post

Con Zelo boekt nipte overwinning op Texel

De eerste van de reeks van drie wedstrijden die Con Zelo dit jaar moet spelen op het eiland leverde 3 punten op. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, want de mannen uit de Burg waren niet de mindere deze middag.

De meegereisde supporters hadden het prima naar hun zin in de bus en boot. Er waren 8 supporters geheel op de fiets naar De Burg gekomen en zelfs 4 dames poogde vanaf de boot te gaan lopen voordat ze, omwille van de tijd, toch maar terug gingen met de rest met de boot.

Dan de wedstrijd. Con Zelo kwam al vroeg op voorsprong. In een aanval vanaf de linkerflank werd de bal in de 16 geslingerd en zo op het hoofd van Jan Doodeman. In de 22e en 24e minuut kreeg Niels Leegwater goede kansen maar keeper Blom (pas 17 jaar jong en een talent) was beide keren de baas over de bal. Niet veel later kreeg Con Zelo een vrije trap. Deze werd genomen door Stef maar raakte de lat en de daarop volgende inzet van Ralph hobbelde naast de linker staander.

Jan kopt (naar later blijkt) de winnende achter keeper Blom

Na de thee kwamen de eilandbewoners het (kunstgras)veld op (de laatste keer dat Con Zelo hier speelde was dat nog op echt gras), om meteen de gelijkmaker te forceren. Dat leverde voor het doel van Chris Borst diverse benauwde momenten op. Pieter had het veld al verlaten en de vrijgekomen plaats werd ingenomen door Mike. Het spel van Con Zelo werd er echter niet beter op. Opbouwend kwam er niet veel van terecht en de lange bal op Niels of Jim waren steeds een prooi voor de thuis verdedigers.

Niels werd aan de kant gehaald en Max kwam ervoor in de plaats. Af en toe wisten onze voorwaartsen het doel van Texel te vinden maar steeds zonder resultaat. In de 78e minuut ging Ralph op links er vandoor en werd hij in de 16 neergelegd: penalty.

Stef schoot de bal hard en redelijk in de hoek maar keeper Blom wist de bal toch uit het doel te ranselen waardoor het in het laatste kwartier nog hard werken bleef voor onze jongens om de 3 punten mee te nemen in de bus.

Dankzij Chris en zijn medespelers én met de hulp van de paal wist Con Zelo de overwinning over de streep te trekken en konden wij met een goed gevoel het eiland verlaten.

Komende week heeft het eerste rust. Daarna volgt thuis de kraker om de koppositie tegen FC Medemblik.

post

Succes tegen Succes

Na een 0-2 achterstand lag een tweede nederlaag op rij in het verschiet. Maar een herboren Con Zelo zag in de tweede helft, net als vorige week in het drijfzand van Geel Zwart, vlak voor tijd een winnende treffer. Dit keer aan de zijde van de thuisploeg 3-2 .

De bezoekers van Sportpark de Groet waren getuige van de terugkeer van Mike Dekker die na een langdurige revalidatie weer terug was bij de selectie en op de bank plaatsnam. De eerste dreiging was in de 4e minuut van de thuisploeg. Jim Langendijk was zijn tegenstander te slim af maar zijn afronding niet al te best. Hij joeg de bal zelfs in de Schoutenstraat. Aan de andere kant had Succes dankzij matig uitverdedigen van de thuisploeg meer geluk, de bal belandde bij T. Bugel die met een prima schot doelman Borst kansloos liet 0-1.

Niet veel later leek de 0-2 er al aan te komen, maar de aanvaller van Succes twijfelde waardoor Joep erger kon voorkomen. In de 21e minuut leek het wel raak te zijn voor de bezoekers maar de grensrechter van dienst (Rene Nolten) had buitenspel geconstateerd. Nadat keeper Lont zijn ploeg redde voor de gelijkmaker incasseerde Con Zelo in de 35e minuut toch de tweede tegentreffer. Een ongelukkig moment in de 16 van de thuisploeg werd door Jeroen Kleimeer afgestraft 0-2.

