post

Larbi pijnigt Con Zelo: 1-8

Verslag Arie Boekel

Larbi, de oud trainer van Con Zelo, kwam met zijn VVS 46 op bezoek, en dat hebben onze jongens geweten ook. Onder toeziend oog van enkele leden van Con Zelo, waaronder Erwin Dam die met zijn camera deze wedstrijd live opnam (en naar mijn weten 125 volgers had) werd deze middag helaas een debacle voor iedereen die een Con Zelo hart heeft.

Zo kon iedereen die Con Zelo een warm hart toedraagt toch de wedstrijd volgen

Ook de 4 supporters die op een hoogwerker nabij de W. Schoutenstraat de wedstrijd live wilden volgen (te weten de heren Smit , Zomerdijk, Lex de Graaf en Johan Bakker) konden het tij niet keren.

Zo was de wedstrijd ook goed te volgen

Reeds in de 10e min viel de eerste treffer. Een onschuldige aanval van de bezoekers werd door Chris verkeerd beoordeeld en hij deponeerde de bal zo in de voeten van M. Groot die de bal meteen in de het lege doel retourneerde;  0-1. Niet veel later had dezelfde M. Groot zijn hattrick al binnen. Het werd 0-2 en ook nog eens 0-3 binnen 14 minuten spelen.

Keeper Appel aan de andere kant had nog steeds niets te doen gehad. Larbi preste zijn spelers om door te gaan met scoren. Na afloop sprak ik hem daar over aan. Hij antwoordde dat ze bovenaan staan en het doelgemiddelde telt mee om de eerste periode te pakken. dus vandaag. Na een half uur werd het 0-4 door S. Dol gelukkig deed het scorebord het niet deze middag.

Deed Con Zelo nog wat? niks noppes nul; ze waren collectief niet bij machte om VVS af te stoppen. Na de twee gemiste kansen en reddingen van Chris werd het voor de rust nog zelfs 0-5 door S. Dol. Na de thee, wind mee kwam Con Zelo meer aan de bal, maar verder tot de 16 kwamen ze niet. Geert verving Jordy en niet veel later viel nummer 6 achter Chris, de maker was Koopman. Sander en Sebas verlieten de arena voor Nijs en Roel. VVS bleef het doel van Chris maar opzoeken en het was wederom M.Groot die met zijn vierde treffer er 0-7 van maakte. Na een overtreding op een van onze voorwaartsen mocht Stef een vrije trap nemen op de rand 16. Voordat keeper Appel het wist lag de bal in zijn doel en was de eer gered 1-7. Maar het laatste woord was voor de bezoekers, 1-8 door M.Wester. Een wedstrijd om zeer snel te vergeten. Vanwege Corona is er voorlopig geen voetbal te verwachten; en blijft het vlaggenschip van Con Zelo lang met 0 punten onderaan.

Uit één van de enige kansen viel de 1-7; een schrale troost.
post

Tweestrijd in de Zaal in het voordeel van Con Zelo 1

Verslag Paul Bakker

Over de tv rechten werd tot 17.30 door onderhandeld; echter de partijen kwamen er niet uit. Een wedstrijd zonder publiek ,zonder livestream maar zeker niet zonder strijd. Het thuisspelende CZ-2 team ging voortvarend van start en bleef met veel inzet en goed combinatie spel tot 25 minuten op voorsprong (2-1 ) Maar hier was een kantelpunt en kon het 1e onder aanvoering van doelpuntenmachine Jan Doodeman overpakken. De hiërarchie tussen gebroeders Smit (Stef en Steef) is aan de eettafel en op de steiger voorlopig weer bepaald en het laatste kwartier werd er niet alleen met de benen gepraat en waren de verwensingen niet van de lucht. De stemming werd gedurende de laatste 20 minuten derby-waardig en het ietwat ervarener 1e liet zich niet van de wijs brengen. Dit resulteerde in de uitslag van 4-11 !!. Hopelijk staan komende zondag alle Con Zelo veldvoetbalneuzen weer naar de dezelfde kant en mag het 2e zich na de winterstop weer revancheren in de voetbaltempel van het Waarland.

post

Weerzien met Blokkers resulteert niet in winst

Op naar Blokker. Niet zoals vroeger in het dorp maar nu in een uithoek van het industrieterrein, een pittig complex en alle velden voorzien van kunstgras. Dat was in de jaren 80 wel anders. De laatste wedstrijd tegen Blokkers was in het seizoen 88-89. Het werd toen 2-3 voor Con Zelo.

