Update coronabeleid 25/2

Goed nieuws voor leden tot en met 26 jaar,
Na lange tijd van verplichte rust mogen we eindelijk een aantal leden weer toe laten op de trainingsvelden van Con Zelo. Dit betekent dat alle leden t/m 26 jaar weer mogen trainen en dat er voor deze leeftijdscategorie ook een mogelijkheid is om op zaterdag of zondag onderlinge wedstrijden te organiseren.

De trainingstijden voor deze groepen zijn:
O19: gebruikelijke tijden
Senioren t/m 26 jaar: donderdag 19.45-20.45 uur
VR3: 19.30-20.30 uur
Wil je op een andere dag of tijd trainen, neem dan even contact op via info@conzelo.tv.

Ook het onderling spelen van wedstrijden is mogelijk, neem daarvoor ook even contact met ons op. Wij regelen dan de nodige materialen en indien gewenst een scheidsrechter.

post

Herstart jeugdvoetbal

Beste voetballers,

vanaf aankomende zaterdag gaan we weer heerlijk (buiten) voetballen.

zie hieronder de tijden).

We hebben rekening gehouden met het schaatsen.

Tot zaterdag!

Training zaterdagen:

9.00-10.00: jo9,10 & jo 12,13

10.00-11.00: jo 7,8 & jo 14,15

Sportieve groeten, Pieter de Graaf & Jordy Onkenhout

post

Larbi pijnigt Con Zelo: 1-8

Verslag Arie Boekel

Larbi, de oud trainer van Con Zelo, kwam met zijn VVS 46 op bezoek, en dat hebben onze jongens geweten ook. Onder toeziend oog van enkele leden van Con Zelo, waaronder Erwin Dam die met zijn camera deze wedstrijd live opnam (en naar mijn weten 125 volgers had) werd deze middag helaas een debacle voor iedereen die een Con Zelo hart heeft.

Zo kon iedereen die Con Zelo een warm hart toedraagt toch de wedstrijd volgen

Ook de 4 supporters die op een hoogwerker nabij de W. Schoutenstraat de wedstrijd live wilden volgen (te weten de heren Smit , Zomerdijk, Lex de Graaf en Johan Bakker) konden het tij niet keren.

Zo was de wedstrijd ook goed te volgen

Reeds in de 10e min viel de eerste treffer. Een onschuldige aanval van de bezoekers werd door Chris verkeerd beoordeeld en hij deponeerde de bal zo in de voeten van M. Groot die de bal meteen in de het lege doel retourneerde;  0-1. Niet veel later had dezelfde M. Groot zijn hattrick al binnen. Het werd 0-2 en ook nog eens 0-3 binnen 14 minuten spelen.

Keeper Appel aan de andere kant had nog steeds niets te doen gehad. Larbi preste zijn spelers om door te gaan met scoren. Na afloop sprak ik hem daar over aan. Hij antwoordde dat ze bovenaan staan en het doelgemiddelde telt mee om de eerste periode te pakken. dus vandaag. Na een half uur werd het 0-4 door S. Dol gelukkig deed het scorebord het niet deze middag.

Deed Con Zelo nog wat? niks noppes nul; ze waren collectief niet bij machte om VVS af te stoppen. Na de twee gemiste kansen en reddingen van Chris werd het voor de rust nog zelfs 0-5 door S. Dol. Na de thee, wind mee kwam Con Zelo meer aan de bal, maar verder tot de 16 kwamen ze niet. Geert verving Jordy en niet veel later viel nummer 6 achter Chris, de maker was Koopman. Sander en Sebas verlieten de arena voor Nijs en Roel. VVS bleef het doel van Chris maar opzoeken en het was wederom M.Groot die met zijn vierde treffer er 0-7 van maakte. Na een overtreding op een van onze voorwaartsen mocht Stef een vrije trap nemen op de rand 16. Voordat keeper Appel het wist lag de bal in zijn doel en was de eer gered 1-7. Maar het laatste woord was voor de bezoekers, 1-8 door M.Wester. Een wedstrijd om zeer snel te vergeten. Vanwege Corona is er voorlopig geen voetbal te verwachten; en blijft het vlaggenschip van Con Zelo lang met 0 punten onderaan.

