post

Ongeslagen Con Zelo verschalkt ook Medemblik

Bij het binnen komen van Medemblik zag ik de grote kerk wel heel scheef staan , ik dacht meteen als het hier maar voor Con Zelo niet scheef afloopt ,maar na 90 minuten voetbal en met 4 doelpunten en 5 gele kaarten waren de 3 punten in de pocket voor de lijstaanvoerder van 4A .Dus niks aan de hand met die scheve toren / kerk

Medemblik een nieuweling in 4A had na 3 speelronde’s 0 punten vergaard maar de daarop volgende 3 wedstrijden ineens 9 punten rijker dus het was oppassen geblazen aldaar , een mooi complex gelukkig gras en een mooie tribune , en ook het weer was oke wat wil je nog meer deze middag , wederom weer veel supporters mee die vrij hadden gekregen van moeders om hun club aan te moedigen , enkele moeders waren zelfs aanwezig . De eerste minuten waren voor de thuisploeg ,Zico Breg verzuimde de trekker over te halen en daar bleef het dan ook bij , in de 6e minuut was Niels bijna bij de openingstreffer maar de bal hobbelde naast de verkeerde kant van de paal , maar niet veel later was het wel raak na 2x buitenspel te staan en dat kan kloppen want Niels was scherp maar de grens net zo ,was hij nu wel los van zijn opponent en liet keeper Schipper kansloos op zijn inzet 0-1 . Niet veel later had Barendse van de thuisploeg de kans voor de gelijkmaker doch bij twijfel was hij de bal kwijt aan Mike om Con Zelo pijn te doen . Con Zelo had zijn zaken achter goed op orde , maar het bleef tot de rust 0-1 , ondanks de vele kansen en met een beetje overleg en samenspel hadden dat er meer kunnen zijn .

Na de thee hetzelfde beeld , kansen maar geen treffer pas in de 71e minuut maakte Niels er 0-2 van nadat hij eerder vrij voor doel de bal naast wist te schieten . Geert werd daarna vervangen door Nijs Bakker . Niet veel later kwam de thuisploeg met 10 man te staan een overtreding op Pieter kwam W.Koomen duur te staan , hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Blank en toen was het compleet gedaan met de thuisploeg , trouwens scheidsrechter Blank maakte het deze middag financieel wel goed voor de bond namelijk 7x geel en een rode kaart dat was wel een smetje op deze wedstrijd . Sander en Mike werden gewisseld door Wouter en Jacco . Con Zelo schroefde met zijn allen in de laatste minuten het doelsaldo nog op , Ralph zette in de 88e minuut voor op links en wederom was Niels de afmaker 0-3 . Uiteindelijk vlak voor het laatste fluit signaal van Blank wist Niels de vierde treffer van deze middag achter keeper Schipper te deponeren 0-4 . Al met al een prima wedstrijd van onze brigade , nu een weekje rust en dan thuis tegen Dirkshorn , veel succes

Gr Arie Boekel

post

Con Zelo verstevigt koppositie na moeizame overwinning op Geel Zwart ’30

Door een krappe, maar zeer belangrijke, 0-1 overwinning op directe concurrent Geel Zwart ’30 heeft Con Zelo goede zaken gedaan en staat het team van Bas IJsselstijn nu alleen aan kop in de 4e klasse A. Na een vroege goal van Niels Leegwater wisten de Waarlanders de verdediging voldoende dicht te houden om de overwinning op te eisen.

Verslag van XYTO Media: Schager Dagblad
T ZAND – Beide coaches staan in blessuretijd druk coachend voor hun dug-out, terwijl de supporters uit Waarland de scheidsrechter melden dat het tijd is om af te fluiten. Het past bij de wedstrijd tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo, de ploegen die tot dit duel ongeslagen waren. De Waarlanders behielden die status, 0-1.
Het duel tussen Geel Zwart’30 en Con Zelo kon worden bestempeld als een kraker. Voor de teams, die vorig jaar allebei als vijfde eindigden in hun klasse, was het dus een mooie gelegenheid om de concurrent een tik uit te delen en zelf ongeslagen te blijven. ‘We hebben die status behouden en goede zaken gedaan’, stelde een tevreden Bas IJsselstijn.
In ‘t Zand maakte Con Zelo een goede indruk. Voor rust liet het zien goed te kunnen voetballen, terwijl het na rust liet zien als team ook achterover te kunnen leunen en de voorsprong te verdedigen. Bij Geel Zwart’30 was doelman Boyd Van der Weij voor rust van grote waarde, waarna de aanvallers in het tweede bedrijf druk zochten naar de gelijkmaker. Zonder succes. ‘Voor rust hebben we het over onszelf af geroepen. We hebben Con Zelo voor rust laten voetballen en ons het kaas van ons brood laten eten. Boyd hielp ons er doorheen’, zei coach Marco Kuut na afloop.

