post

Ongeslagen Con Zelo verschalkt ook Medemblik

Bij het binnen komen van Medemblik zag ik de grote kerk wel heel scheef staan , ik dacht meteen als het hier maar voor Con Zelo niet scheef afloopt ,maar na 90 minuten voetbal en met 4 doelpunten en 5 gele kaarten waren de 3 punten in de pocket voor de lijstaanvoerder van 4A .Dus niks aan de hand met die scheve toren / kerk

Medemblik een nieuweling in 4A had na 3 speelronde’s 0 punten vergaard maar de daarop volgende 3 wedstrijden ineens 9 punten rijker dus het was oppassen geblazen aldaar , een mooi complex gelukkig gras en een mooie tribune , en ook het weer was oke wat wil je nog meer deze middag , wederom weer veel supporters mee die vrij hadden gekregen van moeders om hun club aan te moedigen , enkele moeders waren zelfs aanwezig . De eerste minuten waren voor de thuisploeg ,Zico Breg verzuimde de trekker over te halen en daar bleef het dan ook bij , in de 6e minuut was Niels bijna bij de openingstreffer maar de bal hobbelde naast de verkeerde kant van de paal , maar niet veel later was het wel raak na 2x buitenspel te staan en dat kan kloppen want Niels was scherp maar de grens net zo ,was hij nu wel los van zijn opponent en liet keeper Schipper kansloos op zijn inzet 0-1 . Niet veel later had Barendse van de thuisploeg de kans voor de gelijkmaker doch bij twijfel was hij de bal kwijt aan Mike om Con Zelo pijn te doen . Con Zelo had zijn zaken achter goed op orde , maar het bleef tot de rust 0-1 , ondanks de vele kansen en met een beetje overleg en samenspel hadden dat er meer kunnen zijn .

Na de thee hetzelfde beeld , kansen maar geen treffer pas in de 71e minuut maakte Niels er 0-2 van nadat hij eerder vrij voor doel de bal naast wist te schieten . Geert werd daarna vervangen door Nijs Bakker . Niet veel later kwam de thuisploeg met 10 man te staan een overtreding op Pieter kwam W.Koomen duur te staan , hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Blank en toen was het compleet gedaan met de thuisploeg , trouwens scheidsrechter Blank maakte het deze middag financieel wel goed voor de bond namelijk 7x geel en een rode kaart dat was wel een smetje op deze wedstrijd . Sander en Mike werden gewisseld door Wouter en Jacco . Con Zelo schroefde met zijn allen in de laatste minuten het doelsaldo nog op , Ralph zette in de 88e minuut voor op links en wederom was Niels de afmaker 0-3 . Uiteindelijk vlak voor het laatste fluit signaal van Blank wist Niels de vierde treffer van deze middag achter keeper Schipper te deponeren 0-4 . Al met al een prima wedstrijd van onze brigade , nu een weekje rust en dan thuis tegen Dirkshorn , veel succes

Gr Arie Boekel

post

Con Zelo verstevigt koppositie na moeizame overwinning op Geel Zwart ’30

Door een krappe, maar zeer belangrijke, 0-1 overwinning op directe concurrent Geel Zwart ’30 heeft Con Zelo goede zaken gedaan en staat het team van Bas IJsselstijn nu alleen aan kop in de 4e klasse A. Na een vroege goal van Niels Leegwater wisten de Waarlanders de verdediging voldoende dicht te houden om de overwinning op te eisen.