De tweede helft begon Con Zelo goed maar echt gevaar voor keeper Lont en zijn maten was er nog niet. Joep Blankendaal verliet het veld voor Jordy Onkenhout. Niet veel later mocht Sebas van Balgooy na een sliding en een 2e gele prent, dus rood, de kleedkamer opzoeken.

Dit was uiteraard een domper, maar Con Zelo leek nog niet verslagen. In de 68e minuut was de rentree van Mike Dekker waardoor Stef mee naar voren kon. Nadat Chris de bezoekers met twee prima reddingen de bezoekers van hun 3e treffer afhield begon Con Zelo met 10 man aan hun offensief. Even later had Stef  de aansluitingstreffer achter keeper Lont gedeponeerd 1-2 .

In de 80e minuut had hij weer succes en verschalkte hij keeper Lont met een vrije trap. In de blessure tijd was het weer 10 tegen 10 nadat een speler van Succes ook tegen zijn 2e gele kaart aan was gelopen en werd alsnog de overwinning binnengesleept.

Nadat eerst Ralph nog op aangeven van Jordy de bal naast het doel wist te krijgen was het Sander in de allerlaatste minuut die op aangeven van Stef  keeper Lont het nakijken gaf 3-2.

En zo werd nieuw puntenverlies voorkomen en blijft Con Zelo in het spoor van de koploper Medemblik. Volgende week wacht er een bus- en bootreis naar Texel voor de ontmoeting met de huidige nummer 6 van de ranglijst Texel ’94.

post

Geslaagd JO7 Toernooi op De Groet

Het zag er om 11 uur vanochtend nog niet naar uit. Maar toen om half 1 het startsein werd gegeven voor het Con Zelo Kaboutertoernooi waren de regenbuien verdwenen en stonden spelers en toeschouwers op een zonovergoten Sportpark de Groet.

14 teams van 7 verenigingen uit de regio, waaronder 2 teams van Con Zelo JO7 zorgden voor een bonte kleurenverzameling op het hoofdveld.

Na drie potjes van een kwartier, onderbroken door een welkome pauze met limonade, gingen de teams weer huiswaarts. En natuurlijk gaat het bij deze partijtjes niet om de winst, maar met vijf keer winst en één gelijkspel hebben de jongsten van Con Zelo wel een stevige portie motivatie en zelfvertrouwen getankt.

Het was voor speler en toeschouwer goed toeven in de zon. En er viel er ook nog voldoende te juichen.

Met dank aan de teams van DWOW, Hollandia T, Nieuwe Niedorp, Vios, VZV en ZAP en iedereen die heeft bijgedragen aan dit mooie toernooi.

post

Con Zelo verliest van zichzelf in het t’ Zand

De eerste nederlaag van Con Zelo dit seizoen is een feit. Tegen Geel Zwart 30 werd verloren na een zinderend laatste kwartier en extra tijd met 4-3. Con Zelo begon stroef aan deze wedstrijd. Het extra uurtje op bed had vele spelers zeker niet goed gedaan, of was het door de wintertijd in de Pub een uurtje later geworden? De spelers van Geel Zwart hadden daar totaal geen last van, gretig begonnen zij aan de wedstrijd, en zette Con Zelo meteen onder druk.

Lange ballen op Niels kwamen niet aan want de nummer 5 van de thuisploeg onderschepte ze allemaal. In de 10e minuut was het raak voor de thuisploeg. Mattijs Bleijendaal werd aangespeeld door Ron en rondde af met zijn eerste doelpunt van de middag 1-0. Niet veel later trof hij Chris op zijn pad die zijn inzet schitterend wist te pareren, helaas werd de druk op het doel van Chris alsmaar groter. Bleijendaal werd in de 20e minuut prima aangespeeld door Joeri op links en plaatste het leer achter Chris Borst en zette daarmee zijn ploeg op 2-0. Con Zelo bakte er voor de rust niets van en het werd in de 25e minuut door wederom een goal van Bleijendaal zelfs 3-0. Niet veel later werd Roel Smit het eerste slachtoffer van het geheel, Joep Blankendeel werd zijn vervanger en speelde vervolgens een dijk van een wedstrijd.

