post

Con Zelo organiseert op 14 december een FIFA Toernooi voor de jeugd

Gezellig met elkaar een FIFA-toernooi spelen met grote schermen en meerdere PS4 consoles. Klik hier voor een filmpje hoe zoiets gaat.

Dit evenement is voor iedereen uit Waarland in de leeftijdscategorie 11 t/m 17 jaar.

Je bent welkom om je skills te laten zien op zaterdag 14 december van 14.00 tot 18.00 uur in de kantine van Con Zelo op Sportpark De Groet.

Kosten deelname: € 5,- (één consumptie inbegrepen)


Opgave: Uiterlijk 1 december door een enveloppe met naam, leeftijd, telefoonnummer + inschrijfgeld in te leveren bij:

  • René Stoop, Schaapskuilweg 10 (06-51043677)
  • Frank van Polen, Weelweg 7A (06-46207779)
  • Jacco Zutt, Volleringweg 34 (06-12620426)

Meld je tijdig aan, vol = vol!

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Con Zelo.

LET OP! Trainers Overleg Avond

Vanuit Con Zelo wordt er een trainers overleg avond georganiseerd op maandag 25 november aanstaande. Dit zal plaats vinden op maandag 25 november. De onderwerpen die door middel van een presentatie aan bod zullen komen zijn onder andere:

  • “Hoe sta je voor een groep kinderen en..
  • wat komt er kijken bij een training”

Voor de geïnteresseerden of die begaan zijn met de club is het leuk om kijkje te nemen en jullie zijn dan ook welkom. We starten om 18:30 .

post

Con Zelo boekt nipte overwinning op Texel

De eerste van de reeks van drie wedstrijden die Con Zelo dit jaar moet spelen op het eiland leverde 3 punten op. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, want de mannen uit de Burg waren niet de mindere deze middag.

De meegereisde supporters hadden het prima naar hun zin in de bus en boot. Er waren 8 supporters geheel op de fiets naar De Burg gekomen en zelfs 4 dames poogde vanaf de boot te gaan lopen voordat ze, omwille van de tijd, toch maar terug gingen met de rest met de boot.

Dan de wedstrijd. Con Zelo kwam al vroeg op voorsprong. In een aanval vanaf de linkerflank werd de bal in de 16 geslingerd en zo op het hoofd van Jan Doodeman. In de 22e en 24e minuut kreeg Niels Leegwater goede kansen maar keeper Blom (pas 17 jaar jong en een talent) was beide keren de baas over de bal. Niet veel later kreeg Con Zelo een vrije trap. Deze werd genomen door Stef maar raakte de lat en de daarop volgende inzet van Ralph hobbelde naast de linker staander.

Jan kopt (naar later blijkt) de winnende achter keeper Blom

Na de thee kwamen de eilandbewoners het (kunstgras)veld op (de laatste keer dat Con Zelo hier speelde was dat nog op echt gras), om meteen de gelijkmaker te forceren. Dat leverde voor het doel van Chris Borst diverse benauwde momenten op. Pieter had het veld al verlaten en de vrijgekomen plaats werd ingenomen door Mike. Het spel van Con Zelo werd er echter niet beter op. Opbouwend kwam er niet veel van terecht en de lange bal op Niels of Jim waren steeds een prooi voor de thuis verdedigers.

Niels werd aan de kant gehaald en Max kwam ervoor in de plaats. Af en toe wisten onze voorwaartsen het doel van Texel te vinden maar steeds zonder resultaat. In de 78e minuut ging Ralph op links er vandoor en werd hij in de 16 neergelegd: penalty.

Stef schoot de bal hard en redelijk in de hoek maar keeper Blom wist de bal toch uit het doel te ranselen waardoor het in het laatste kwartier nog hard werken bleef voor onze jongens om de 3 punten mee te nemen in de bus.

Dankzij Chris en zijn medespelers én met de hulp van de paal wist Con Zelo de overwinning over de streep te trekken en konden wij met een goed gevoel het eiland verlaten.

Komende week heeft het eerste rust. Daarna volgt thuis de kraker om de koppositie tegen FC Medemblik.

post

Succes tegen Succes

Na een 0-2 achterstand lag een tweede nederlaag op rij in het verschiet. Maar een herboren Con Zelo zag in de tweede helft, net als vorige week in het drijfzand van Geel Zwart, vlak voor tijd een winnende treffer. Dit keer aan de zijde van de thuisploeg 3-2 .