Blokkers begon de wedstrijd goed en snel en met attractief voetbal en dat resulteerde reeds in de 5e minuut in een treffer 1-0 door S. Çeting. Ze bleven daarna het doel van Chris opzoeken maar zonder het voor hun gewenste resultaat.

Na een kwartier was dat over en Con Zelo kwam toen aan voetballen toe. In de 17e minuut werd Sander teruggefloten in kansrijke positie, niet veel later was Sander wederom goed bezig maar keeper de Jonge keerde zijn inzet. Blokkers loerde op de counter, maar dankzij Chris en zijn secondanten bleef het tot de rust bij die ene treffer .

De tweede helft werd Jim ingebracht voor Roel om meer snelheid in de ploeg te brengen. Reeds in de 50e minuut had Niels de gelijkmaker op zijn pantoffel maar G. Duin belette dat met een prima tackle op de bal. Niet veel later redde keeper de Jonge een inzet van Sander. In de 63e minuut had Nijs de kans voor de 1-1. Helaas twijfelde hij te lang, legde toen de bal breed op Ralph die daar niet op had gerekend; weg kans. Na deze goede periode van Con Zelo was het Blokkers die door middel van een prima opgezette aanval de 2-0 op het scorebord toverde. De maker S. Çetin liet Chris kansloos bij zijn inzet. Niet veel later was het Sebas die op aangeven van Pieter uiteindelijk wist te scoren 2-1.

Jeroen kwam er in voor Niels en er was ineens weer hoop op de gelijkmaker. Maar in de 76e minuut werd het 3-1 voor de thuisploeg , nadat eerder de deklat van Chris was geraakt belande de bal bij J. Fenis die met een voorzet op doel (een zondagsschot dus) de bal achter Chris wist te werken. Na 2 wedstrijden is Con Zelo dus helaas nog puntloos. Op naar volgende week, uit naar Medemblik. Hopelijk gaat het dan lukken.

post

Con Zelo vergeet zichzelf te belonen tegen Westfriezen

Op papier kwam één van de sterkste tegenstanders van Con Zelo naar Waarland, de nummer twee van de 3e klasse A van vorig seizoen: Westfriezen. Daar was echter weinig van terug te zien op Sportpark de Groet, onder toeziend oog van een stralende zon en een flink aantal toeschouwers.

Con Zelo was namelijk niet onder de indruk van de gele brigade die al jaren op een hoger niveau acteert. Sterker nog: de eerste 20 minuten was het de ploeg van Ivo Rohling die de kansen kreeg om de score te openen en moesten de bezoekers toestaan dat de Waarlanders het spel maakten.

Het eerste applaus van de wedstrijd was niet voor een kans of een doelpunt, maar voor Ralph Smit, die in de 21e minuut na een rush langs de gehele linkerkant van het veld en waarbij het meerdere tegenstander te snel af was, een hoekschop over hield. Deze leverde helaas niets op, net als een schot van Jim Langendijk in de 26e minuut op aangeven van Sander Houtenbos, die door de doelman van Westfriezen kon worden gekeerd.

Mocht Con Zelo doelman Chris Borst eens niet beschikbaar zijn, dan hebben we deze zondag zijn stand-in gezien… In de 28e minuut dreigde Westfriezen de score te openen, ware het niet dat verdediger/middenvelder/allrounder (en nu dus ook keeper) Stef Smit de bal sierlijk uit het doel dook. In een opwelling sloeg hij de bal naast het doel, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Oughris niets anders kon doen dan de bal op 11 meter leggen en na een korte, duidelijke uitleg Stef naar de kleedkamer moest dirigeren. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, met een achterstand én ondertal voor Con Zelo tot gevolg.
Het leed werd twee minuten later nog iets groter, toen aanvaller Geert de Graaf niet verder kon met een hamstringblessure en moest worden vervangen door de (nog steeds herstellende) Niels Leegwater. Een eerste wissel al zo vroeg in de wedstrijd, een achterstand en een man minder, het leek een erg lastige klus te worden deze middag.