Sterker
In die eerste helft zorgde Boyd van der Weij er met meerdere reddingen voor dat hij zijn doel schoon hield. Zo keerde hij schoten van Geert de Graaf en Niels Leegwater. Na een half uur werd de sluitpost toch geklopt. Met een uitstekende steekpass bracht Ralph Smit aanvaller Leegwater in scoringspositie. De spits was zoals wel vaker dit seizoen koelbloedig en bracht de Waarlanders op een 0-1 voorsprong. Terwijl er aan de andere kant een grote kans werd gemist bleven ook doelpogingen van Con Zelo onbenut, mede dankzij Van der Weij. ‘Voor rust was het prima. We hebben laten zien te kunnen voetballen’, vervolgde IJsselstijn. ‘na rust speelden we resultaat voetbal en lieten we zien te kunnen verdedigen.’
Het spelbeeld veranderde behoorlijk. Con Zelo consolideerde de voorsprong terwijl Geel Zwart’30, met invaller Joeri van Klink als extra kracht in de voorhoede, druk zette in de hoop de stand gelijk te trekken. Kansen kwamen er via Van Klink en Bleijendaal ook zeker, terwijl Niels Leegwater aan de andere kant meermaals zijn vizier niet op scherp had staan. ‘Zoals het laatste kwartier was had ik de hele wedstrijd wel willen zien’, aldus Kuut die met zijn ploeg de eerste nederlaag van het seizoen leed. Er is echter geen man overboord. Het doel, een prijs pakken, blijft onveranderd. Hetzelfde zal gelden voor Con Zelo. Die ploeg liet voor de tweede week op rij zien ook directe concurrenten te kunnen verslaan.

Geel Zwart’30 – Con Zelo 0-1
30. 0-1 Niels Leegwater

Volgende week wederom uit dit keer naar Medemblik  een nieuwkomer in 4A en tevens voor Con Zelo een geheel onbekende tegenstander , veel succes

Gr Arie Boekel

1 (5)
« 1 van 6 »

Training van Bas IJsselstijn: Herfstvakantie

De training vind op woensdag 24 oktober in de middag plaats op de velden van Con Zelo.

Speel jij in de onder 8 t/m onder 10 (zowel jongens als meisjes) van conzelo ben je van harte welkom van 11 uur tot 12 uur.

Speel jij in de onder 11 t/m onder 13 (zowel jongens als meisjes) van conzelo ben je van harte welkom van 12 uur tot 13 uur.

Zorg ervoor dat je een kwartier (15min.) voor aanvang aanwezig bent

De volgende spelers hebben zich opgegeven:

 1. Willem Smit O8
 2. Rens de Groot O8
 3. Stijn de Groot O11
 4. Dylan Keizer O8
 5. Bas Tesselaar O8
 6. Stef Zutt O9
 7. Jelle Zutt O13
 8. Stijn van der Leest O13
 9. Jef Bruin O13
 10. Mees de Haan O13
 11. Jack van Duin O11
 12. Sid van Duin O13
 13. Tygo Kroon O11
 14. Siep Eeken O11
 15. Hidde Stam O11
 16. Jens Mulder O11
 17. Luka Hoogewerf O11
 18. Jan Bakker O11
 19. Ties van Polen O8
 20. Syb Bergsma O13
 21. Esmee Ham O13
 22. Justin Ham O11
 23. Ryan Bruin O12
 24. Wout Dekker O12
 25. Ike Bos O8
 26. Sepp Hoedjes O9
 27. Chris Stoop O8
 28. Thijs Stoop O13
 29. Tim Dekker O12
 30. Kas Jonker O9
 31. Bob Zomerdijk O8
 32. Giel Veldman O12
 33. Juliën Schoordijk
 34. Clifton Hendriks
post