De bezoekers van Sportpark de Groet waren getuige van de terugkeer van Mike Dekker die na een langdurige revalidatie weer terug was bij de selectie en op de bank plaatsnam. De eerste dreiging was in de 4e minuut van de thuisploeg. Jim Langendijk was zijn tegenstander te slim af maar zijn afronding niet al te best. Hij joeg de bal zelfs in de Schoutenstraat. Aan de andere kant had Succes dankzij matig uitverdedigen van de thuisploeg meer geluk, de bal belandde bij T. Bugel die met een prima schot doelman Borst kansloos liet 0-1.

Niet veel later leek de 0-2 er al aan te komen, maar de aanvaller van Succes twijfelde waardoor Joep erger kon voorkomen. In de 21e minuut leek het wel raak te zijn voor de bezoekers maar de grensrechter van dienst (Rene Nolten) had buitenspel geconstateerd. Nadat keeper Lont zijn ploeg redde voor de gelijkmaker incasseerde Con Zelo in de 35e minuut toch de tweede tegentreffer. Een ongelukkig moment in de 16 van de thuisploeg werd door Jeroen Kleimeer afgestraft 0-2.

De tweede helft begon Con Zelo goed maar echt gevaar voor keeper Lont en zijn maten was er nog niet. Joep Blankendaal verliet het veld voor Jordy Onkenhout. Niet veel later mocht Sebas van Balgooy na een sliding en een 2e gele prent, dus rood, de kleedkamer opzoeken.

Dit was uiteraard een domper, maar Con Zelo leek nog niet verslagen. In de 68e minuut was de rentree van Mike Dekker waardoor Stef mee naar voren kon. Nadat Chris de bezoekers met twee prima reddingen de bezoekers van hun 3e treffer afhield begon Con Zelo met 10 man aan hun offensief. Even later had Stef  de aansluitingstreffer achter keeper Lont gedeponeerd 1-2 .

In de 80e minuut had hij weer succes en verschalkte hij keeper Lont met een vrije trap. In de blessure tijd was het weer 10 tegen 10 nadat een speler van Succes ook tegen zijn 2e gele kaart aan was gelopen en werd alsnog de overwinning binnengesleept.

Nadat eerst Ralph nog op aangeven van Jordy de bal naast het doel wist te krijgen was het Sander in de allerlaatste minuut die op aangeven van Stef  keeper Lont het nakijken gaf 3-2.

En zo werd nieuw puntenverlies voorkomen en blijft Con Zelo in het spoor van de koploper Medemblik. Volgende week wacht er een bus- en bootreis naar Texel voor de ontmoeting met de huidige nummer 6 van de ranglijst Texel ’94.

post

Con Zelo verliest van zichzelf in het t’ Zand

De eerste nederlaag van Con Zelo dit seizoen is een feit. Tegen Geel Zwart 30 werd verloren na een zinderend laatste kwartier en extra tijd met 4-3. Con Zelo begon stroef aan deze wedstrijd. Het extra uurtje op bed had vele spelers zeker niet goed gedaan, of was het door de wintertijd in de Pub een uurtje later geworden? De spelers van Geel Zwart hadden daar totaal geen last van, gretig begonnen zij aan de wedstrijd, en zette Con Zelo meteen onder druk.

Lange ballen op Niels kwamen niet aan want de nummer 5 van de thuisploeg onderschepte ze allemaal. In de 10e minuut was het raak voor de thuisploeg. Mattijs Bleijendaal werd aangespeeld door Ron en rondde af met zijn eerste doelpunt van de middag 1-0. Niet veel later trof hij Chris op zijn pad die zijn inzet schitterend wist te pareren, helaas werd de druk op het doel van Chris alsmaar groter. Bleijendaal werd in de 20e minuut prima aangespeeld door Joeri op links en plaatste het leer achter Chris Borst en zette daarmee zijn ploeg op 2-0. Con Zelo bakte er voor de rust niets van en het werd in de 25e minuut door wederom een goal van Bleijendaal zelfs 3-0. Niet veel later werd Roel Smit het eerste slachtoffer van het geheel, Joep Blankendeel werd zijn vervanger en speelde vervolgens een dijk van een wedstrijd.