Verslag van XYTO Media: Schager Dagblad
T ZAND – Beide coaches staan in blessuretijd druk coachend voor hun dug-out, terwijl de supporters uit Waarland de scheidsrechter melden dat het tijd is om af te fluiten. Het past bij de wedstrijd tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo, de ploegen die tot dit duel ongeslagen waren. De Waarlanders behielden die status, 0-1.
Het duel tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo kon worden bestempeld als een kraker. Voor de teams, die vorig jaar allebei als vijfde eindigden in hun klasse, was het dus een mooie gelegenheid om de concurrent een tik uit te delen en zelf ongeslagen te blijven. ‘We hebben die status behouden en goede zaken gedaan’, stelde een tevreden Bas IJsselstijn.
In ‘t Zand maakte Con Zelo een goede indruk. Voor rust liet het zien goed te kunnen voetballen, terwijl het na rust liet zien als team ook achterover te kunnen leunen en de voorsprong te verdedigen. Bij Geel Zwart’30 was doelman Boyd Van der Weij voor rust van grote waarde, waarna de aanvallers in het tweede bedrijf druk zochten naar de gelijkmaker. Zonder succes. ‘Voor rust hebben we het over onszelf af geroepen. We hebben Con Zelo voor rust laten voetballen en ons het kaas van ons brood laten eten. Boyd hielp ons er doorheen’, zei coach Marco Kuut na afloop.

Sterker
In die eerste helft zorgde Boyd van der Weij er met meerdere reddingen voor dat hij zijn doel schoon hield. Zo keerde hij schoten van Geert de Graaf en Niels Leegwater. Na een half uur werd de sluitpost toch geklopt. Met een uitstekende steekpass bracht Ralph Smit aanvaller Leegwater in scoringspositie. De spits was zoals wel vaker dit seizoen koelbloedig en bracht de Waarlanders op een 0-1 voorsprong. Terwijl er aan de andere kant een grote kans werd gemist bleven ook doelpogingen van Con Zelo onbenut, mede dankzij Van der Weij. ‘Voor rust was het prima. We hebben laten zien te kunnen voetballen’, vervolgde IJsselstijn. ‘na rust speelden we resultaat voetbal en lieten we zien te kunnen verdedigen.’
Het spelbeeld veranderde behoorlijk. Con Zelo consolideerde de voorsprong terwijl Geel Zwart’30, met invaller Joeri van Klink als extra kracht in de voorhoede, druk zette in de hoop de stand gelijk te trekken. Kansen kwamen er via Van Klink en Bleijendaal ook zeker, terwijl Niels Leegwater aan de andere kant meermaals zijn vizier niet op scherp had staan. ‘Zoals het laatste kwartier was had ik de hele wedstrijd wel willen zien’, aldus Kuut die met zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen leed. Er is echter geen man overboord. Het doel, een prijs pakken, blijft onveranderd. Hetzelfde zal gelden voor Con Zelo. Die ploeg liet voor de tweede week op rij zien ook directe concurrenten te kunnen verslaan.

Geel Zwart’30 – Con Zelo 0-1
30. 0-1 Niels Leegwater

Volgende week wederom uit dit keer naar Medemblik  een nieuwkomer in 4A en tevens voor Con Zelo een geheel onbekende tegenstander , veel succes

Gr Arie Boekel

1 (5)
« 1 van 6 »
post

Gelijkspel tegen DWOW zowel beloning als verlies

In Wieringerwerf heeft Con Zelo de vierde competitiewedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen DWOW. De ploeg van Bas IJsselstijn wist in de slotfase ternauwernood te ontkomen aan een verlies, door een gemiste strafschop van DWOW’er De Vries, maar aan de andere kant miste Niels Leegwater eveneens de kans op een overwinning door een bal voor open doel te missen.

Zo was het een wedstrijd met twee gezichten, die in de eerste helft grotendeels door DWOW werd gedomineerd. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg door een goal van De Vries op 1-0 en wisten de mannen van Con Zelo dat het geen gemakkelijke middag zou worden.
In de tweede helft kwamen de Waarlanders (net als vorige week tegen JVC) meer in hun spel en maakten zij zeker aanspraak op minimaal een punt in deze wedstrijd. Dat punt werd ook behaald door een schot van Niels Leegwater, die met links de bal in de kruising deed belanden. Uiteindelijk dus toch een punt halen uit deze altijd lastige uitwedstrijd kan worden gezien als beloning, maar toch is er ook het gevoel dat er in Wieringerwerf meer te halen was geweest.