Toch lukte het Con Zelo om de toegenomen druk van Westfriezen te weerstaan en ze niet écht in hun spel te laten komen. Met hard werk achterin en op het middenveld werden de bezoekers op afstand gehouden, waardoor echt grote kansen op een grotere voorsprong uitbleven. Er groeide vertrouwen in een stunt onder de rood-zwarten, evenals op het zonnige terras. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd en kwam de thuisploeg richting het vijandelijke doel, met als hoogtepunt een grote kans halverwege de tweede helft. Met twee man wist Con Zelo door te breken en alleen voor de doelman te komen, maar de afronding en de rebound kwamen tot ontsteltenis van alle Waarlanders niet tot de gelijkmaker. De toon was echter gezet: met tien man viel er nog wat te halen deze middag, de laatste 20 minuten moest het nog gebeuren.

Kansen voor Westfriezen waren schaars, en de ijver van Con Zelo nam steeds meer toe. Met de twee overgebleven wissels (Nijs Bakker voor Jim Langendijk en Joep Blankendaal voor Roel Smit) werd er nog wat vers bloed in de ploeg gebracht en kon de jacht op in ieder geval een punt in deze confrontatie beginnen. De druk van Con Zelo nam toe en er werden met goed spel kansen gecreëerd. Toch moest in de 89e minuut Chris Borst nog even een goede redding brengen om zicht op de gelijkmaker te houden, die uit de tegenaanval letterlijk in de lucht hing. Een goede doorbraak aan de linkerkant leverde een vrije schop op, die door Sander Houtenbos in de doelmond werd geslingerd. Op het laatste moment bracht een verdedigend hoofd redding voor de bezoekers en ook uit de daaropvolgende hoekschop kwam geen kans meer, waarna scheidsrechter Oughris een einde maakte aan deze debuutwedstrijd in de 3e klasse.

Con Zelo heeft laten zien dat het niet onder doet voor een gevestigde tegenstander in deze competitie, deed zichzelf zelfs wat tekort, en kan met vertrouwen het vervolg tegemoet zien. In dat vervolg treffen ze eerst De Blokkers en FC Medemblik in uitwedstrijden, alvorens op 11 oktober weer thuis aan te treden. Dan is VVS ’46 de tegenstander.

post

Eerste overwinning voor de ploeg van Ivo Rohling

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer is Con Zelo erin geslaagd de eerste overwinning te boeken van seizoen 2020-2021. In Zaandam-Zuid werd Rood-Wit Zaanstad met 1-3 verslagen, mede door twee goals van de ingevallen Niels Leegwater.

Enkele minuten na half drie werd er op Sportpark Poelenburg afgetrapt onder toeziend oog van zo’n 100 toeschouwers, die later met nog wat nagekomen Waarlanders werden aangevuld. Zij hebben heel wat voetbal gemist, maar wel veel van Zaandam gezien…

Al snel bleek dat deze ploegen aan elkaar gewaagd waren. RWZ, uitkomend in de 4e klasse B, speelde technisch verzorgd voetbal en kwam na zo’n tien minuten tot de eerste grote kans. De rappe rechtsbuiten wist Chris Borst op de grond te krijgen, maar de hoek werd te lastig en zijn schot ging voorlangs. Uit de tegenaanval volgde een splijtende pass van Sander Houtenbos (niet de laatste deze middag), maar Ralph Smit trof van dichtbij de doelman. Vijf minuten later was het wel raak, toen Sander de bal over de verdedigende linie lobte en Jim Langendijk de trekker over mocht halen voor de 0-1. Con Zelo domineerde op het middenveld en RWZ kon alleen gevaarlijk worden met een lange bal, maar echte kansen bleven aan beide kanten uit.