Na de thee en diverse schrobberingen van trainer Bas IJsselstein stond er een ander Con Zelo op het veld. Con Zelo begon fel en incasseerde meteen geel van de scheids. Maar de toon was gezet. Nijs kwam er in voor Jim en in de 65e minuut werd Stef voor Max. Niet veel later beging de thuisploeg een overtreding in de 16 dat werd gehonoreerd met een penalty. Stef Smit schoot de bal beheerst achter keeper van der Weij 3-1. Niet veel later kreeg Jan Doodeman zijn 2e geel voor hands en kon dus vertrekken.

Vlak nadat Nijs Bakker Con Zelo op 3-2 wist te zetten met een schitterend doelpunt mocht ook een verdediger van de thuisploeg vertrekken en was het weer 10 tegen 10. Con Zelo denderde door naar de gelijkmaker en die kwam er dan ook, maar wel nadat de thuisploeg de vierde treffer tot 2x aan toe niet wist te maken. Sander kon via de blunderende keeper Con Zelo op gelijke hoogte zetten: 3-3.

Door de vele onderbrekingen liep de wedstrijd pittig uit. Con Zelo telde de 3-4 al maar door een geweldige reflex van keeper Boyd van der Weij ging dat niet door.

De tegenaanval van de thuisploeg werd voor Con Zelo fataal. Nadat 3 spelers het doel niet wisten te vinden was het wederom Bleijendaal die met zijn vierde treffer van deze middag de 4-3 op het scorebord wist te zetten. Met nog 1 minuut te gaan trok Con Zelo nog een keer ten aanval waarbij Ralph tussen de schoffelende verdedigers door nog een prima voorzet kon afleveren. Maar de inzet van Sander werd wederom gekeerd door de keeper. En zo moest Con Zelo na dit zinderende slot van de wedstrijd met 0 punten huiswaarts.

Volgende week spelen we thuis tegen Succes; de huidige ongeslagen nummer twee van de ranglijst. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark De Groet.

post

Con Zelo 1 blijft foutloos in Middenmeer

Con Zelo heeft goede zaken gedaan in Middenmeer en keert terug met een ruime overwinning tegen Flevo.

Ondanks de vele regen van afgelopen week was het veld prima bespeelbaar op Sportpark De Meer. Zonder de geblesseerde Geert en Jan begon Con Zelo aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg maar de vrije trap ging over het doel van Chris Borst heen. Daarna was het Con Zelo dat het spel dicteerde onder aanvoering van Niels Leegwater. De afwerking liet in die beginfase nog te wensen over. Ook lag de keeper van Flevo nogal eens in de weg. Zo pareerde hij in de 10e minuut een schot vol op zijn ribbenkast, maar na enkele rek- en strekoefeningen kon hij de wedstrijd vervolgen. In de 19e minuut ging Flevo op links er vandoor en het was te danken aan keeper Borst dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam. Even later kreeg Flevo een vrije trap op de rand van de 16 welke met een katachtige snoekduik van Chris tot corner werd verwerkt.

Chris moet zich halverwege de 1e helft strekken op een vrije trap van Flevo

In de 25e minuut was Ralph dicht bij 0-1 maar wederom lag de keeper in de weg. De tegenaanval bracht Flevo bijna aan de leiding waarbij de aanvaller de bal over Chris lobt, maar ook tegen de linkerpaal.

In deze fase golfde het spel over en weer met aan beide kanten de kans op de openingstreffer. met een loepzuivere lob tegen de linker staander van zijn doel . Het spel golfde over en weer en beide kregen de kansen voor een treffer op dat moment. Het is Con Zelo dat vlak voor rust op voorsprong komt; een uitbraak werd prima afgewerkt door Ralph Smit. Direct in de tweede helft zette Sander keeper Boekel aan het werk die met moeite de bal uit zijn doel wist te werken. Bij de 2e opeenvolgende corner wist Jordy met een kopbal Boekel wel te verschalken; 0-2 .

Jordy werd vervolgens gewisseld en Jim Langendijk kwam voor hem in de plaats. Scheidsrechter Egner sommeerde vervolgens het publiek achter de hekken te blijven en de reservespelers in de te krappe dugout plaats te nemen. Omdat dit hem te lang duurde kreeg Jan Doodeman een gele kaart gepresenteerd. In de 52e minuut leek het doel van keeper Boekel wel een schiettent maar was dit nog zonder resultaat. Niet veel later volgende toch de 0-3 na een demarrage van Nijs op het vijandelijk doel waarbij de meegekomen Niels het kon afmaken.