Op 21 oktober speelt Con Zelo 1 de thuiswedstrijd tegen De Koog, alvorens op 28 oktober in ’t Zand Geel Zwart ’30 te treffen. Hiermee wacht de Waarlandse armada een stevig programma waarin het snel achter elkaar de twee koplopers treft, maar de afgelopen reeks wedstrijden biedt veel perspectief om deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

Graag tot ziens op 21 oktober, aanvang 14.00 uur op Sportpark de Groet.

Erwin Dam

post

Con Zelo wint door en met ijver van JVC

JVC een nieuwkomer dit jaar in 4A begon sterk en had een licht overhand en dat resulteerde dus ook in diverse kansen ,maar de zuiverheid ontbrak er nog aan bij de bezoekers , zo miste ze nog een kans voor open doel om op voorsprong te komen . Na 20 minuten spelen kwam Con Zelo dicht bij het doel van Hondorp maar echt gevaar leverde dat niet op . In de 30e minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het JVC doel maar met vereende krachten van bovenaf werd de bal uit hun doelmond gehouden . Al met al was het een periode van matig voetbal van beide zijden , te gehaast en veel bal verlies daardoor . In de 38e minuut was Leegwater eindelijk los van zijn tegenstander maar keeper Hondorp keerde bekwaam zijn inzet , niet veel later probeerde Ralph het met een volley ineens op het vijandelijk doel wederom zonder resultaat . Vlak voor rust kreeg JVC nog een corner en het was aan Marco te danken dat we met 0-0 de rust in gingen .

In de rust werd de eerste helft nog met enkele prominenten doorgenomen , en kwamen tot de conclusie , als we zo bleven spelen in de tweede helft dan zou de winst wel heel ver weg zou zijn . Na 10 minuten spelen in de tweede helft verliet Jacco het veld voor Pieter , trouwens menig supporter viel het op dat Johnny niet bij de selectie zat deze keer . In de 57e minuut kwam Con Zelo goed weg , de enige slipper van Marco deze middag was meteen een mogelijkheid voor JVC om op voorsprong te komen gelukkig kwam het niet zo ver , toch kwam JVC even later toch nog op 0-1 R.Schop deponeerde de bal achter Marco na een flitsende aanval van de bezoekers . Met nog een half uur op de klok te gaan moest er bij Con Zelo wel wat veranderen , en dat gebeurde ook, er werd weer gevoetbald zoals we het graag zien Niels en de gebroeders de Graaf bestookte het vijandelijk doel , en achter met Sebas en Mike en hun secondanten kreeg JVC geen kans meer voor de 0-2 . Sander bediende de voorhoede maar een treffer bleef alsnog uit , in de 77e minuut verliet Nijs het veld voor Max , Sebas deponeerde de bal nog op de lat , maar uiteindelijk was het Niels Leegwater die Con Zelo op gelijke hoogte zette 1-1 . Con Zelo geloofde er weer in en met een beetje geluk kwamen ze op voorsprong , via de kruin van Geert in de 5 meter viel de bal voor de voeten van Niels die het leer achter de keeper deponeerde 2-1 .Stef had het veld inmiddels al verlaten voor Wouter . In de 90e minuut werd het zelfs 3-1 geklungel bij de keeper en zijn verdedigers wist Niels de bal te verkrijgen en zette zodoende Ralph in de gelegenheid om te scoren. Samenvattend 60 minuten saai en 30 minuten goed voor de 3 punten .

Volgende week uit tegen DWOW , Jan zet de Baco maar klaar

Gr Arie Boekel

1 (2)
« 1 van 6 »
post

Eerste thuiswedstrijd winst op Flevo

De ingrediënten waren vooraf deze wedstrijd op 2 fronten beter als vorige week in Schagen , namelijk het weer en het veld , en na afloop kwam er nog een derde bij namelijk de prima fluitende scheidsrechter .