Con Zelo koploper 4A na overwinning op De Koog

De Graafschap nekt De Koog

Con Zelo en De Koog allebei na 4 wedstrijden op de 2e-3e plaats achter koploper Geel Zwart die deze middag vrij waren en dus met grote getale aan spelers aanwezig waren om hun tegenstander in dit geval Con Zelo voor komende week op de voet te kunnen volgen .De Koog versterkt met enkele spelers van Texel 94 hadden Con Zelo al diverse malen in het eerste half uur van deze wedstrijd op achterstand kunnen zetten , maar het vizier van Yorgo Helleman stond deze middag niet goed afgesteld en dat was maar goed ook . Vorige week was dat ook al aan de hand bij DWOW en er komt eerdaags een tegenstander die dat wel genadeloos gaat afstraffen , dus heren wees vanaf het begin bij de les . Reeds in de 2eminuut ging Roel in de fout speelde verkeerd terug op Mike en de bal belande bij Helleman ,zijn inzet belande op de paal en de rebound was voor Marco  , in de 5e minuut maakt Max een slippertje zonder gevolgen . Niet veel later werd een doelpoging van Sander door keeper Eddy Witte tot corner verwerkt . Het spel golfde op en neer en na een kwartier spelen een prima steek pass van De Haan door het midden van onze defensie op wederom Helleman die nu nipt naast het vijandelijk doel wist te schieten . Niet veel later aan de andere kant kopte Geert over na een strakke voorzet van Niels Leegwater. Daarna was De Koog weer aan de beurt nu via Sander de Haan die zijn inzet op de paal zag belanden . Na zoveel geschutter van De Koog viel de treffer aan de andere kant , Niels op rechts er vandoor en zijn inzet werd half gekeerd door keeper Witte en Geert de Graaf was er als de kippen bij om het leer in het doel te tikken 1-0. Een tegenvaller voor de eilandbewoners maar het duurde niet al te lang of het was al weer gelijk , Sander de Haan werd prima aangespeeld en met zijn klasse ronde hij dat prima af  1-1 . Al met al een enerverende eerste helft  met maar 2 doelpunten en het had er net zo goed 0-3 of 2-5 kunnen zijn volgens de insiders lees trainers . Sommige hadden de thee of koffie nog niet eens op of Con Zelo stond weer op voorsprong , op aangeven van een prima spelende Sander Houtenbos deponeerde Niels de bal snoeihard achter keeper Witte 2-1 . Helaas was dat van korte duur want 1 minuut later was het weer gelijk , de Haan zette op rechts laag voor en de geheel vrijstaande ! Ipenburg tikte de bal in het vijandelijk doel 2-2 . n domper voor de thuisploeg , maar ze zochten meteen weer de aanval op ,Sander zag wederom Witte in de weg liggen en Pieter schoot gehaast naast het doel , In de 62eminuut zette Sander de Haan zijn ploeg op voorsprong een bedoelde voorzet belande ineens verrassend achter Marco 2-3 . Met nog een half uur te gaan begon Con Zelo al aan een slot offensief en daar had De Koog geen kaas van gegeten . Direct na de 2-3 moest keeper Witte van De Koog al aan de bak een inzet van Niels Leegwater verwerkte hij tot corner ,maar in de 65e minuut moest hij toch voor de derde maal capituleren Pieter zorgde voor de gelijkmaker 3-3 . Wouter Leijen prima gespeeld werd vervangen door Stef Smit , Con Zelo veegde De Koog compleet van de mat , in de 71e minuut zette Geert zijn ploeg op voorsprong  4-3, niet veel later maakte broer Pieter ook zijn tweede van deze middag  nadat de inzet van Ralph nog werd gekeerd van de doellijn wist Pieter de bal wel over de doellijn te schieten en zo stond het ineens 5-3 . Nijs Bakker werd er nog ingebracht voor Max , en Con Zelo denderde maar door en na diverse kansen was het Niels Leegwater die wel op een hele speciale actie no 6 achter Witte wist te krijgen Sappho Niels  6-3  . Geert kreeg de publiekswissel van trainer Bas en Jim Langendijk werd zijn vervanger , niet veel later floot scheidsrechter de Jong voor het laatst . Een wedstrijd met twee verschillende helften maar zeker de moeite waard om mee te maken het publiek en Con Zelo waren deze middag de winnaar .

