post

Dick Dam neemt afscheid bij Omni

Tijdens de Jaarvergadering van Omnivereniging Con Zelo heeft voorzitter Dick Dam de hamer overgedragen aan John Dekker. Hiermee is de allereerste voorzitterswisseling van de Omni een feit.


De Omnivereniging is het samenwerkingsverband tussen handbal- en voetbalvereniging Con Zelo, waar in het vijfkoppige bestuur momenteel de beide voorzitters van handbal en voetbal zijn vertegenwoordigd, naast de onafhankelijk voorzitter, secretaris en penningmeester. De Omni heeft als taken om beide sportverenigingen optimaal te laten samenwerken op Sportpark de Groet en zorg te dragen voor park en accomodatie. De Omni is opgericht rond de opening van het sportcomplex, waar Dick Dam vanuit de verenigingen gekozen werd als onafhankelijk voorzitter.


Met een dochter op handbal en een zoon op voetbal was Dick de uitgelezen persoon om de rol tussen beide verenigingen te vervullen. Met een onnavolgbare inzet en positiviteit heeft Dick, op de structuur bedacht door Jan Vrijsen, de Omni vorm gegeven en gebracht tot de strakke organisatie zoals hij er nu staat. Kenmerkend is dat Dick (bijna) nooit “nee” zegt: het kan links- of rechtsom eigenlijk altijd. En als hij dan voor een beslissing komt die minder leuk is, dan is hij altijd in staat om er met alle partijen tot tevredenheid uit te komen.


Achter de bar, op het voetbalveld en langs het handbalveld: dat zijn de plekken waar de Waarlanders Dick het vaakst zien. Recent kwam aan het voetbalveld helaas een noodgedwongen einde, waardoor de voetbal weer een enthousiaste scheidsrechter minder heeft, maar Dick heeft een ieder verzekerd dat er aan zijn aanwezigheid op Sportpark de Groet nog lang geen einde is gekomen. Kantinedienst draaien en het supporten van handbal en voetbal gaat hij nog vol overtuiging doen, want Con Zelo laat hem voorlopig nog niet los.


Dick heeft Con Zelo de afgelopen 16 jaar door alle fases heen geleid, zich gesteund wetende door de vele vrijwilligers en leden waar wij als Omni-, hand- en voetbalvereniging zo trots op zijn. Dick kan dan ook terugkijken op een geweldige periode van samenwerking met de besturen en betrokkenen bij Con Zelo.


Wij bedanken Dick voor zijn onvoorwaardelijke inzet en leiderschap aan Omnivereniging Con Zelo, we kunnen veilig zeggen dat er een einde van een tijdperk is aangebroken en dat je met trots terug kunt kijken op wat je overdraagt aan John. Dick, BEDANKT!


De besturen van HV Con Zelo, VV Con Zelo en Omnivereniging Con Zelo

Sponsornieuws

Con Zelo kan niet zonder sponsors en de afgelopen periode zijn er weer vernieuwingen doorgevoerd op dit gebied. Hieronder de belangrijkste gebeurtenissen:

Nieuwe tenues Con Zelo 1
In samenspraak met de hoofdsponsor A.N. Boekel Groentehandel B.V. heeft het vlaggenschip nieuwe tenues gekregen. Dit is de nieuwste lijn van onze kledingleverancier Hummel geworden, waarop nu ook het nieuwe logo van Con Zelo prijkt. Directeur Niels Boekel verrichte na de donderdagavondtraining op 8 november de overhandiging aan de aanvoerder van Con Zelo 1, Sebas van Balgoooy.

Nieuwe kledingtassen selectie
Ook werden er door sponsors Pallethandel De Weel B.V. (Jan Stoop) en A.N. Boekel Groentehandel B.V. (Niels Boekel) nieuwe tassen overhandigd aan de voltallige selectie en technische staf. Hiermee komt de selectie weer uniform voor de dag.

 

Vernieuwing sponsorcontracten

Op zondag 18 november hebben vier sponsoren hun contracten met v.v. Con Zelo verlengd. Hierdoor zullen A.N. Boekel Groentehandel B.V., Pallethandel De Weel B.V., Coen Bakker Deco B.V. en Dekker Multi-Jobs de komende jaren weer prijken op de shirts van Con Zelo.

