor de prijs van het mooiste doelpunt, waar de Burencup-jury aankomende zondag het finale oordeel over zal vellen. Vlak na deze openingstreffer kreeg Con Zelo de grootste kans van de eerste helft, maar Jordy Onkenhout schoot op aangeven van Niels Leegwater van dichtbij over. Zodoende bleef Dirkshorn de voorsprong vasthouden tot de rust en was het aan de staf om met een ander aanvalsplan uit de kleedkamer terug te komen.

Intussen was de ruststand op het hoofdveld 1-1 in het duel tussen de beide derdeklassers Hugo Boys en Hollandia T.

De eerste grote kans na rust was een kopie van de aanval van Niels en Jordy uit de eerste helft, en ook nu werd het net niet gevonden. Stevig fysiek én verbaal ingrijpen kwam intussen Dirkshorn op een flink aantal gele kaarten van scheidsrechter Kevin Kooij te staan en Con Zelo maakte gebruik van de onrust aan de wit-zwarte zijde in de 67e minuut. De teruggekeerde Sander Houtenbos verschalkte de Dirkshornse doelman en tekende voor zijn eerste doelpunt in het toernooi. Toch kon Con Zelo de wedstrijd niet helemaal kantelen en bleven de aanvallen van Dirkshorn voor gevaar zorgen. Na een moment van slordig balverlies op het middenveld was Dennis nog te ver uit zijn doel om te voorkomen dat Drikshorn in de 80e minuut andermaal op voorsprong kwam: 1-2. Het werd tijd voor een slotoffensief en de toeschouwers werden niet teleurgesteld. Vijf minuten voor tijd weet een back van Dirkshorn nog een goede inzet van aanvoerder Sebas van Balgooy van de lijn te halen en in de absolute slotfase bracht de doelman redding op een vlammend schot van Niels. Sander was daarbij oplettend en schoot uit de rebound de terechte gelijkmaker binnen.

Zo bleef de tweede wedstrijd van Con Zelo op de Burencup steken op 2-2, terwijl ook Hugo Boys en Hollandia T elkaar in evenwicht hielden. Op het hoofdveld werd het 3-3, waardoor alles nog open ligt op de laatste speeldag. Kijk voor alle rangen en standen ook op www.burencup.nl.

Zondag 15 september zijn de laatste wedstrijden: Hollandia T – Con Zelo en Dirkshorn – Hugo Boys. Deze wedstrijden zullen uitsluitsel moeten geven over de einduitslag en wellicht zien we daar ook pas wie Speler en Keeper van het Toernooi worden, en ook de prijzen voor het Mooiste Doelpunt en de Topscorer zullen dan definitief door de jury worden besloten. Graag tot zondag op Sportpark de Kuil in Tuitjenhorn!

Hugo Boys te sterk in 1e ronde Burencup

Op Sportpark de Kuil in Tuitjenhorn werd om 14.00 uur op drie velden tegelijk afgetrapt. De gastheer van de Burencup Hollandia T nam het op het hoofdveld op tegen Dirkshorn, op het tweede veld speelde een ander deel van de Tuitjenhornse selectie de bekerwedstrijd tegen Sint Boys. En op het derde veld ontmoetten Con Zelo en Hugo Boys elkaar.

Voor Con Zelo was het een eerste krachtmeting na de zonnige Waarlandse kermis, terwijl Hugo Boys vorige week de Waard Cup nog speelde. De Noordenders namen vanaf de aftrap al vrij snel initiatief, al bood Con Zelo in de beginfase nog wel de nodige tegendruk. Jeroen van Dijk en Niels Leegwater kwamen het dichtst bij een treffer, maar ook de Waarlandse sluitpost Chris Borst aan de overzijde werd enkele malen op de proef gesteld door de snel omschakelende tegenstanders. De achterhoede van Con Zelo liet zich toch te veel van de wijs brengen door het combinatievoetbal van Hugo Boys, waardoor Ari Groot en Bob de Wit (2x) de ruststand op 0-3 brachten.

In de tweede helft kreeg Con Zelo iets meer elan, maar bleven de ruimtes op het middenveld vrij groot. Hierdoor kon Hugo Boys in balbezit de Waarlanders flink laten lopen en kwam Con Zelo weinig aan voetballen toe. Namens Hugo Boys tekenden Jesper Hoogland en Bart Zuurbier voor de 0-4 en 0-5. Uiteindelijk bood scheidsrechter Danny Ligthart de helpende hand door in genade een strafschop aan Con Zelo te geven, die door Stef Smit werd verzilverd en daarmee de uitslag op een ongeflatteerde 1-5 bracht.

Op het hoofdveld rekende Hollandia T af met Dirkshorn in een 8-1 overwinning, de bekerwedstrijd op het tweede veld werd met 0-1 door Sint Boys gewonnen.

Aankomende zondag staat ronde 2 op het programma in Tuitjenhorn, waar de twee derdeklassers Hollandia T en Hugo Boys elkaar treffen. Con Zelo neemt het dan om 14.00 uur op tegen competitiegenoot Dirkshorn. In de laatstgenoemde wedstrijd zullen beide ploegen zich ongetwijfeld willen revancheren voor het verlies in de openingswedstrijden.