Voorbereiding selectie Con Zelo -> 2020-2021

Langzaam maar zeker begint het nieuwe seizoen vorm te krijgen, nu ook de eerste poule indelingen bekend zijn. Het voorbereidingsschema ziet er als volgt uit voor de selectie:

DatumTijdActiviteitTegenstanderLocatieKantine open
Do 13-819.30 TrainingThuisJa
Zo 16-811.00*OefenwedstrijdAlkmaarsche BoysUit (Alkmaar)
Ma 17-819.30 TrainingThuisNee
Di 18-819.30 TrainingThuisNee
Do 20-819.30 TrainingThuisJa
Zo 23-814.00 OefenwedstrijdKleine SluisThuisJa
Wo 26-819.30 TrainingThuisNee
Do 27-820.15* Oefenwedstrijden 1 + 2DTSUit (DTS, Oudkarspel)
Zo 30-814.00BekerMOCUit (MOC, Midwoud)
Ma 31-819.30 TrainingThuisNee
Di 1-919.30 TrainingThuisNee
Do 3-919.30 TrainingThuisJa
Zo 6-913.00 OefentoernooiArie Stam ToernooiUit (VZV, ’t Veld)
Zo 6-9**14.00BekerVroneThuisJa
Ma 7-919.30 TrainingThuisNee
Di 8-919.30 TrainingThuisNee
Do 10-919.30TrainingThuisJa
Zo 13-914.30BekerRood-Wit ZaanstadUit (Rood-Wit Zaanstad, Zaandam)
Di 15-919.30 TrainingThuisNee
Do 17-919.30 TrainingThuisJa
Zo 20-9Start competitie

* Let op: aanvangstijd gewijzigd!

** Datum/tijd kunnen nog wijzigen

post

Con Zelo in 3A: de indeling voor 2020-2021

De KNVB heeft de competitie indelingen voor seizoen 2020-2021 bekend gemaakt, waarbij Con Zelo is ingedeeld in de 3e klasse A. Na het afgebroken seizoen promoveerde Con Zelo 1 toch, dankzij de tweede plaats op de ranglijst.

We komen veel oude bekenden tegen, ook de grootste concurrent van afgelopen seizoen FC Medemblik staat weer op het programma. De indeling zegt nog niets over het wedstrijdprogramma, de nummering daarvoor wordt in augustus bekend gemaakt.

De indeling:

3e klasse A
Always Forward (Hoorn)
De Blokkers (Blokker)
Con Zelo (Waarland)
DWOW (Wieringerwerf)
Grasshoppers (Hoogwoud)
Hauwert ’65 (Hauwert)
Hollandia T (Tuitjenhorn)
KGB (Bovenkarspel)
FC Medemblik (Medemblik)
SEW (Nibbixwoud)
VVS ’46 (Spanbroek)
VVW (Wervershoof)
Westfriezen (Zwaag)
Winkel (Winkel)

Ook Con Zelo 2 treft West-Friese ploegen

Ook voor Con Zelo 2 is de indeling vandaag bekend gemaakt, de reserve 3e klasse A ziet er zo uit:

Reserve 3e klasse A
AFC ’34 2 (Alkmaar)
Alcmaria Victrix 2 (Alkmaar)
VV Bergen 2 (Bergen)
Con Zelo 2 (Waarland)
Hugo Boys 2 (Heerhugowaard Noord)
JVC 2 (Julianadorp)
Kleine Sluis 2 (Anna Paulowna)
RKEDO 2 (Ursem)
Schagen United 2 (Schagen)
Succes 2 (Hippolytushoef)
VVS ’46 3 (Spanbroek)
VVW 3 (Wervershoof)
West Frisia 2 (Enkhuizen)
ZAP 3 (Breezand)

Erelid Ad Boekel ontvangt lintje

Op zaterdag 13 juni, wanneer eigenlijk het jubileumfeest van Con Zelo handbal en de Nationale Voetbaldag zouden plaatsvinden, heeft ons Erelid Ad Boekel een lintje ontvangen van de Schagense burgemeester Marjan van Kampen. Ad is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

De oud-voorzitter (van 1988 tot 1997) is door Siem Bruin en met medewerking van onder andere Con Zelo voetbal en de Sponsorcommissie voorgedragen, wegens zijn jarenlange inzet voor Con Zelo. Niet alleen voor Con Zelo voetbal, maar ook op het gebied van sponsoring bij Con Zelo handbal heeft Ad zich zeer verdienstelijk gemaakt.
Tevens is Ad ook nauw betrokken bij Stichting Sportpodium Waarland, de organisatie achter de nieuwe sporthal die aan het Waarlands Dorpshuis wordt gebouwd.