Vlak na de drinkpauze liet Sander wederom een steekpass los, nu op Nijs Bakker, maar die kon het net niet vinden. Hierna hervond RWZ zich enigszins en werd het tweemaal spannend voor het doel van Chris, maar gelukkig hadden we in de 32e minuut de scheidsrechter mee. Hij zag een aanvallende overtreding en floot af, net toen de Zaanstadse spits 1-op-1 de trekker wilde overhalen. Vlak daarna was het Chris zelf die de voorsprong behield, door een venijnig schot stijlvol uit de kruising te duiken. Vlak voor rust had Jim nog de 0-2 op zijn schoen, maar zijn uithaal ging rakelings naast en zorgde ervoor dat we met een 0-1 ruststand richting de heerlijke warme broodjes kip en köfte gingen.

De tweede helft begin voor Con Zelo met een ongewijzigde opstelling, maar RWZ had in de rust vertrouwen getankt. Direct ging de thuisploeg in de aanval en schoot men uit een hoekschop twee keer rakelings voorlangs. In de 49e minuut wisselde trainer Ivo Rohling voor het eerst, waarmee hij Jeroen van Dijk in de ploeg bracht voor Nijs Bakker. Vlak hierna andermaal een arbitrale meevaller: Chris pakt een terugspeelbal op en de indirecte vrije schop gaat langs de muur in het doel. Echter, scheidsrechter Alhaddad floot opnieuw, gaf Ralph Smit geel wegens te vroeg inlopen en liet de vrije schop overnemen. Dit keer belandde de bal in de muur en bleef het dus 0-1.

Uit de tegenaanval werd Con Zelo dan weer gevaarlijk, met dit keer Stef Smit die de beslissende pass in de diepte gaf en Jim alleen voor de keeper zette, maar Jim kreeg hem dit keer niet langs de sluitpost.

Na 55 minuten verving Joep Blankendaal de goed verdedigende Roel Smit en een paar minuten later verliet Stef geblesseerd het veld en maakte spits Niels Leegwater zijn rentree. Een half uur speeltijd, al in september, was ver boven de verwachtingen van de Waarlanders. In de 72e minuut leverde het wel direct resultaat op, na een schitterende aanval ingezet door Ralph vanaf het middenveld, die gespeeld op Jim en die zag Niels niet over het hoofd, waarna Niels de 0-2 binnen kon schuiven. Ook de 0-3 kon direct erna vallen in een aanval met Jim, Niels en Jeroen, maar het schot van Niels spatte uiteen op de deklat. Kort voor het einde deed RWZ eindelijk weer eens iets terug, toen de nummer 7 (dé smaakmaker bij de thuisploeg) een flitsende aanval afrondde en Chris kansloos liet (1-2), maar in de 89e minuut maakte Niels er een einde aan door de assist van Jeroen goed af te ronden en daarmee de eindstand op 1-3 te bepalen.

Een mooie, zonnige wedstrijd als laatste krachtmeting voor de competitie begint, daar kan de Waarlandse equipe mee thuiskomen. Zondag wacht namelijk een sterke tegenstander in Westfriezen, die al jaren stabiel in de 3e klasse vertoeft en daarvoor zelfs enkele jaren in de 2e klasse heeft doorgebracht. In het afgebroken seizoen 2019-2020 eindigde de ploeg uit Zwaag op de tweede plaats, na het behalen van de eerste periode in 3A. Om 14.00 uur betreden Con Zelo en Westfriezen he hoofdveld op Sportpark de Groet, je bent uiteraard van harte welkom bij deze wedstrijd. Ook zal voor het eerst de poortloterij er weer staan . Zoals nu gebruikelijk vragen wij je om het weerbericht goed in de gaten te houden, vanwege de geringe zitplaatsen in de kantine.

Graag tot zondag.

post

Con Zelo 1 speelt sterk, maar verliest toch

Na het gelijke spel bij MOC vorige week, trad Con Zelo aan tegen Vrone voor de tweede bekerwedstrijd. Een geduchte tegenstander die vooraf al een lastige opgave leek voor de Waarlandse promovendus.