Niels Boekel van A.N. Boekel Groentehandel B.V.

Jan Stoop van Pallethandel De Weel B.V.

Chris Dekker van Dekker Multi-Jobs

Thijs Bakker van Coen Bakker Deco B.V.

Jaarvergadering OMNI – vrijdag 6 april

Op vrijdag 6 april houdt Omnivereniging Con Zelo haar jaarvergadering. Dit is om 20.00 uur in de kantine op Sportpark de Groet.
Hieronder kunt u ter voorbereiding het jaarverslag van de voorzitter lezen.

Jaarverslag 2017

Na een topjaar, want dat was 2016 echt, nu een iets minder jaar, in ieder geval qua omzet in de kantine. Maar we mogen niet klagen, we hebben in het verleden ook wel aanzienlijk mindere jaren gehad. De commissies werken allen goed en zijn wat samenstelling betreft grotendeels gelijk gebleven. Alleen de kantinebeheercommissie heeft afscheid genomen van enkele oudgedienden maar hebben gelukkig ook weer een paar nieuwe enthousiastelingen kunnen vinden.

Het park ligt er geweldig bij, het B-veld is door de gemeente gerenoveerd, daardoor is de drainage van dat veld sterk verbeterd. Zorgelijk begint de staat van de veldverlichting te worden. Regelmatig is er uitval van één of meerdere lampen, zowel bij de handbal als bij de voetbal. We zijn met de gemeente de discussie gestart over vervanging van de veldverlichting door LED lampen, over subsidie mogelijkheden en wie wat uiteindelijk gaat betalen.

Het gebouw houdt zich goed, we hebben in het begin van het jaar af en toe problemen gehad met wat douches, maar dat alles is hersteld. De geluidsinstallatie is aangepast met wat extra versterkers zodat de handbal en de voetbal nu gescheiden hun geluid buiten kunnen regelen. Ook zijn er twee extra speakers aan de voorkant van het gebouw geplaatst zodat ook de mensen buiten op het terras voor de kantine goed kunnen  horen wat er omgeroepen wordt.

In het bestuur is er een verjonging doorgevoerd, de beide voorzitters van handbal en voetbal zijn nieuw en beduidend jonger dan de vorigen. Maaike is nu definitief Tonny opgevolgd en Erwin heeft de plaats van Will overgenomen.

Erg veel bijzondere evenementen hebben we dit jaar niet gehad. Wel de tweede editie van expeditie Waarland, weer een groot succes. Het organisatie comité heeft aangegeven nog wel een jaar door te willen blijven gaan, dus ook in 2018 kunnen we dit spektakel weer verwachten. Ook het Kermis voetbal- en volleybal toernooi was weer fantastisch, die dag hadden we met afstand de hoogste omzet over 2017, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen VZV.

Voor het komende jaar staat de thuiswedstrijd tegen Hugo Boys op het programma, wellicht gaat die eind april op zaterdag in de namiddag, begin van de avond gespeeld worden.

De infoschermen gaan steeds beter werken, de koppeling met Sportlink doet het ook, waardoor de actuele uitslagen en standen binnen enkele minuten na afloop van de wedstrijden op het scherm in de kantine te zien zijn.

Ik begon al met te vertellen dat we het topjaar 2016 niet hebben overtroffen, maar dat het toch een stabiel en gewoon goed jaar is geweest, en eigenlijk verwacht ik dat over 2018 ook.

Geen bijzondere plannen bij de voetbal, wel veel discussie tussen Con Zelo handbal en VZV handbal over een verregaande samenwerking, eventueel zelfs een fusie, en ook veel discussies in het dorp over de eventuele bouw van een sporthal. Dit alles gaat Con Zelo zeker raken, maar de sterke organisatie zoals wij die nu hebben staan zal daar zeker goed mee om kunnen gaan. Op naar het 14e seizoen.

Dick Dam
Voorzitter Omnivereniging Con Zelo