Na de thee en diverse schrobberingen van trainer Bas IJsselstein stond er een ander Con Zelo op het veld. Con Zelo begon fel en incasseerde meteen geel van de scheids. Maar de toon was gezet. Nijs kwam er in voor Jim en in de 65e minuut werd Stef voor Max. Niet veel later beging de thuisploeg een overtreding in de 16 dat werd gehonoreerd met een penalty. Stef Smit schoot de bal beheerst achter keeper van der Weij 3-1. Niet veel later kreeg Jan Doodeman zijn 2e geel voor hands en kon dus vertrekken.

Vlak nadat Nijs Bakker Con Zelo op 3-2 wist te zetten met een schitterend doelpunt mocht ook een verdediger van de thuisploeg vertrekken en was het weer 10 tegen 10. Con Zelo denderde door naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook, maar wel nadat de thuisploeg de vierde treffer tot 2x aan toe niet wist te maken. Sander kon via de blunderende keeper Con Zelo op gelijke hoogte zetten: 3-3.

Door de vele onderbrekingen liep de wedstrijd pittig uit. Con Zelo telde de 3-4 al maar door een geweldige reflex van keeper Boyd van der Weij ging dat niet door.

De tegenaanval van de thuisploeg werd voor Con Zelo fataal. Nadat 3 spelers het doel niet wisten te vinden was het wederom Bleijendaal die met zijn vierde treffer van deze middag de 4-3 op het scorebord wist te zetten. Met nog 1 minuut te gaan trok Con Zelo nog een keer ten aanval waarbij Ralph tussen de schoffelende verdedigers door nog een prima voorzet kon afleveren. Maar de inzet van Sander werd wederom gekeerd door de keeper. En zo moest Con Zelo na dit zinderende slot van de wedstrijd met 0 punten huiswaarts.

Volgende week spelen we thuis tegen Succes; de huidige ongeslagen nummer twee van de ranglijst. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Groet.

post

Con Zelo 1 handhaaft koppositie

Lang geleden, in het seizoen ’82-’83 van de vorige eeuw, speelde Con Zelo voor het laatst tegen Oosterend; toen nog in de 2e Klasse. Destijds werd er thuis met 0-2 verloren en werd het eveneens 0-2 in de uitwedstrijd (maar dan dus voor Con Zelo). Con Zelo werd dat jaar kampioen doordat de beslissingswedstrijd in Warmenhuizen met 2-0 van Koedijk werd gewonnen. Met die bespiegelingen in het achterhoofd werd er zondag afgetrapt.

Oosterend, dit jaar voor het eerst in de 4e klasse, startte de wedstrijd met 2 gespeelde wedstrijden, 0 punten en eveneens 0 doelpunten. Toch bleek na 90 minuten zwoegen dat het een geduchte tegenstander was voor Con Zelo.

De start van de thuisploeg was voortvarend; reeds in de 2e minuut lag de bal achter de keeper. Na een afgeslagen corner van Ralph Smit werd de bal door Ralph zelf weer voor het vijandelijk doel gedeponeerd, Niels Leegwater schoot de bal snoeihard in het vijandelijk doel en zorgde zo voor de 1-0. Menigeen dacht meteen, ondanks het mooie weer, aan een fikse doelpuntenregen voor de thuisclub maar die kwamen bedrogen uit. In de 9e minuut werd het al weer gelijk , Wesselman knalde de bal onhoudbaar voor doelman Chris Borst in de kruising; de eerste treffer van Oosterend in de 4e klasse sinds hun oprichting in 1935 was een feit. Na enkele mogelijkheden kwam de thuisploeg in de 21e minuut opnieuw op voorsprong. Ook dit keer stond een corner van Ralph Smit aan de basis en via de hak van Max Wit verdween de bal achter de doellijn 2-1. In dezelfde minuut kreeg Oosterend al de kans voor de gelijkmaker. Maar de voorzet vanaf de rechterflank werd door 2 eilandbewoners nipt gemist. Niet veel later schoot Niels Leegwater op aangeven van Sander Houtenbos tegen de buitenkant van de linkerstaander.