Voorafgaand aan deze eerste officiële wedstrijd was er een minuut stilte voor de recent overleden Sieb Schouten, Erelid van Con Zelo.

De ploeg van Ivo Rohling kwam daarna goed uit de startblokken en Con Zelo deed niet onder voor de bezoekers uit Sint Pancras. Met open vizier werd de aanval gezocht, beloond met de 1-0 door Geert de Graaf. Daarna bleef er gecontroleerd gespeeld worden, met meer rust in het spel dan in de grillige wedstrijd vorige week. Vrone kwam terug tot 1-1, eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in. Dat deerde de aanvallers van Con Zelo niet en wederom kwam Geert de Graaf tot scoren. Het leek een doelpuntrijk duel te worden toen er nog voor rust 2-2 op het scorebord stond.


Het kon voorafgaand aan de tweede helft dan ook alle kanten nog op en ook na de rust bleef Con Zelo de aanval zoeken. Onder andere invaller Jim Langendijk kwam vaak in schietpositie, maar meer dan de lat wist hij niet te raken. Ook op schoten van Sander Houtenbos moest de goalie van Vrone vaak (stijlvol) reddend optreden, maar een verdiend Waarlands doelpunt bleef uit.

Aan de overzijde moest Chris Borst toch een keer vissen, toen Vrone de 2-3 binnen schoot. Ook de 2-4 kwam uit een uitbraak tot stand, maar de één-op-één situatie en het daaropvolgende vlammende schot zag iedereen achter de doellijn stuiten, behalve de man die het doelpunt zou moeten noteren. Scheidsrechter Kerssens constateerde geen goal, waarmee de eindstand op 2-3 bleef steken.


Een goede wedstrijd, helaas zonder beloning in de vorm van punten, maar een goede graadmeter richting de competitie.
Zondag a.s. de uitwedstrijd bij Rood-Wit Zaanstad, die met ruime cijfers (8-1) winst boekte op MOC. Aanvang aldaar is om 14.30 uur.

Con Zelo 1 speelt gelijk in eerste bekerwedstrijd

De eerste officiële krachtmeting van 2020-2021 is in Midwoud geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Namens de Waarlanders scoorde Sander Houtenbos uit een vrije trap.

Na een wisselvallige oefencampagne was MOC de eerste tegenstander tegen wie er echt iets op het spel stond. De promovendus uit de 5e klasse, komend jaar uitkomend in 4C, was niet onder de indruk van de ploeg van Ivo Rohling en speelde met open vizier. Al vroeg in de wedstrijd moest Chris Borst daarom de bal uit zijn net vissen en moest er tegen een achterstand worden gevochten. Uit een vrije trap vanaf zo’n 25 meter krulde Sander Houtenbos de gelijkmaker binnen, waardoor de ruststand in evenwicht was.

Pas in de tweede helft liet Con Zelo zich meer gelden en kwamen er kansen op doel, maar de harde wind maakte dat de dieptepasses vaak te hard waren voor de voorhoede. Daarbij stonden, volgens de Midwoudse assistent-scheidsrechter, de aanvallers van Con Zelo ook te vaak buitenspel, waardoor de ingevallen scheidsrechter Wiedijk menig aanval in de kiem smoorde. De slotfase bracht wel nog wat schoten op doel, maar door gebrek aan zuiverheid vlogen de ballen over en naast. Gelijkspel na 90 minuten, daar moeten we het mee doen.

Zondag komt Vrone op bezoek op Sportpark de Groet voor het tweede bekerduel. Hier is publiek gewoon bij welkom, de kantine is geopend. Houd wel de weersverwachting in de gaten en neem een paraplu mee indien nodig, want het aantal zitplaatsen in de kantine is beperkt en vol=vol.

post

Con Zelo laat dure punten liggen in derby

Eindelijk weer eens een echte derby. De huidige stand in de 4e Klasse A geeft een duidelijk verschil tussen de buren. Con Zelo bezette voor deze wedstrijd de 2e plek en VZV stond 12e. Desalniettemin zijn derby’s onvoorspelbaar en speciaal. Zo ook deze editie. Net als bij de heenwedstrijd in Waarland werd het publiek opgewarmd met een potje tussen de jongsten van Con Zelo en VZV. Is hiermee een nieuwe traditie geboren?