Buiten Waarland is Ad ook nog eens actief, want ook de Golfbaan Dirkshorn heeft de aanbeveling voor de Koninklijke Onderscheiding onderschreven.

Burgemeester Marjan van Kampen wist Ad bij binnenkomst te verrassen.
Wegens de coronamaatregelen mochten er maximaal 30 personen aanwezig zijn bij de uitreiking.
Trots mag Cock de medaille opspelden bij haar man.
Voorzitter Erwin Dam spreekt de oud-voorzitter toe en legt uit wat Ad voor Con Zelo betekent.

Foto’s: Arie Boekel

post

Con Zelo laat dure punten liggen in derby

Eindelijk weer eens een echte derby. De huidige stand in de 4e Klasse A geeft een duidelijk verschil tussen de buren. Con Zelo bezette voor deze wedstrijd de 2e plek en VZV stond 12e. Desalniettemin zijn derby’s onvoorspelbaar en speciaal. Zo ook deze editie. Net als bij de heenwedstrijd in Waarland werd het publiek opgewarmd met een potje tussen de jongsten van Con Zelo en VZV. Is hiermee een nieuwe traditie geboren?

Daarna was het de beurt aan de grote mannen. Toen na een dikke 90 minuten het laatste fluitsignaal had geklonken stond de stand op 1-1; een morele overwinning voor onze buren.

Het veld (het voetbalveld) speelde de ploegen parten en ook de wind had af en toe grip op de bal. Bij Con Zelo leek niemand de bal onder controle te krijgen. Stef vroeg en kreeg en verspeelde de bal keer op keer. Trainer Bas zat en bleef zitten, en zag het met lede ogen aan.

In derby’s als deze dien je de tegenstander desnoods met gras en al op te vreten. Helaas waren er maar enkele die daar toe bereid waren deze middag. De wedstrijd was nog maar 2 minuten oud of VZV wist de paal te raken, niet veel later moest onze keeper opnieuw aan de bak. Dat deed hij prima. Toch kon ook hij de 1-0 niet voorkomen. In de 8e minuut ging Pieter in de fout. In de 16 legde hij zijn belager neer; penalty voor VZV. L.Burger schoot de bal beheerst lang Chris 1-0. Een domper voor de bezoekers en hun aanhang dat weer in grote getale het lef had om over de Weelbrug naar het sportpark van VZV te gaan.

Na deze vroege treffer had Con Zelo nog alle tijd om dat recht te trekken. Maar Con Zelo speelde slordig, leed veel balverlies en de eerder genoemde wind en het hobbelige veld speelde ook parten. Na een half uur leek de 2-0 eraan te komen. De nummer 7 van VZV mikte echter tot ieders verbazing naast het doel van Chris, anders was deze derby vroeg beslist.

Na deze misser trok Con Zelo van leer. Corner na corner volgde maar keeper de Jong gaf geen krimp , de rust ging in met de 1-0 voor de thuisploeg. De tweede helft werd Sander ingezet voor Sebas. Con Zelo zette VZV onder druk en in de 53e minuut was de stand weer gelijk. Keeper de Jong veroorzaakte een overtreding in zijn doelgebied en dat lever Con Zelo een penalty op. Sander schoot de bal beheerst in het doel 1-1. Niet veel later leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen maar de bal hobbelde nipt naast het doel van de reeds verslagen keeper Borst.

In de 62e minuut was Jim Langedijk er vandoor met aan zijn zijde de meegelopen Niels Leegwater. Jim ging echter voor zijn eigen kans, maar dat werd belet door de keeper. Had hij de bal maar breed gelegd dan was de 1-2 een zekerheidje geweest, en ga je, met 3 punten, vrolijker over de Weelbrug naar huis.

Maar ook de thuisploeg kreeg nog kansen om 3 punten toe te voegen aan de pas 8 punten die ze tot nu toe hadden verzameld dit seizoen. In de 70e minuut legde Chris een speler van VZV neer in zijn doelgebied en dat werd bestraft met een penalty. Burger mikte door het midden en Chris kon zodoende zijn fout herstellen. Jim werd nog vervangen door Jeroen van Dijk die verdienstelijk inviel. De allerlaatste kansen waren voor Con Zelo; Jordy kopte dik in blessure tijd nog nipt over het vijandelijke doel.