Pieter de Graaf ging neer na een onbedoelde kopstoot. Altijd pijnlijk en vervelend maar de spons van Eric deed wonderen en zodoende kon hij de wedstrijd vervolgen.

Vlak voor rust had Nijs de 3-1 kunnen maken, helaas mikte hij oog in oog met de keeper net naast. Na de thee werd hij vervangen voor Jim Langendijk die bij de eerste de beste aanval bijna de derde treffer voor zijn rekening nam. Helaas kopte hij rakelings over de lat.

Even later viel dan toch het 3e doelpunt. Ralph Smit werd prima aangespeeld op links en met een strakke schuiver deponeerde hij de bal langs de keeper in het doel. Een slippertje van Chris werd vervolgens meedogenloos afgestraft door Witte; 3-2. Niet lang mochten de eilandbewoners hopen op meer want het was Niels die met een schitterende lob de uitgelopen keeper wist te verschalken. Hiermee was de eindstand van 4-2 bereikt, een verdiende overwinning.

Aankomende zondag speelt ons vlaggenschip uit tegen Geel Zwart 30 uit ‘Zand. Om twee uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Leeuwenkuil tegen de huidige nummer 6 van de competitie.

post

Con Zelo 1 blijft foutloos in Middenmeer

Con Zelo heeft goede zaken gedaan in Middenmeer en keert terug met een ruime overwinning tegen Flevo.

Ondanks de vele regen van afgelopen week was het veld prima bespeelbaar op Sportpark De Meer. Zonder de geblesseerde Geert en Jan begon Con Zelo aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg maar de vrije trap ging over het doel van Chris Borst heen. Daarna was het Con Zelo dat het spel dicteerde onder aanvoering van Niels Leegwater. De afwerking liet in die beginfase nog te wensen over. Ook lag de keeper van Flevo nogal eens in de weg. Zo pareerde hij in de 10e minuut een schot vol op zijn ribbenkast, maar na enkele rek- en strekoefeningen kon hij de wedstrijd vervolgen. In de 19e minuut ging Flevo op links er vandoor en het was te danken aan keeper Borst dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam. Even later kreeg Flevo een vrije trap op de rand van de 16 welke met een katachtige snoekduik van Chris tot corner werd verwerkt.

Chris moet zich halverwege de 1e helft strekken op een vrije trap van Flevo

In de 25e minuut was Ralph dicht bij 0-1 maar wederom lag de keeper in de weg. De tegenaanval bracht Flevo bijna aan de leiding waarbij de aanvaller de bal over Chris lobt, maar ook tegen de linkerpaal.

In deze fase golfde het spel over en weer met aan beide kanten de kans op de openingstreffer. met een loepzuivere lob tegen de linker staander van zijn doel . Het spel golfde over en weer en beide kregen de kansen voor een treffer op dat moment. Het is Con Zelo dat vlak voor rust op voorsprong komt; een uitbraak werd prima afgewerkt door Ralph Smit. Direct in de tweede helft zette Sander keeper Boekel aan het werk die met moeite de bal uit zijn doel wist te werken. Bij de 2e opeenvolgende corner wist Jordy met een kopbal Boekel wel te verschalken; 0-2 .