Niet veel later probeerde Niels het zelf maar zijn inzet belandde op de paal; de rebound was deze keer voor Ralph 0-4. Met deze ruime voorsprong op het bord liet Con Zelo de teugels wat vieren waardoor Flevo ook weer aan voetballen toe kwam. Zo werd een corner prima ingekopt door Sander Beemsterboer; 1-4 .

Nijs Bakker had zijn werk gedaan en maakte plaats voor Jim Stoop die zijn rentree in het eerste van Con Zelo maakte. En deed dat niet onverdienstelijk. De honger van Con Zelo op meer doelpunten was nog niet op, in de 87e minuut zette Jim Langendijk weer eens zijn turbo open en bediende Niels die er 1-5 van maakte. Niet veel later waren de rollen omgedraaid waardoor Jim de eindstand 1-6 op het scorebord liet zetten.

Volgende week speelt het eerste thuis tegen het Texelse Oosterend. Aanvang op Sportpark de Groet is 14.00 uur.

post

JO7 speelt eerste Kaboutertoernooi

Zaterdagmiddag 21 september, half 2.

Na drie weken trainen en twee onderlinge wedstrijdjes staan 7 enthousiaste jongetjes en 1 even zo enthousiast meisje te trappelen voor hun allereerste “officiële” toernooi.

Dit Kaboutertoernooi werd gespeeld bij de buren van Hollandia Tuitjenhorn. 12 teams, waaronder twee van Con Zelo, werden verdeeld over 6 velden waar ze in teams van 4 spelers elk 3 wedstrijden speelden.

De tactieken werden doorgesproken en de veters gestrikt. Onder aanmoediging van ouders, begeleiders en overige toeschouwers werd er op alle velden fanatiek gestreden.

Er werdt een heuse wedstrijdbespreking gehouden

Met in totaal 2 gewonnen partijen, 1 gelijk en 3 verloren potjes hebben de spelers zowel het bitter als het zoet geproefd. In ieder geval smaakte het bij allemaal naar meer.

Bij deze dank aan alle ouders en verzorgers voor het rijden, de foto’s en de support langs de lijn.

Con Zelo team 1 opent de score tegen VIOS 3

Winst op Hollandia T zorgt voor 3e plaats op Burencup

Na de verliespartij tegen Hugo Boys en het gelijke spel tegen Dirkshorn, ontbrak alleen een overwinning nog in het rijtje voor Con Zelo op de Burencup 2019. Deze moest behaald worden tegen de gastheer Hollandia T, die donderdagavond hun eerste elftal hadden opgebruikt in de verloren bekerwedstrijd tegen Vrone. Er waren dan ook de nodige kritische geluiden onder de Tuitjenhornse aanhang te horen, toen trainer Ronald de Rooij slechts met één basisspeler begon aan het treffen met de Waarlanders van Bas IJsselstijn.

Met de van Hollandia T overgekomen Flemming Hoekstra op doel speelde Con Zelo de eerste helft en kwam door een doelpunt van Niels Leegwater op 0-1. Na de rust vergrootte ook een nieuwe aanwinst, Jordy Onkenhout, de voorsprong naar 0-2, alvorens de eer voor Hollandia T werd gered door een eigen doelpunt. Zo sloot Con Zelo de oefencampagne af met een 1-2 overwinning en kan de ploeg zich gaan opmaken voor de competitie.

Aankomende zondag wacht een tegenstander die we al lang niet zijn tegengekomen: VV Callanstoog van trainer Klaas Mooij staat op het programma. Callantsoog promoveerde automatisch door het behalen van de nacompetitie, die uiteindelijk door de KNVB werd geschrapt. Zodoende werd zonder extra moeite de 4e klasse behaald, voor het eerst in de zwart-witte historie. De laatste ontmoetingen met Callantsoog stammen uit seizoen 2003/2004 (5A), toen Con Zelo uit met 0-1 won en thuis met 6-2 te sterk was. Voor het perspectief: assistent-trainer Erik Oudeman kwam in dat seizoen met 6 doelpunten voor op de topscorerslijst en Con Zelo eindigde dat seizoen op de derde plaats achter Alkmaarsche Boys en het toenmalige BKC (nu Kleine Sluis). Callantsoog degradeerde dat seizoen na een twaalfde plaats, één plek boven de hekkensluiter FC Castricum destijds.

Aanvang in Callantsoog is zondag om 14.00 uur.