Volgende week naar t Zand tegen Geel Zwart veel succes

 

Gr Arie Boekel  

4 (2)
« 1 van 8 »
post

Gelijkspel tegen DWOW zowel beloning als verlies

In Wieringerwerf heeft Con Zelo de vierde competitiewedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen DWOW. De ploeg van Bas IJsselstijn wist in de slotfase ternauwernood te ontkomen aan een verlies, door een gemiste strafschop van DWOW’er De Vries, maar aan de andere kant miste Niels Leegwater eveneens de kans op een overwinning door een bal voor open doel te missen.

Zo was het een wedstrijd met twee gezichten, die in de eerste helft grotendeels door DWOW werd gedomineerd. Al na vijf minuten kwam de thuisploeg door een goal van De Vries op 1-0 en wisten de mannen van Con Zelo dat het geen gemakkelijke middag zou worden.
In de tweede helft kwamen de Waarlanders (net als vorige week tegen JVC) meer in hun spel en maakten zij zeker aanspraak op minimaal een punt in deze wedstrijd. Dat punt werd ook behaald door een schot van Niels Leegwater, die met links de bal in de kruising deed belanden. Uiteindelijk dus toch een punt halen uit deze altijd lastige uitwedstrijd kan worden gezien als beloning, maar toch is er ook het gevoel dat er in Wieringerwerf meer te halen was geweest.

Op 21 oktober speelt Con Zelo 1 de thuiswedstrijd tegen De Koog, alvorens op 28 oktober in ’t Zand Geel Zwart ’30 te treffen. Hiermee wacht de Waarlandse armada een stevig programma waarin het snel achter elkaar de twee koplopers treft, maar de afgelopen reeks wedstrijden biedt veel perspectief om deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

Graag tot ziens op 21 oktober, aanvang 14.00 uur op Sportpark de Groet.

Erwin Dam

post

Con Zelo wint door en met ijver van JVC

JVC een nieuwkomer dit jaar in 4A begon sterk en had een licht overhand en dat resulteerde dus ook in diverse kansen ,maar de zuiverheid ontbrak er nog aan bij de bezoekers , zo miste ze nog een kans voor open doel om op voorsprong te komen . Na 20 minuten spelen kwam Con Zelo dicht bij het doel van Hondorp maar echt gevaar leverde dat niet op . In de 30e minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het JVC doel maar met vereende krachten van bovenaf werd de bal uit hun doelmond gehouden . Al met al was het een periode van matig voetbal van beide zijden , te gehaast en veel bal verlies daardoor . In de 38e minuut was Leegwater eindelijk los van zijn tegenstander maar keeper Hondorp keerde bekwaam zijn inzet , niet veel later probeerde Ralph het met een volley ineens op het vijandelijk doel wederom zonder resultaat . Vlak voor rust kreeg JVC nog een corner en het was aan Marco te danken dat we met 0-0 de rust in gingen .