Jordy werd vervolgens gewisseld en Jim Langendijk kwam voor hem in de plaats. Scheidsrechter Egner sommeerde vervolgens het publiek achter de hekken te blijven en de reservespelers in de te krappe dugout plaats te nemen. Omdat dit hem te lang duurde kreeg Jan Doodeman een gele kaart gepresenteerd. In de 52e minuut leek het doel van keeper Boekel wel een schiettent maar was dit nog zonder resultaat. Niet veel later volgende toch de 0-3 na een demarrage van Nijs op het vijandelijk doel waarbij de meegekomen Niels het kon afmaken.

Niet veel later probeerde Niels het zelf maar zijn inzet belandde op de paal; de rebound was deze keer voor Ralph 0-4. Met deze ruime voorsprong op het bord liet Con Zelo de teugels wat vieren waardoor Flevo ook weer aan voetballen toe kwam. Zo werd een corner prima ingekopt door Sander Beemsterboer; 1-4 .

Nijs Bakker had zijn werk gedaan en maakte plaats voor Jim Stoop die zijn rentree in het eerste van Con Zelo maakte. En deed dat niet onverdienstelijk. De honger van Con Zelo op meer doelpunten was nog niet op, in de 87e minuut zette Jim Langendijk weer eens zijn turbo open en bediende Niels die er 1-5 van maakte. Niet veel later waren de rollen omgedraaid waardoor Jim de eindstand 1-6 op het scorebord liet zetten.

Volgende week speelt het eerste thuis tegen het Texelse Oosterend. Aanvang op Sportpark de Groet is 14.00 uur.

post

Ook VZV aan zegekar gebonden: 2-0 in derby

Het was een regenachtige, koude zondag en het spel was niet hartverwarmend, maar het resultaat bood reden voor feest in de kantine: de buren van VZV werden in de derby met 2-0 verslagen en dit bracht de ploeg van Bas IJsselstijn op 9 punten uit drie wedstrijden. Voor de ‘grote’ wedstrijd uit gingen de jongste leden van beide clubs de strijd al met elkaar aan, op het hoofdveld van Sportpark de Groet. Zestien trappelende talenten van de O7 teams van Con Zelo en VZV (plus hun ouders) trotseerden de regen en speelden tussen de warming-up van de eerste elftallen hun wedstrijd. Na afloop werden zij in de bomvolle kantine getrakteerd op limonade en patat, maar niet voordat ze als spelersescorte mee het veld op mochten bij de opkomst van de eerste elftallen.

Want daar ging het vervolgens natuurlijk om: de clash tussen Waarland en ’t Veld, die een seizoen lang van de kaart was geweest. Met een grandioze start van het seizoen tegen ploegen die weinig tegenstand boden (Callantsoog en De Koog) was dit natuurlijk een wedstrijd op zich, waarbij geen van beide ploegen voor elkaar onder wilden doen. Dit kwam het voetbal niet ten goede; het werd een rommelige wedstrijd die Con Zelo maar moeilijk onder controle kreeg. Achterin was er genoeg ruimte om de bal rond te laten gaan, maar eenmaal op de helft van VZV werd het een fel gevecht om elke bal. Grote kansen waren er in de eerste helft dan ook weinig, mede door goed keeperswerk van de goalie van de Veldtemers. In de 17e minuut raakte deze even de grip op de bal kwijt, maar de toegesnelde Nijs Bakker schrok zelf van de buitenkans die hij kreeg en schoot pardoes de bal naast het lege doel. Verder kreeg Jordy Onkenhout een goed uitgespeelde kans in de 23e minuut, maar verder kwam Con Zelo niet dichter bij het doel dan wat schoten uit de tweede lijn.