Con Zelo begon voortvarend aan de wedstrijd en het was in de 3e minuut al raak , na een  vloeiende aanval van onze voorwaartsen belande de bal bij Nijs Bakker die met zijn uithaal de Flevo keeper passeerde 1-0 , eerder was Niels dicht bij de openingstreffer doch deze inzet werd gepareerd door de keeper . In de 5e minuut kwam mogelijkheid no 3 aan de beurt nu was Sander dicht bij n treffer, helaas ging zijn inzet nipt naast de linker staander . Na deze Con Zelo storm zo vroeg in de wedstrijd was Flevo aan de beurt , dankzij Marco bleef het 1-0 want de bezoekers waren wel heel dicht bij de gelijkmaker en zelfs nog meer . Maar gelukkig herstelde de thuisploeg zich en zette ze met zijn allen  Flevo weer onder druk en na diverse reddingen van hun keeper was het Niels Leegwater die de 2-0 op het scorebord liet zetten , dat werd ook wel tijd , want Flevo had reeds laten zien dat ze ook prima met de bal om konden gaan , helaas voor hun zonder resultaat .

Direct na de thee werd Stef vervangen door Max , na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg met name kreeg de thuisploeg een penalty ,Niels werd licht getoucheerd in de 16 maar de scheids beslist, Nijs zou deze klus effe klaren maar hij was te gretig en zag zijn inzet simpel gekeerd worden door de keeper . Niet veel later zou toch nog de derde treffer vallen , Niels op links goed bezig omzeilde zijn directe tegenstander en daarna de keeper en schoot toen de bal vrij simpel in het doel 3-0 . In de 70e minuut werd Sander vervangen door Johnny en even later ging Sebas het veld verlaten , Jacco Molenaar was zijn vervanger . Uiteindelijk maakte Niels er nog 4-0 van en dat was zowaar zijn hattrick deze middag .

Al met al een prima resultaat ,volgende week wederom thuis nu tegen JVC , veel succes

Gr Arie Boekel

head
Orientation: 1
« 1 van 4 »
post

Puntendeling bij seizoensopening

De competitie is weer begonnen , na diverse wedstrijden vooraf o.a. om de burencup en de bekerwedstrijden , leek Con Zelo met de nieuwe trainer Bas IJsselstein klaar te zijn voor de start van de competitie in 4A  2018-2019 , maar na 90 minuten voetbal viel dat vies tegen . In Schagen werd het na een matige wedstrijd aan beide zijde op wel een slecht uitziende grasmat lees kunstgras een gelijkspel 1-1 . De overige selectie spelers het 2e dus namen wel de 3 punten mee uit de noord tegen Hugo Boys een prima resultaat en een zeer tevreden coach Cor van Herk .

De wedstrijd was nipt aan de gang of de thuis keeper Blauboer moest het veld geblesseerd verlaten , een aanvaring met Niels en een oude blessure deed hem de das om , zijn vervanger oud keeper Koos v. Treuren reeds met pensioen stond langs de lijn als toeschouwer en mocht dus zich gaan omkleden . De eerste helft was volgens Con Zelo trainer Bas Ijselstijn een hotseknotsebegonia wedstrijd en volgens Bosma van Schagen een hakketak voetbal , ik zou zeggen heren doen er wat aan bij de eerste beste trainings avond want wij de supporter,vonden het ook gewoon waardeloos . Toch viel voor de rust nog een treffer te noteren , Roel raakte de bal verkeerd met het uitverdedigen en bal viel voor de voeten van M.Julsing die met een droge knal Marco passeerde 1-0.