Uit één van de enige kansen viel de 1-7; een schrale troost.
post

Tweestrijd in de Zaal in het voordeel van Con Zelo 1

Verslag Paul Bakker

Over de tv rechten werd tot 17.30 door onderhandeld; echter de partijen kwamen er niet uit. Een wedstrijd zonder publiek ,zonder livestream maar zeker niet zonder strijd. Het thuisspelende CZ-2 team ging voortvarend van start en bleef met veel inzet en goed combinatie spel tot 25 minuten op voorsprong (2-1 ) Maar hier was een kantelpunt en kon het 1e onder aanvoering van doelpuntenmachine Jan Doodeman overpakken. De hiërarchie tussen gebroeders Smit (Stef en Steef) is aan de eettafel en op de steiger voorlopig weer bepaald en het laatste kwartier werd er niet alleen met de benen gepraat en waren de verwensingen niet van de lucht. De stemming werd gedurende de laatste 20 minuten derby-waardig en het ietwat ervarener 1e liet zich niet van de wijs brengen. Dit resulteerde in de uitslag van 4-11 !!. Hopelijk staan komende zondag alle Con Zelo veldvoetbalneuzen weer naar de dezelfde kant en mag het 2e zich na de winterstop weer revancheren in de voetbaltempel van het Waarland.

post

Update corona 30-9-2020: we mogen blijven voetballen!

Sinds afgelopen maandag is er hard gewerkt om te onderzoeken wat de gevolgen precies zijn van de maatregelen die het kabinet heeft gepresenteerd. De belangrijkste conclusie is: we mogen blijven voetballen!

Dit gaan we doen zonder publiek en met gesloten kantines, maar we zijn blij dat ons belangrijkste bestaansdoel blijft en dat we gewoon met onze voetbalteams de wei in mogen.

Hierop is het coronaprotocol van Con Zelo aangepast, wat je op onze homepage aan de rechterkant (onderkant op mobiel) kunt vinden. Lees deze door voordat je bij Con Zelo komt voetballen, dan weet je precies wat er wel en niet is toegestaan.

De belangrijkste punten op een rij:
– de kantine is gesloten
– de velden, bestuurskamers en kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor spelers, coaches, bestuurders en officials
– er kan volgens de richtlijnen in het protocol gewoon gedoucht worden
– ouders van bezoekende jeugdteams die benodigd zijn voor het vervoer, mogen blijven kijken bij de wedstrijden

Verder blijft natuurlijk gelden:
– houd buiten het veld 1,5 meter afstand
– gebruik de aanwezige desinfecterende middelen
– blijf thuis bij verkoudheids- of gezondheidsklachten

Wij rekenen op je begrip voor deze regels en wensen je veel plezier bij het spelen van je wedstrijden!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

post

Weerzien met Blokkers resulteert niet in winst

Op naar Blokker. Niet zoals vroeger in het dorp maar nu in een uithoek van het industrieterrein, een pittig complex en alle velden voorzien van kunstgras. Dat was in de jaren 80 wel anders. De laatste wedstrijd tegen Blokkers was in het seizoen 88-89. Het werd toen 2-3 voor Con Zelo.

Blokkers begon de wedstrijd goed en snel en met attractief voetbal en dat resulteerde reeds in de 5e minuut in een treffer 1-0 door S. Çeting. Ze bleven daarna het doel van Chris opzoeken maar zonder het voor hun gewenste resultaat.

Na een kwartier was dat over en Con Zelo kwam toen aan voetballen toe. In de 17e minuut werd Sander teruggefloten in kansrijke positie, niet veel later was Sander wederom goed bezig maar keeper de Jonge keerde zijn inzet. Blokkers loerde op de counter, maar dankzij Chris en zijn secondanten bleef het tot de rust bij die ene treffer .