VZV had in de eerste helft weinig in te brengen, maar kreeg na de rust in de 50e minuut zowaar een kans. Gelukkig was de afronding slordig en wist een
achterstand voorkomen te worden, waarna Bas in de 54e minuut met een
dubbele wissel ingreep. Geert de Graaf en Max Wit kwam in het veld voor Jan Doodeman en Nijs Bakker, en dit zorgde (samen met de geblesseerde uitvallers bij VZV) voor een ander spelbeeld. Er kwam iets meer rust in de Waarlandse opbouw, waardoor er grotere kansen kwamen. Dit resulteerde in de 1-0 van net ingevallen Geert, maar het laatste zetje was van topscorer Niels Leegwater (goal nummer acht dit seizoen). De ban was gebroken en Con Zelo oogde frisser richting de slotfase van de wedstrijd. De pegel van Sander Houtenbos in de 70e minuut die de 2-0 op het scorebord zette was de bevestiging van het ontstane overwicht. Toen scheidsrechter Dingerdis het eindsignaal ten gehore bracht was eenieder het er dan ook over eens dat Con Zelo de terechte winnaar was, maar dat het spel een typisch derbygehalte had gehad.

Zondag treedt Con Zelo 1 aan in Middenmeer, tegen Flevo. Ook zij leden dit
seizoen nog geen puntverlies, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld en staan daardoor op de vierde plaats. Flevo was vrij in de eerste speelronde, waarna ze thuis wonnen van Texel ’94 (2-1) en uit met 1-7 duidelijk sterker waren dan Callantsoog. Vorig seizoen won Con Zelo beide wedstrijden van Flevo, met een 4-0 thuisoverwinning in september en 0-2 in de uitwedstrijd in februari. Maar resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, dus aankomende zondag wellicht toch een eerste echte krachtmeting in deze klasse. Hopelijk ook weer met onze trouwe supportersschare present, zoals we van de Waarlanders gewend zijn.

post

Eerste thuiswedstrijd omgezet in ruime zege

Na de 0-9 vorige week in Callantsoog werd nu De Koog in eigen huis ontvangen door Con Zelo 1. Op voorhand volgens de kenners een tegenstander die toch te verslaan zou moeten zijn. Dat bleek ook het geval, mede aan de hand van de drie goals van Niels Leegwater werden de bezoekers met 6-1 verslagen.

Onder natte omstandigheden, maar op een geweldig goed bespeelbaar veld, betraden de 22 spelers en scheidsrechter Raven het strijdtoneel, waar om 14.00 uur afgetrapt werd. Waar in de regio verschillende wedstrijden werden afgelast door de hoeveelheid neerslag, was op ons hoofdveld geen plas te zien en ook na afloop was de grasmat nog in prima conditie. Dat wil niet zeggen dat er niet gestreden werd, want beide ploegen kwamen echt wel voor de punten het veld op.

De eerste twintig minuten waren wel rommelig, maar zowel De Koog als Con Zelo vochten voor iedere meter op het veld. In kwaliteit leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar de trouwe Waarlandse toeschouwers wisten dat Con Zelo eigenlijk beter was dan wat het tot dan toe liet zien. Zo was er in balbezit weinig rust in de ploeg en probeerden de middenvelders steeds met een lange bal een kans te forceren. Dit resulteerde enkel in hard doorschietende ballen richting achterlijn op het natte en daardoor gladde veld.


De Koog kreeg in de openingsfase evenmin kansen, de defensie van Con Zelo had weinig moeite om de boel achterin op slot te houden. De eerste echte redding van keeper Chris Borst was pas in de 35e minuut, toen hij een hard schot van dichtbij knap wist te pareren. Uit de tegenaanval volgde direct een klap voor de bezoekers, toen topschutter Niels Leegwater de 1-0 binnen schoot. Letterlijk en figuurlijk betekende dit voor Con Zelo de bevrijding en voor De Koog een deksel op de neus, want de verdediging van De Koog was in deze fase vlak voor rust echt even de weg kwijt. Zodoende kreeg Sander Houtenbos in de 39e minuut de ruimte die hij graag wil om uit te halen en dat deed hij dan ook met verve: 2-0.

Dat het voor rust nog niet meteen gedaan was met De Koog was te danken aan de doelman van de bezoekers, die op slag van rust een wereldgoal van Niels wist te voorkomen en een kiezelhard schot tegen de deklat wist te tikken. Daardoor bleef het bij een ruststand van 2-0.