Con Zelo kreeg daarna zowaar voor rust nog de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar de inzet van Johnny en daarna van Ralph werden gekeerd door keeper v Treuren. De tweede helft werd er iets beter gevoetbald door onze voorwaartsen maar echte kansen bleven uit . In de 50e minuut verliet Pieter het veld voor Max en even later Johnny voor Brian , net in het veld zou dezelfde Brian,wie anders want er is er maar een van, Con Zelo op voorsprong zetten want de verdediging van Schagen liep hij met zijn snelheid zo voorbij , maar helaas was de keeper wederom de baas over de bal . Niet veel later had Con Zelo alle geluk bij een doel poging van de thuisploeg , Marco was reeds verslagen maar Stef ramde de bal nipt voor de doellijn weer het veld  in , waar de bal ook hoorde deze keer . Con Zelo ploegde en zweette door de regen heen om toch nog de gelijkmaker te forceren , en warempel in de 74e minuut was het eindelijk raak ,Niels wist de bal met enige geluk en met behulp van derden achter de keeper te krijgen 1-1 . Met nog een stief kwartier te gaan werd het nog een leuke pot , allebei ploegen gingen voor de 3 punten maar het bleef er bij 1 . Con Zelo was er nog het dichtst bij maar de grensrechter stak daar onterecht een stokje voor .

Al met al een matige wedstrijd dus snel vergeten , en op naar de volgende ronde thuis tegen Flevo veel succes

Gr Arie Boekel

1
« 1 van 5 »

 

post

Hollandia T winnaar Burencup, Con Zelo derde

Hollandia T heetf door alle wedstrijden te winnen de Burencup 2018 op haar naam geschreven. Op de laatste speeldag werd Hugo Boys met 2-0 verslagen. Con Zelo nam het op tegen Dirkshorn en was met 5-1 te sterk, waardoor zowel Con Zelo, als ook Hugo Boys en Drikshorn op 3 punten uit drie wedstrijden eindigden. Op doelsaldo is Con Zelo derde geworden.

De Burencup heeft een eigen website, waarop nieuws, reglementen, programma/uitslagen/standen en foto’s te zien zullen zijn. Check dus snel www.burencup.nl voor alle info en foto’s!

post

Competitieprogramma Con Zelo 1

Het volledige speelschema voor Con Zelo 1 is nu bekend, de competitie wordt op 23 september geopend in en tegen Schagen. Daarna volgen de thuiswedstrijden tegen Flevo en JVC. De uitwedstrijd tgen De Koog op Texel staat gepland op 10 maart en de slotwedstrijd is op 26 mei 2019 thuis tegen DWOW.

Het volledige oefen-, beker- en competitieprogramma (aanvangstijd is 14.00 uur, tenzij anders vermeld):
2018
30-8 Con Zelo – Hugo Boys (Burencup, 19.30 uur)
4-9 Vrone – Con Zelo (beker, 20.00 uur)
6-9 Con Zelo – Hollandia T (Burencup, 19.30 uur)
9-9 Con Zelo – VVS ’46 (beker)
13-9 Con Zelo – Dirkshorn (Burencup, 19.30 uur)
16-9 Victoria O – Con Zelo
23-9 Schagen – Con Zelo
30-9 Con Zelo – Flevo
7-10 Con Zelo – JVC
14-10 DWOW – Con Zelo
21-10 Con Zelo – De Koog
28-10 Geel Zwart ’30 – Con Zelo
4-11 FC Medemblik  – Con Zelo
18-11 Con Zelo – Dirkshorn
25-11 SRC – Con Zelo
9-12 Succes – Con Zelo
16-12 Con Zelo – Wieringerwaard
2019
20-1 DWB – Con Zelo
27-1 Con Zelo – FC Medemblik
3-2 Dirkshorn – Con Zelo
10-2 Con Zelo – Schagen
17-2 Flevo – Con Zelo
10-3 De Koog – Con Zelo
17-3 Con Zelo – Geel Zwart ’30
24-3 Con Zelo – DWB
7-4 Wieringerwaard – Con Zelo
14-4 Con Zelo – Succes
12-5 Con Zelo – SRC
19-5 JVC – Con Zelo
26-5 Con Zelo – DWOW

Bekerprogramma

Onderstaande wedstrijden worden gespeeld op resp. 2-9, 9-9 en 16-9

Vrone 1 – Con Zelo 1
Con Zelo 1 – VVS ’46 1
Victoria O 1 – Con Zelo 1

Assendelft 2 – Con Zelo 2
Con Zelo 2 – Kleine Sluis 2
Alcmaria Victrix 2 – Con Zelo 2

Hugo Boys O19-1 – Con Zelo O19-1
Con Zelo O19-1 – Westfriezen O19-4
Con Zelo O19-1 – WBSV O19-1

Winkel/Con Zelo VR2 – Strandvogels VR1
VVW VR1 – Winkel/Con Zelo VR2
Saenden VR1 – Winkel/Con Zelo VR2

Onderstaande wedstrijden worden gespeeld op resp. 1-9, 8-9 en 15-9

Con Zelo O17-1 – Sporting Krommenie O17-2
Bloemendaal O17-3 – Con Zelo O17-1
BOL O17-2 – Con Zelo O17-1

Con Zelo O15-1 – Koedijk O15-4
Duinrand S O15-1 – Con Zelo O15-1
Hollandia T O15-2 – Con Zelo O15-1

VVS ’46 O14-1 – Con Zelo O14-1
Con Zelo O14-1 – DWB O14-1
DESS O14-1 – Con Zelo O14-1

LSVV O13-3 – Con Zelo O13-1
Con Zelo O13-1 – Nieuwe Niedorp O13-1
Con Zelo O13-1 – VZV O13-1

Con Zelo O12-1 – Schagen/SRC O12-3
Vios W O12-2 – Con Zelo O12-1
Con Zelo O12-1 – Dirkshorn O12-2

ZAP O11-3 – Con Zelo O11-1
Con Zelo O11-1 – Hugo Boys O11-1
Winkel O11-1 – Con Zelo O11-1

Con Zelo O10-1 – Geel Zwart ’30 O10-1
Winkel O10-1 – Con Zelo O10-1
Con Zelo O10-1 – Vios W O10-2

Con Zelo O8-1 – Schagen/SRC O8-3
JVC O8-2 – Con Zelo O8-1
Con Zelo O8-1 – SVW ’27 O8-3

Schagen/SRC O8-6 – Con Zelo O8-2
Con Zelo O8-2 – Hollandia T O8-2
Dirkshorn O8-1 – Con Zelo O8-2

Speler van het jaar: Marco Houtenbos

Marco Houtenbos is door de supporters van Con Zelo uitgeroepen tot speler van het jaar 2017-2018, voor Marco alweer de derde keer op rij. De goalie van Con Zelo 1 zegevierde voor de jongere garde. Stef Smit en Mike Dekker werden tweede en derde in de verkiezing, wederom door de Vrienden van Con Zelo georganiseerd. Uit handen van voorzitter Cor van Herk mocht Marco de grote trofee en het iets kleinere aandenken weer in ontvangst nemen.

 

 


Tijdens de seizoensafsluiting is er ook afscheid genomen van Mark Pauli als hoofdtrainer van Con Zelo. Na twee seizoenen scheiden de wegen zich en gaat Mark eerst zijn eigen voetbalkwaliteiten weer aanwenden als speler. Tijdens de seizoensafsluiting werd Mark bedankt door de selectie en het bestuur voor zijn inzet en toewijding de afgelopen jaren.

 

 

 


Ook werd er afscheid genomen van de begeleider van Con Zelo 2, Willem Kooijman, die zijn ploeg op de laatste speeldag naar een fantastisch kampioenschap leidde. Hij kwam er zelfs voor terug uit Kroatië, wat illustreert hoe toegewijd en betrokken Willem de afgelopen 5 jaar is geweest. Door het bestuur en de selectie is Willem met recht in het zonnetje gezet en uitvoerig bedankt voor zijn inbreng bij de selectie.

 

 


Tot slot hebben het bestuur en de Vrienden van Con Zelo gemeend om nog een groep vrijwilligers extra te belonen voor hun inzet het afgelopen seizoen: de 26 trainers van Con Zelo ontvingen van de Vrienden allemaal een waardebon ter waardering voor hun inspanningen.