De tweede helft werd Jim ingebracht voor Roel om meer snelheid in de ploeg te brengen. Reeds in de 50e minuut had Niels de gelijkmaker op zijn pantoffel maar G. Duin belette dat met een prima tackle op de bal. Niet veel later redde keeper de Jonge een inzet van Sander. In de 63e minuut had Nijs de kans voor de 1-1. Helaas twijfelde hij te lang, legde toen de bal breed op Ralph die daar niet op had gerekend; weg kans. Na deze goede periode van Con Zelo was het Blokkers die door middel van een prima opgezette aanval de 2-0 op het scorebord toverde. De maker S. Çetin liet Chris kansloos bij zijn inzet. Niet veel later was het Sebas die op aangeven van Pieter uiteindelijk wist te scoren 2-1.

Jeroen kwam er in voor Niels en er was ineens weer hoop op de gelijkmaker. Maar in de 76e minuut werd het 3-1 voor de thuisploeg , nadat eerder de deklat van Chris was geraakt belande de bal bij J. Fenis die met een voorzet op doel (een zondagsschot dus) de bal achter Chris wist te werken. Na 2 wedstrijden is Con Zelo dus helaas nog puntloos. Op naar volgende week, uit naar Medemblik. Hopelijk gaat het dan lukken.

post

Con Zelo vergeet zichzelf te belonen tegen Westfriezen

Op papier kwam één van de sterkste tegenstanders van Con Zelo naar Waarland, de nummer twee van de 3e klasse A van vorig seizoen: Westfriezen. Daar was echter weinig van terug te zien op Sportpark de Groet, onder toeziend oog van een stralende zon en een flink aantal toeschouwers.

Con Zelo was namelijk niet onder de indruk van de gele brigade die al jaren op een hoger niveau acteert. Sterker nog: de eerste 20 minuten was het de ploeg van Ivo Rohling die de kansen kreeg om de score te openen en moesten de bezoekers toestaan dat de Waarlanders het spel maakten.

Het eerste applaus van de wedstrijd was niet voor een kans of een doelpunt, maar voor Ralph Smit, die in de 21e minuut na een rush langs de gehele linkerkant van het veld en waarbij het meerdere tegenstander te snel af was, een hoekschop over hield. Deze leverde helaas niets op, net als een schot van Jim Langendijk in de 26e minuut op aangeven van Sander Houtenbos, die door de doelman van Westfriezen kon worden gekeerd.

Mocht Con Zelo doelman Chris Borst eens niet beschikbaar zijn, dan hebben we deze zondag zijn stand-in gezien… In de 28e minuut dreigde Westfriezen de score te openen, ware het niet dat verdediger/middenvelder/allrounder (en nu dus ook keeper) Stef Smit de bal sierlijk uit het doel dook. In een opwelling sloeg hij de bal naast het doel, waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Oughris niets anders kon doen dan de bal op 11 meter leggen en na een korte, duidelijke uitleg Stef naar de kleedkamer moest dirigeren. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, met een achterstand én ondertal voor Con Zelo tot gevolg.
Het leed werd twee minuten later nog iets groter, toen aanvaller Geert de Graaf niet verder kon met een hamstringblessure en moest worden vervangen door de (nog steeds herstellende) Niels Leegwater. Een eerste wissel al zo vroeg in de wedstrijd, een achterstand en een man minder, het leek een erg lastige klus te worden deze middag.

Toch lukte het Con Zelo om de toegenomen druk van Westfriezen te weerstaan en ze niet écht in hun spel te laten komen. Met hard werk achterin en op het middenveld werden de bezoekers op afstand gehouden, waardoor echt grote kansen op een grotere voorsprong uitbleven. Er groeide vertrouwen in een stunt onder de rood-zwarten, evenals op het zonnige terras. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd en kwam de thuisploeg richting het vijandelijke doel, met als hoogtepunt een grote kans halverwege de tweede helft. Met twee man wist Con Zelo door te breken en alleen voor de doelman te komen, maar de afronding en de rebound kwamen tot ontsteltenis van alle Waarlanders niet tot de gelijkmaker. De toon was echter gezet: met tien man viel er nog wat te halen deze middag, de laatste 20 minuten moest het nog gebeuren.