Con Zelo liet deze middag 2 dure punten liggen in ’t Veld. Daardoor gaat Medemblik nu fier aan kop in klasse 4A . De volgende keer moet het beter. Dat zijn de uitwedstrijd zijn naar de Koog. De wedstrijd tegen Texel van aanstaande weekend is namelijk komen te vervallen.

Programma Nieuwjaarsbijeenkomst

Op zondag 5 januari organiseren Con Zelo voetbal, handbal en omni samen weer de Nieuwjaarsbijeenkomst. Dit jaar begint het sportieve gedeelte al om 13.30 uur, als er afgetrapt wordt tussen de Winkel/Con Zelo VR2 en een team van ouders/familie.

Om 15.00 uur staat de Nieuwjaarswedstrijd van Con Zelo voetbal op het programma, onder leiding van René Nolten. De mannen van Bas IJsselstijn nemen het op tegen Oud Con Zelo.

Aansluitend proosten we op 2020, het jaar waarin Con Zelo handbal 70 jaar bestaat en worden er verschillende mensen in het zonnetje gezet.

De besturen van Con Zelo zien je zondag graag in onze mooie kantine!

post

Duur puntenverlies tegen Dirkshorn

Tegen laagvlieger Dirkshorn bakte Con Zelo er zondagmiddag helaas geen pepernoten van. Had de Sint dat geweten had hij zeker enkele spelers mee laten nemen naar Spanje. Niet voor de zon maar naar een strafkamp waar de Pieten ze in enkele dagen klaar moeten stomen om tegen Sint Boys weer te kunnen knallen. En dat is ook nodig , anders staan we na een prima seizoenstart met lege handen en dat willen wij (en jullie) toch niet?!

Er was pittig volk op deze burenderby afgekomen, de strijd die Dirkshorn op het veld liet zien miste we meteen van onze voorwaartsen, en dat resulteerde al in de 16e minuut in een treffer voor onze bezoekers. Op links knalde Stam het leer achter Chris Borst het doel in. Een domper voor de thuisploeg maar op dat moment verdiend.

Niet veel later moest Chris wederom aan de bak om de 0-2 zien te voorkomen, dat deed hij met verve. In de 26e minuut was dan een eerste redelijke aanval van de thuisploeg. Niels, samen met Sander, brachten de bal voor het doel van keeper Jonker, maar de bal werd nipt voor de doellijn weggewerkt. Vlak voor rust redde Chris opnieuw prima op een inzet van Dirkshorn, de tegenaanval leverde een vrije trap op. Pieter schoot helaas de bal nipt over de deklat van keeper Jonker.

Na de thee bleef Jordy achter in de kleedkamer, Nijs was zijn vervanger. De beuk moest er in want verliezen kon de brigade van Bas niet maken. In de 52e minuut was het Mike die Nijs een prima kans aanbood, helaas mikte hij naast het doel en achteraf bleek ook in buitenspel positie. In de 60e minuut schoot Sander op het doel van Jonker doch miste net de precisie voor de 1-1.

Niet veel later volgde een overtreding op links. De vrije schop werd snel genomen door Sander en via Niels belandde de bal voor de voeten van Jan die het leer achter Jonker wist te krijgen; 1-1. Met nog bijna een half uur te gaan dacht iedereen dat het wel goed zou komen. Maar helaas stond keeper Jonker zijn mannetje en de paal en lat deden de rest.

Max kwam er in voor Jan , en Con Zelo bleef maar pompen richting Jonker maar echt gevaar kwam er niet uit. Zo stond de paal in de 82e een goal in de weg. Even later kreeg keeper Jonker het benauwd bij een val op twee Con Zelo spelers. Hij snakte naar lucht en met vereende krachten werd hij recht gezet en na wat rek- en strekoefeningen om alles weer op zijn plaats te krijgen kon de wedstrijd weer worden voortgezet.

Verrassend werd Niels nog naar de kant  gehaald voor Roel maar dat mocht niet meer baten, de thuisploeg bleef steken op een gelijkmaker. Volgende week volgt de wedstrijd bij Sint Boys. Veel succes.