Con Zelo startte na rust direct vlammend, met een opstomende Sander die binnen dertig seconden het eerste schot op het vijandelijke doel loste. De doelman wist dit schot niet goed te klemmen, waardoor bij de eerste paal Jordy Onkenhout kon profiteren en zijn tweede van het seizoen kon maken; 3-0.

Hiermee was de zege al zo goed als beklonken en zo dachten de spelers van Con Zelo er ook over. De touwtjes gingen was losser en De Koog kreeg wat meer ruimte om te voetballen, maar nooit kwam Con Zelo in gevaar. Op een iets lager tempo volgden voor Con Zelo nog wel enkele kansen, voornamelijk door de creativiteit van aanvoerder Ralph Smit op het middenveld. Zodoende werd in de 67e minuut Niels maar weer eens in stelling gebracht, om zijn tweede van de dag te scoren en voor de 4-0 aan te tekenen. Zes minuten later was het Ralph zelf die doorbrak, de keeper omspeelde en vrij de 5-0 binnen kon schieten. Een gemakkelijke zege werd door de ontstane gemakzucht nog wat ontsierd door de 5-1 die in de 82e minuut van afstand werd binnengeschoten uit de tweede lijn, maar in blessuretijd bekroonde Niels zijn wedstrijd door de hattrick te vervolmaken en de eindstand op 6-1 te zetten.

Een geweldige start van het seizoen met zes punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van +14. Dit geeft natuurlijk vertrouwen, maar we weten dat de sterkere tegenstanders nog op ons pad gaan komen. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma, wanneer de buren van VZV weer op bezoek komen. Deze derby is na de automatische promotie van VZV vorig seizoen weer in het schema terecht gekomen, waardoor de ploegen na een seizoen gescheiden te zijn geweest, elkaar weer gaan ontmoeten. In seizoen 2017-2018 kwamen Con Zelo en VZV samen uit in de 4e klasse B, alwaar Con Zelo beide ontmoetingen wist te winnen. Thuis werd het toen een klinkende 3-0, uit een moeizame 1-2.

Na afloop van de wedstrijd is er entertainment in de kantine met DJ Mitch en rondom de wedstrijd zullen er wat extra activiteiten zijn op het hoofdveld door de jongste voetbaltalenten van Con Zelo en VZV. Kom dus op tijd naar Sportpark de Groet zondag, voor hopelijk een succesvolle en gezellige middag!

post

Con Zelo heet Callantsoog welkom terug in de vierde klasse

Met een overduidelijke overwinning heeft Con Zelo de promovendus Callantsoog onverbiddelijk hard welkom geheten in de 4e klasse. In het duindorp werd het maar liefst 0-9 voor de Waarlandse formatie.

Con Zelo ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar een snelle openingstreffer, waar Sander Houtenbos al na 5 minuten een grote kans op had. Na een goede opendraaiende actie schoot hij echter rakelings naast. Con Zelo bleef het spel domineren in balbezit, maar de creativiteit voorin ontbrak om tot scoren te komen in de eerste twintig minuten. Callantsoog probeerde af en toe te counteren, maar Con Zelo doelman Chris Borst kwam nooit echt in de problemen. In de 23e minuut volgde dan toch de bevrijdende 0-1, van wie anders dan Niels Leegwater. Hij speelde zichzelf vrij van zijn tegenstander en schoof de eerste competitietreffer van het seizoen binnen. Hoewel Con Zelo de betere ploeg bleef, zat er ook de nodige slordigheid in het spel en was het maar goed dat Callantsoog niet bij machte was om het af te straffen. In de 38e minuut volgde de volgende grote kans voor Con Zelo, toen Jordy Onkenhout een schot op doel afleverde, Niels de rebound oppikt en aflegt op Ralph Smit, zodat die opnieuw uit kon halen. Zijn schot werd echter van de lijn gehaald door een verdediger, die naast zijn al geklopte doelman stond. Twee minuten later was het dan wel raak voor Jordy, die met zijn 0-2 zijn eerste officiële treffer voor Con Zelo liet noteren. Wie daar nog van stond te juichen, miste mogelijk de 0-3 die direct na de aftrap ingeleid en afgerond werd door Geert de Graaf. Daarmee werd twee minuten voor rust de wedstrijd eigenlijk al in het slot gegooid en het was dan ook de vraag hoe hoog de uitslag uiteindelijk uit zou gaan vallen.

In de tweede helft oogde Con Zelo nog sterker en al direct leek Callantsoog rijp voor de slacht onder de stralende nazomerzon. Callantsoog kon nagenoeg niet op de helft van Con Zelo komen en de kansen regen zich snel aaneen. Toch moesten de meegereisde Waarlanders nog tot de 59e minuut wachten op de 0-4 van Ralph Smit, die van flinke afstand de keeper van Callantsoog te kijk zette. Inmiddels had Max Wit de sterk verdedigende Stef Smit vervangen. Op het moment dat Joep Blankendaal het veld betrad voor Roel Smit kwam Niels weer eens in scoringspositie en zette de 0-5 op het bord. De laatste wissel van Bas IJsselstijn was Nijs Bakker voor Jordy, die mee ging doen in de Callantsoger schiettent. Dat bekrachtigde Nijs door aan te tekenen voor de 0-6 in de 68e minuut. Er volgden nog verschillende soepel lopende aanvallen, maar door een aantal vlagsignalen van de Zandtemer assistent in Callantsoger dienst (J. Bierhaalder) en wat ballen richting de Noordzee werd Callantsoog een eindstand met dubbele cijfers bespaard. Het laatste kwartier leverde nog wel de 0-7 (Ralph uit scrimmage), 0-8 (Niels die afrondde na het negeren van de assistent door de scheidsrechter) en 0-9 (Niels schiet één van zijn vele kansen raak) op, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Tackles ten spijt; Callantsoog kon een afstraffing niet voorkomen.

Een hard gelag voor de ploeg van trainer Klaas Mooij, die een behoorlijk valse start in de 4e klasse heeft. Con Zelo staat nu op doelsaldo aan kop in de tussenstand, voor Succes, Schagen United, Texel ’94, FC Medemblik en De Koog, die ook allemaal hun eerste wedstrijd wonnen. Die laatste is de tegenstander van aankomende zondag op Sportpark de Groet, als we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen spelen. Vorig jaar werd Con Zelo – De Koog een waar spektakelstuk die eindigde in een 6-3 overwinning, laten we zien of zo’n overwinning ook zondag weer in het vat zit. Als vanouds is de aanvang weer om 14.00 uur en de entree gratis.

post

JO7 speelt eerste Kaboutertoernooi

Zaterdagmiddag 21 september, half 2.

Na drie weken trainen en twee onderlinge wedstrijdjes staan 7 enthousiaste jongetjes en 1 even zo enthousiast meisje te trappelen voor hun allereerste “officiële” toernooi.

Dit Kaboutertoernooi werd gespeeld bij de buren van Hollandia Tuitjenhorn. 12 teams, waaronder twee van Con Zelo, werden verdeeld over 6 velden waar ze in teams van 4 spelers elk 3 wedstrijden speelden.

De tactieken werden doorgesproken en de veters gestrikt. Onder aanmoediging van ouders, begeleiders en overige toeschouwers werd er op alle velden fanatiek gestreden.

Er werdt een heuse wedstrijdbespreking gehouden

Met in totaal 2 gewonnen partijen, 1 gelijk en 3 verloren potjes hebben de spelers zowel het bitter als het zoet geproefd. In ieder geval smaakte het bij allemaal naar meer.

Bij deze dank aan alle ouders en verzorgers voor het rijden, de foto’s en de support langs de lijn.

Con Zelo team 1 opent de score tegen VIOS 3