Kansen voor Westfriezen waren schaars, en de ijver van Con Zelo nam steeds meer toe. Met de twee overgebleven wissels (Nijs Bakker voor Jim Langendijk en Joep Blankendaal voor Roel Smit) werd er nog wat vers bloed in de ploeg gebracht en kon de jacht op in ieder geval een punt in deze confrontatie beginnen. De druk van Con Zelo nam toe en er werden met goed spel kansen gecreëerd. Toch moest in de 89e minuut Chris Borst nog even een goede redding brengen om zicht op de gelijkmaker te houden, die uit de tegenaanval letterlijk in de lucht hing. Een goede doorbraak aan de linkerkant leverde een vrije schop op, die door Sander Houtenbos in de doelmond werd geslingerd. Op het laatste moment bracht een verdedigend hoofd redding voor de bezoekers en ook uit de daaropvolgende hoekschop kwam geen kans meer, waarna scheidsrechter Oughris een einde maakte aan deze debuutwedstrijd in de 3e klasse.

Con Zelo heeft laten zien dat het niet onder doet voor een gevestigde tegenstander in deze competitie, deed zichzelf zelfs wat tekort, en kan met vertrouwen het vervolg tegemoet zien. In dat vervolg treffen ze eerst De Blokkers en FC Medemblik in uitwedstrijden, alvorens op 11 oktober weer thuis aan te treden. Dan is VVS ’46 de tegenstander.

post

Eerste overwinning voor de ploeg van Ivo Rohling

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer is Con Zelo erin geslaagd de eerste overwinning te boeken van seizoen 2020-2021. In Zaandam-Zuid werd Rood-Wit Zaanstad met 1-3 verslagen, mede door twee goals van de ingevallen Niels Leegwater.

Enkele minuten na half drie werd er op Sportpark Poelenburg afgetrapt onder toeziend oog van zo’n 100 toeschouwers, die later met nog wat nagekomen Waarlanders werden aangevuld. Zij hebben heel wat voetbal gemist, maar wel veel van Zaandam gezien…

Al snel bleek dat deze ploegen aan elkaar gewaagd waren. RWZ, uitkomend in de 4e klasse B, speelde technisch verzorgd voetbal en kwam na zo’n tien minuten tot de eerste grote kans. De rappe rechtsbuiten wist Chris Borst op de grond te krijgen, maar de hoek werd te lastig en zijn schot ging voorlangs. Uit de tegenaanval volgde een splijtende pass van Sander Houtenbos (niet de laatste deze middag), maar Ralph Smit trof van dichtbij de doelman. Vijf minuten later was het wel raak, toen Sander de bal over de verdedigende linie lobte en Jim Langendijk de trekker over mocht halen voor de 0-1. Con Zelo domineerde op het middenveld en RWZ kon alleen gevaarlijk worden met een lange bal, maar echte kansen bleven aan beide kanten uit.

Vlak na de drinkpauze liet Sander wederom een steekpass los, nu op Nijs Bakker, maar die kon het net niet vinden. Hierna hervond RWZ zich enigszins en werd het tweemaal spannend voor het doel van Chris, maar gelukkig hadden we in de 32e minuut de scheidsrechter mee. Hij zag een aanvallende overtreding en floot af, net toen de Zaanstadse spits 1-op-1 de trekker wilde overhalen. Vlak daarna was het Chris zelf die de voorsprong behield, door een venijnig schot stijlvol uit de kruising te duiken. Vlak voor rust had Jim nog de 0-2 op zijn schoen, maar zijn uithaal ging rakelings naast en zorgde ervoor dat we met een 0-1 ruststand richting de heerlijke warme broodjes kip en köfte gingen.

De tweede helft begin voor Con Zelo met een ongewijzigde opstelling, maar RWZ had in de rust vertrouwen getankt. Direct ging de thuisploeg in de aanval en schoot men uit een hoekschop twee keer rakelings voorlangs. In de 49e minuut wisselde trainer Ivo Rohling voor het eerst, waarmee hij Jeroen van Dijk in de ploeg bracht voor Nijs Bakker. Vlak hierna andermaal een arbitrale meevaller: Chris pakt een terugspeelbal op en de indirecte vrije schop gaat langs de muur in het doel. Echter, scheidsrechter Alhaddad floot opnieuw, gaf Ralph Smit geel wegens te vroeg inlopen en liet de vrije schop overnemen. Dit keer belandde de bal in de muur en bleef het dus 0-1.