In de rust werd de eerste helft nog met enkele prominenten doorgenomen , en kwamen tot de conclusie , als we zo bleven spelen in de tweede helft dan zou de winst wel heel ver weg zou zijn . Na 10 minuten spelen in de tweede helft verliet Jacco het veld voor Pieter , trouwens menig supporter viel het op dat Johnny niet bij de selectie zat deze keer . In de 57e minuut kwam Con Zelo goed weg , de enige slipper van Marco deze middag was meteen een mogelijkheid voor JVC om op voorsprong te komen gelukkig kwam het niet zo ver , toch kwam JVC even later toch nog op 0-1 R.Schop deponeerde de bal achter Marco na een flitsende aanval van de bezoekers . Met nog een half uur op de klok te gaan moest er bij Con Zelo wel wat veranderen , en dat gebeurde ook, er werd weer gevoetbald zoals we het graag zien Niels en de gebroeders de Graaf bestookte het vijandelijk doel , en achter met Sebas en Mike en hun secondanten kreeg JVC geen kans meer voor de 0-2 . Sander bediende de voorhoede maar een treffer bleef alsnog uit , in de 77e minuut verliet Nijs het veld voor Max , Sebas deponeerde de bal nog op de lat , maar uiteindelijk was het Niels Leegwater die Con Zelo op gelijke hoogte zette 1-1 . Con Zelo geloofde er weer in en met een beetje geluk kwamen ze op voorsprong , via de kruin van Geert in de 5 meter viel de bal voor de voeten van Niels die het leer achter de keeper deponeerde 2-1 .Stef had het veld inmiddels al verlaten voor Wouter . In de 90e minuut werd het zelfs 3-1 geklungel bij de keeper en zijn verdedigers wist Niels de bal te verkrijgen en zette zodoende Ralph in de gelegenheid om te scoren. Samenvattend 60 minuten saai en 30 minuten goed voor de 3 punten .

Volgende week uit tegen DWOW , Jan zet de Baco maar klaar

Gr Arie Boekel

1 (2)
« 1 van 6 »
post

Eerste thuiswedstrijd winst op Flevo

De ingrediënten waren vooraf deze wedstrijd op 2 fronten beter als vorige week in Schagen , namelijk het weer en het veld , en na afloop kwam er nog een derde bij namelijk de prima fluitende scheidsrechter .

Con Zelo begon voortvarend aan de wedstrijd en het was in de 3e minuut al raak , na een  vloeiende aanval van onze voorwaartsen belande de bal bij Nijs Bakker die met zijn uithaal de Flevo keeper passeerde 1-0 , eerder was Niels dicht bij de openingstreffer doch deze inzet werd gepareerd door de keeper . In de 5e minuut kwam mogelijkheid no 3 aan de beurt nu was Sander dicht bij n treffer, helaas ging zijn inzet nipt naast de linker staander . Na deze Con Zelo storm zo vroeg in de wedstrijd was Flevo aan de beurt , dankzij Marco bleef het 1-0 want de bezoekers waren wel heel dicht bij de gelijkmaker en zelfs nog meer . Maar gelukkig herstelde de thuisploeg zich en zette ze met zijn allen  Flevo weer onder druk en na diverse reddingen van hun keeper was het Niels Leegwater die de 2-0 op het scorebord liet zetten , dat werd ook wel tijd , want Flevo had reeds laten zien dat ze ook prima met de bal om konden gaan , helaas voor hun zonder resultaat .

Direct na de thee werd Stef vervangen door Max , na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg met name kreeg de thuisploeg een penalty ,Niels werd licht getoucheerd in de 16 maar de scheids beslist, Nijs zou deze klus effe klaren maar hij was te gretig en zag zijn inzet simpel gekeerd worden door de keeper . Niet veel later zou toch nog de derde treffer vallen , Niels op links goed bezig omzeilde zijn directe tegenstander en daarna de keeper en schoot toen de bal vrij simpel in het doel 3-0 . In de 70e minuut werd Sander vervangen door Johnny en even later ging Sebas het veld verlaten , Jacco Molenaar was zijn vervanger . Uiteindelijk maakte Niels er nog 4-0 van en dat was zowaar zijn hattrick deze middag .

Al met al een prima resultaat ,volgende week wederom thuis nu tegen JVC , veel succes

Gr Arie Boekel

head
Orientation: 1
« 1 van 4 »
post

Puntendeling bij seizoensopening

De competitie is weer begonnen , na diverse wedstrijden vooraf o.a. om de burencup en de bekerwedstrijden , leek Con Zelo met de nieuwe trainer Bas IJsselstein klaar te zijn voor de start van de competitie in 4A  2018-2019 , maar na 90 minuten voetbal viel dat vies tegen . In Schagen werd het na een matige wedstrijd aan beide zijde op wel een slecht uitziende grasmat lees kunstgras een gelijkspel 1-1 . De overige selectie spelers het 2e dus namen wel de 3 punten mee uit de noord tegen Hugo Boys een prima resultaat en een zeer tevreden coach Cor van Herk .

De wedstrijd was nipt aan de gang of de thuis keeper Blauboer moest het veld geblesseerd verlaten , een aanvaring met Niels en een oude blessure deed hem de das om , zijn vervanger oud keeper Koos v. Treuren reeds met pensioen stond langs de lijn als toeschouwer en mocht dus zich gaan omkleden . De eerste helft was volgens Con Zelo trainer Bas Ijselstijn een hotseknotsebegonia wedstrijd en volgens Bosma van Schagen een hakketak voetbal , ik zou zeggen heren doen er wat aan bij de eerste beste trainings avond want wij de supporter,vonden het ook gewoon waardeloos . Toch viel voor de rust nog een treffer te noteren , Roel raakte de bal verkeerd met het uitverdedigen en bal viel voor de voeten van M.Julsing die met een droge knal Marco passeerde 1-0.

Con Zelo kreeg daarna zowaar voor rust nog de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar de inzet van Johnny en daarna van Ralph werden gekeerd door keeper v Treuren. De tweede helft werd er iets beter gevoetbald door onze voorwaartsen maar echte kansen bleven uit . In de 50e minuut verliet Pieter het veld voor Max en even later Johnny voor Brian , net in het veld zou dezelfde Brian,wie anders want er is er maar een van, Con Zelo op voorsprong zetten want de verdediging van Schagen liep hij met zijn snelheid zo voorbij , maar helaas was de keeper wederom de baas over de bal . Niet veel later had Con Zelo alle geluk bij een doel poging van de thuisploeg , Marco was reeds verslagen maar Stef ramde de bal nipt voor de doellijn weer het veld  in , waar de bal ook hoorde deze keer . Con Zelo ploegde en zweette door de regen heen om toch nog de gelijkmaker te forceren , en warempel in de 74e minuut was het eindelijk raak ,Niels wist de bal met enige geluk en met behulp van derden achter de keeper te krijgen 1-1 . Met nog een stief kwartier te gaan werd het nog een leuke pot , allebei ploegen gingen voor de 3 punten maar het bleef er bij 1 . Con Zelo was er nog het dichtst bij maar de grensrechter stak daar onterecht een stokje voor .

Al met al een matige wedstrijd dus snel vergeten , en op naar de volgende ronde thuis tegen Flevo veel succes

Gr Arie Boekel

1
« 1 van 5 »

 

Con Zelo toto

Ook dit seizoen organiseren wij weer een Con Zelo toto met mooie geld prijzen en taarten. Zeer velen hebben een deelname formulier via de mail gekregen. We hopen uiteraard dat ook deze weer ingevuld terug komen. Mocht je geen formulier hebben ontvangen, dan liggen er invulformulieren bij de volgende bestuursleden: Edgar van Arnhem, Nico Bruin, Jan Vennink, Jacco Zutt, Cyril Schuyt en ondergetekende. Tevens bij Dirk Bruin (bunder) en in de kantine. Deze formulieren kunnen met de pen ingevuld worden en ook weer bij deze personen ingeleverd worden. Elke zondagavond krijg je via de mail de uitslagen en de tussenstand. De kosten zijn € 8,00 per formulier. De opbrengst is na aftrek van de prijzen voor v.v. Con Zelo.

post

Steunkaartenactie

Update: De Weelweg, Houtwerf, Oostkade en Beemsterboerweg worden op woensdag 19 september bezocht. Tot slot komen de selectiespelers op zaterdag 22 september bij u langs in de Bloemstraat, Tulpstraat, Fresiastraat, Anjerstraat, Leliestraat, Rozenstraat, Gladiolenstraat en Irissenstraat.

Dinsdag 18 september komen de leden van Con Zelo 1 en 2 en O19 vanaf 18:00 uur bij u langs met steunkaarten. Deze steunkaarten kosten € 5,00 en indien u uw naam en adres achter op de kaart zet en deze weer met de verkoper mee geeft of voor of op 30 september in levert in de bak in de kantine dan maakt u kans op een taartbon. Deze loting is na de thuiswedstrijd tegen Flevo.

Wij rekenen weer massaal op uw steun. Want dit is alle jaren weer een mooie actie.