Daarna was het de beurt aan de grote mannen. Toen na een dikke 90 minuten het laatste fluitsignaal had geklonken stond de stand op 1-1; een morele overwinning voor onze buren.

Het veld (het voetbalveld) speelde de ploegen parten en ook de wind had af en toe grip op de bal. Bij Con Zelo leek niemand de bal onder controle te krijgen. Stef vroeg en kreeg en verspeelde de bal keer op keer. Trainer Bas zat en bleef zitten, en zag het met lede ogen aan.

In derby’s als deze dien je de tegenstander desnoods met gras en al op te vreten. Helaas waren er maar enkele die daar toe bereid waren deze middag. De wedstrijd was nog maar 2 minuten oud of VZV wist de paal te raken, niet veel later moest onze keeper opnieuw aan de bak. Dat deed hij prima. Toch kon ook hij de 1-0 niet voorkomen. In de 8e minuut ging Pieter in de fout. In de 16 legde hij zijn belager neer; penalty voor VZV. L.Burger schoot de bal beheerst lang Chris 1-0. Een domper voor de bezoekers en hun aanhang dat weer in grote getale het lef had om over de Weelbrug naar het sportpark van VZV te gaan.

Na deze vroege treffer had Con Zelo nog alle tijd om dat recht te trekken. Maar Con Zelo speelde slordig, leed veel balverlies en de eerder genoemde wind en het hobbelige veld speelde ook parten. Na een half uur leek de 2-0 eraan te komen. De nummer 7 van VZV mikte echter tot ieders verbazing naast het doel van Chris, anders was deze derby vroeg beslist.

Na deze misser trok Con Zelo van leer. Corner na corner volgde maar keeper de Jong gaf geen krimp , de rust ging in met de 1-0 voor de thuisploeg. De tweede helft werd Sander ingezet voor Sebas. Con Zelo zette VZV onder druk en in de 53e minuut was de stand weer gelijk. Keeper de Jong veroorzaakte een overtreding in zijn doelgebied en dat lever Con Zelo een penalty op. Sander schoot de bal beheerst in het doel 1-1. Niet veel later leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen maar de bal hobbelde nipt naast het doel van de reeds verslagen keeper Borst.

In de 62e minuut was Jim Langedijk er vandoor met aan zijn zijde de meegelopen Niels Leegwater. Jim ging echter voor zijn eigen kans, maar dat werd belet door de keeper. Had hij de bal maar breed gelegd dan was de 1-2 een zekerheidje geweest, en ga je, met 3 punten, vrolijker over de Weelbrug naar huis.

Maar ook de thuisploeg kreeg nog kansen om 3 punten toe te voegen aan de pas 8 punten die ze tot nu toe hadden verzameld dit seizoen. In de 70e minuut legde Chris een speler van VZV neer in zijn doelgebied en dat werd bestraft met een penalty. Burger mikte door het midden en Chris kon zodoende zijn fout herstellen. Jim werd nog vervangen door Jeroen van Dijk die verdienstelijk inviel. De allerlaatste kansen waren voor Con Zelo; Jordy kopte dik in blessure tijd nog nipt over het vijandelijke doel.

Con Zelo liet deze middag 2 dure punten liggen in ’t Veld. Daardoor gaat Medemblik nu fier aan kop in klasse 4A . De volgende keer moet het beter. Dat zijn de uitwedstrijd zijn naar de Koog. De wedstrijd tegen Texel van aanstaande weekend is namelijk komen te vervallen.

post

Con Zelo – Callantsoog 8-2

De winterstop zit er weer op, vraag mij niet welke winter maar zo noemen ze dat wel uiteraard.

Vorige week had onze brigade vrijaf maar werden desondanks toch nog periodekampioen. Concurrent Medemblik kwam niet tot het gewenste aantal doelpunten om Con Zelo voorbij te stevenen naar plaats 1.

Con Zelo miste enkele spelers Sebas en Ralph waren te skiën en Geert was geblesseerd geraakt in Krommenie. 

Jeroen van Dijk stond daardoor weer eens in de basis na een langdurige blessure was hij weer beschikbaar voor het eerste. 

Er waren in 4A diverse afgelastingen niet zo verwonderlijk na deze natte periode, het was ook zeker geen pretje om deze middag langs de lijn te vertoeven het was nat en koud en na 90 minuten nog steeds koud want van de wedstrijd werd je echt niet warm.  

In de 5e minuut kreeg Callantsoog een vrije trap net buiten de 16, de prima geschoten bal werd door Chris met een snoekduik uit zijn heiligdom geranseld en Con Zelo was meteen wakker dacht je, maar niet veel later kwam de 2e poging op het doel van Chris maar deze keer nipt naast de staander. 

Na een kwartier en diverse pogingen van Niels en Jan viel de eerste treffer een misverstand van keeper Rothengatter en zijn medespeler werd gretig door Jordy afgestraft 1-0. 

Niet veel later viel de 2e nadat een verdediger B Bijpost de bal in paniek of onkunde over zijn eigen achterlijn deponeerde met als gevolg de korte corner, deze werd wederom door Jordy achter de keeper gedeponeerd 2-0. 

Callantsoog zag de bui weer aankomen de 9-0 thuis in hun gedachte maar zo ver wilden zij het nu niet laten komen, met man en macht werd er gestreden om de bal, en zo kwam Con Zelo niet aan voetballen toe. 

Toch wist Stef vlak voor de rust met een ferme kopbal de 3-0 op het scorebord te zetten, zie foto. Na de thee dat Niels zeker goed smaakte werd het al snel 4-0 door Niels, de druk werd pittig opgeschroefd en na diverse pogingen van Niels, Jordy en Jeroen ging de bal er niet in.

In de 64e minuut kwam er een dubbele wissel, Stef en Mike konden gaan douchen en Freek en Max mochten hun kunsten op het gladde veld laten zien, niet veel later viel de tweede treffer van Niels achter de keeper 5-0. 

Met nog 10 minuten te gaan leek scheidsrechter Jan Smit een nieuw fluitje te hanteren, zo goed en correct hij daarvoor floot nam hij het heft in handen met dubieuse beslissingen helaas. 

Callantsoog kreeg warempel een kans, deze werd dan ook prima ingeschoten door B.Wacht  5-1 . 

De meegekomen supporters van Callantsoog waren door het dolle heen, en gingen te keer op de tribune en moedigde hun spelers voor nog een treffer, die kwam ook wel maar de beurt was eerst aan Con Zelo, het was Niels die er 6-1 van maakte en even later mocht Nijs een gekregen penalty benutten 7-1. 

Het duurde daarom niet al te lang dat de scheids de bezoekers ook op een penalty trakteerde, het was B.Wacht die Chris kansloos liet 7-2 . In de 88e minuut kreeg Callantsoog nog een vrije trap te nemen rand 16, zelfs de keeper Rothengatter was mee naar voren maar het leverde niets op, daarentegen maakte Freek geen gebruik van het lege doel, zijn inzet ging naast, het slotakkoord van deze middag was voor Niels Leegwater met zijn vierde treffer zette hij de eindstand na deze sombere middagje langs de lijn op 8-2. 

Volgende week Succes uit dat is andere koek, veel Succes.
Arie Boekel

Oefenduel met Sporting Krommenie eindigt in 4-2

Con Zelo 1 heeft de oefenwedstrijd tegen Sporting Krommenie met 4-2 verloren. Op het kunstgras kwam de ploeg van Bas IJsselstijn met 2-0 achter, waarna de ruststand van 2-1 door een eigen doelpunt werd bereikt. Na de rust scoorde Nijs Bakker namens Con Zelo, maar eindigde de ploeg met tien man toen Geert de Graaf geblesseerd uitviel. Mede hierdoor liep Sporting Krommenie gemakkelijk weg naar een 4-2 eindstand.

Con Zelo hervat de competitie op zondag 2 februari met de thuiswedstrijd tegen Callantsoog.