Uit de tegenaanval werd Con Zelo dan weer gevaarlijk, met dit keer Stef Smit die de beslissende pass in de diepte gaf en Jim alleen voor de keeper zette, maar Jim kreeg hem dit keer niet langs de sluitpost.

Na 55 minuten verving Joep Blankendaal de goed verdedigende Roel Smit en een paar minuten later verliet Stef geblesseerd het veld en maakte spits Niels Leegwater zijn rentree. Een half uur speeltijd, al in september, was ver boven de verwachtingen van de Waarlanders. In de 72e minuut leverde het wel direct resultaat op, na een schitterende aanval ingezet door Ralph vanaf het middenveld, die gespeeld op Jim en die zag Niels niet over het hoofd, waarna Niels de 0-2 binnen kon schuiven. Ook de 0-3 kon direct erna vallen in een aanval met Jim, Niels en Jeroen, maar het schot van Niels spatte uiteen op de deklat. Kort voor het einde deed RWZ eindelijk weer eens iets terug, toen de nummer 7 (dé smaakmaker bij de thuisploeg) een flitsende aanval afrondde en Chris kansloos liet (1-2), maar in de 89e minuut maakte Niels er een einde aan door de assist van Jeroen goed af te ronden en daarmee de eindstand op 1-3 te bepalen.

Een mooie, zonnige wedstrijd als laatste krachtmeting voor de competitie begint, daar kan de Waarlandse equipe mee thuiskomen. Zondag wacht namelijk een sterke tegenstander in Westfriezen, die al jaren stabiel in de 3e klasse vertoeft en daarvoor zelfs enkele jaren in de 2e klasse heeft doorgebracht. In het afgebroken seizoen 2019-2020 eindigde de ploeg uit Zwaag op de tweede plaats, na het behalen van de eerste periode in 3A. Om 14.00 uur betreden Con Zelo en Westfriezen he hoofdveld op Sportpark de Groet, je bent uiteraard van harte welkom bij deze wedstrijd. Ook zal voor het eerst de poortloterij er weer staan . Zoals nu gebruikelijk vragen wij je om het weerbericht goed in de gaten te houden, vanwege de geringe zitplaatsen in de kantine.

Graag tot zondag.

post

Van de voorzitter – update maatregelen

Beste voetbalvrienden,

Het is vandaag 11 september 2020, morgen is het precies een half jaar geleden dat de premier zijn persconferentie gaf en alle activiteiten een halt toeriep, dus ook het voetbal. We wisten toen nog niet wat we nu weten: dat het zes lastige, onzekere en vooral uitdagende maanden zouden worden.

De tussenstand nu: het coronavirus lijkt enigszins onder controle, we sporten weer en iedereen is blij, opgelucht dat er weer mogelijkheden zijn om samen te komen. De eerste weekenden in onze kantine zijn grotendeels goed verlopen.
Maar we hebben nog steeds te maken met beperkingen vanuit overheid en gemeente. Maximum aantallen bezoekers, registratie, zitplaatsen en afstand houden zijn zaken waar we mee om moeten gaan. Niet altijd voor onszelf, wel altijd voor elkaar én voor de vereniging. We willen tenslotte niet het risico lopen dat we de kantines weer moeten sluiten.

Daarom roep ik op tot begrip voor onze vrijwilligers, die hun uiterste best doen om dit allemaal mogelijk te maken. Heb begrip voor de beslissingen die ze moeten nemen. Dit is niet omdat zij dit zo graag willen, maar om erger te voorkomen.

Denk een beetje om elkaar, houd zoveel mogelijk afstand en blijf gezond, dan gaan we gewoon een heel mooi seizoen tegemoet op het veld, in de zaal én in de kantines!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo