Corona update: 8 maart

Vanaf heden gelden de volgende maatregelen rondom corona bij vv Con Zelo:

 • in principe gaan alle activiteiten door, zowel trainingen als onderlinge oefenwedstrijden.
 • spelers die in quarantaine zitten (positieve test of wachtend op testuitslag) blijven thuis.
 • spelers met verkoudheidsklachten of klachten die op corona wijzen blijven thuis.
 • als er van een team te veel spelers niet aanwezig kunnen zijn, wordt de eigen training afgelast en mogen overige spelers meetrainen met een team hoger of lager. Deze beslissing ligt bij HJO/TJC/bestuur, in overleg met de trainer(s).
 • spelers vanaf 27 jaar mogen alleen in tweetallen en op 1,5 meter afstand trainen en spelen niet mee in oefenwedstrijden.

Vorige week hebben we in Waarland te maken gehad met een situatie op de basisschool, waardoor enkele klassen thuis moe(s)ten blijven. Specifiek voor zo’n situatie hebben we de volgende richtlijnen opgesteld:

Kinderen die door school verplicht zijn thuis te blijven mogen komen sporten, mits:

 • ze zelf geen klachten hebben;
 • niemand in zijn/haar huishouden positief is getest of wacht op een testuitslag;
 • ze niet door de GGD zijn geadviseerd in thuisquarantaine te gaan vanuit het bron- en contactonderzoek.

We streven ernaar zoveel mogelijk voetbal door te laten gaan, maar we doen een beroep op ieders gezond verstand: heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen. Ben je in contact gweest met iemand die (mogelijk) corona heeft? Ook dan: blijf thuis en laat je testen.

Bedankt voor je begrip, blijf gezond!

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Activiteiten t/m 7 maart afgelast

In verband met de coronabesmettingen in het dorp hebben we uit voorzorg besloten alle voetbalactiviteiten t/m zondag 7 maart af te gelasten.

Dit weekend bekijkt het bestuur of het verantwoord is om de activiteiten vanaf volgende week weer op te starten.

Voor vragen kun je contact opnemen met het bestuur.

Update coronabeleid 15/2

Er bereiken ons wat vragen van leden over ons coronabeleid rondom trainingen. Daarom even deze kleine update:

 • Onze jeugdteams trainen volgens hun normale trainingsschema.
 • Op de zaterdagen vinden er soms aanvullende activiteiten of trainingen plaats voor jeugdteams. Deze worden via de trainers en coördinatoren gecommuniceerd.
 • De selectie traint eens per week, onder strikte voorwaarden en onder toezicht van de hoofdtrainer en het bestuur. Zo moeten zij continu 1,5 meter afstand houden en in vaste tweetallen trainen.
 • De overige senioren- en vrouwenteams trainen niet, omdat voor hen de huidige coronamaatregelen onvoldoende ruimte bieden voor het opzetten van trainingen en partijvormen.
 • De zaalvoetbalteams trainen of spelen momenteel niet, omdat de sporthallen gesloten zijn.

Bij iedere mogelijke versoepeling bekijkt het bestuur welke mogelijkheden er zijn om zoveel mogelijk voetbal mogelijk te maken.

Bij vragen kun je contact opnemen met het bestuur.

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Van de voorzitter: sportief 2021 gewenst!

Tussen de feestdagen door werk ik vaak aan een (korte, maar dat is ook nu mislukt) speech om tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in onze kantine met jullie te delen. Hierin zijn onze jubilea verwerkt, heten we nieuwe sponsors welkom en is er meestal nieuws over de hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Vorig én dit seizoen is alles anders, dus vandaar dat mijn wensen voor het nieuwe jaar nu zwart-op-wit staan en ik ze helaas niet persoonlijk kan vertellen.

Er is al zoveel gezegd en geschreven over de maatregelen, aanpassingen en de bijzondere tijd waar we in zitten, daar ga ik niet nog een keer over beginnen. Ook over een herstart van het seizoen of wanneer er versoepelingen komen ga ik kort zijn: geen idee.

Wat dan wel? Nou, Con Zelo is bezig aan haar 90-jarig bestaan, nadat zij in 1931 is opgericht. In ‘seizoen’ 1931-1932 (echte competities werden toen nog maar nét gevormd) speelde men in het wit-zwart en eindigde de ploeg als zesde (van zeven ploegen) in de 3e klasse van de DHVB-competitie. Alleen Geel-Zwart uit ’t Zand eindigde achter Con Zelo. (Bron: Een gejuich davert langs de velden, Wilbert Korevaar, 2020).

Wat een mooie gelijkenis met 2020-2021, waarin Con Zelo voor het eerst in haar bestaan “weer” in de 3e klasse uitkomt. Na de stopzetting van de competitie op papier geregeld, maar niet minder verdiend en daardoor zeker in aanmerking komende voor een plek in dit verhaal. Dit had uitbundig gevierd moeten worden, evenals het aanstaande jubileum.

Maar dat jubileum, daar gaan we wél voor. De jubileumcommissie (Cyril Schuyt, Lynn Veldman, Jeanine Bruin, Dirk Bruin (Smurf) en Roel Smit) zijn druk bezig met de voorbereidingen en daar gaan we binnenkort zeker veel van zien én horen. Houd onze media in de gaten, want in aanloop naar het jubileumweekend staat er al veel op de planning. En dat jubileumweekend staat natuurlijk al in de agenda: 17/18 april 2021.

Er is dit jaar één jubilaris in de vereniging en zeker iemand die geen introductie behoeft. Bijna de hele vereniging heeft al onder zijn leiding gevoetbald en velen hebben het rood-zwarte tenue met hem gedeeld als teamgenoot. Dit gaat natuurlijk over Ruud Bakker, 50 jaar lid van Con Zelo en thans voetballer in Con Zelo 35+ 1. Daarnaast scheidsrechter (tot wel vier (!) wedstrijden per weekend) en daarmee veelvuldig te zien op onze velden. En ook jaren als jeugdleider en bestuurslid vrijwillig actief voor de vereniging.
De achterbuurman van Sportpark de Groet (slootje over en je bent er) zal zelden een jaarvergadering overslaan en toont zich altijd betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Ruud, mooi dat je zo lang al aan Con Zelo bent verbonden en we hopen je nog vele jaren in rood-zwart én zwart te zien bij de club.

Ook was in 2019 al een bijzonder lid van onze vereniging aan zijn jubileum toe, maar juist bij onze oud-secretaris hebben we als bestuur even verkeerd op de lijst gekeken. Daarom heeft Piet Houtenbos alsnog zijn onderscheiding behorende bij het 60-jarig lidmaatschap mogen ontvangen, uit handen van onze secretaris Rob de Leeuw en ondergetekende.

Dit seizoen heetten we oud-hoofdtrainer Ivo Rohling terug bij de vereniging, die na zijn successen bij VIOS-W weer bij Con Zelo aan het roer kwam en onze kennismaking in de 3e klasse in goede banen moest leiden. Als opvolger van Bas IJsselstijn heeft ons bestuurslid technische zaken Jan Vennink in Ivo een meer dan capabele trainer weten te vinden. Na wat wisselende resultaten in de bekerwedstrijden en nipte verliespartijen in de competitie (ik tel de off-day tegen VVS ’46 even niet mee) zijn er op papier weinig resultaten geboekt. Ivo’s werkwijze en inzet worden daarentegen wel erg goed ontvangen, zowel bij de spelersgroep als bij het bestuur, waardoor ik blij ben dat ik bekend mag maken dat Ivo ook in 2021-2022 hoofdtrainer van Con Zelo is.

Ivo Rohling blijft bij Con Zelo

Bij onze jeugdafdeling zijn we nu al een paar jaar aan de slag met een HJO (Hoofd Jeugd Opleidingen), sinds dit seizoen aangevuld met een TJC (Technisch Jeugd Coördinator). Hiervoor hebben we met Pieter de Graaf en Jordy Onkenhout twee mannen uit de eigen vereniging mét de nodige ervaring weten vast te leggen, die onze jeugdtrainers en coaches gevraagd en ongevraagd helpen de jeugdopleiding te ontwikkelen. Klinkt allemaal heel professioneel en dat is het ook wel, maar het belangrijkste is dat er op een kwalitatief goede manier en met veel plezier getraind wordt. Dat, samen met de inzet van Jacco Zutt, Natas Veldman en Frank van Polen als bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor de verschillende jeugdcategorieën, zorgt ervoor dat we onze jeugd zo goed, leuk en veel mogelijk kunnen laten voetballen.

Op de jaarvergadering in oktober is Edgar van Arnhem afgetreden als bestuurslid en wedstrijdsecretaris. Na deze functie acht jaar lang met verve vervuld te hebben, besloot hij weer tijd vrij te willen maken voor andere dingen en dat is natuurlijk helemaal prima. Ik vind het niet passend om op papier afscheid te nemen, dus daar gaan we bij een andere (fysieke) gelegenheid nog bij stilstaan. Gelukkig heeft Edgar aangeboden om dit seizoen nog als wedstrijdsecretaris af te maken, zodat we in alle rust op zoek kunnen naar een nieuw bestuurslid en wedstrijdsecretaris. Edgar, bedankt voor je inzet en we zien jou natuurlijk nog zeker terug binnen en/of langs de lijnen.

Onze nieuwe tak van sport: de opstart van het zaalvoetbal onder de vlag van Con Zelo in het schitterende Sportpodium Waarland. Met dank aan Rob Bruin, Paul Bakker en ons nieuwe bestuurslid Roel Smit zijn er zes mooie zaalvoetbalteams gevormd, die tot nu toe natuurlijk veel te kort hebben mogen schitteren in de nieuwe sporthal. Toch is dit weer een hele mooie toevoeging aan de vereniging, die helemaal past bij Con Zelo en meteen aanvoelde als een warme jas. Ik kijk er nu alweer naar uit om (als toeschouwer of scheidsrechter) bij deze wedstrijden te mogen zijn.

Het was geen makkelijk jaar, maar met de inzet van iedereen die Con Zelo een warm hart toedraagt ben ik blij dat we flexibiliteit en veerkracht hebben getoond. Hierdoor hebben we voornamelijk de jeugd toch nog veel kunnen laten voetballen, bijvoorbeeld in de nieuwe Nations League en op de extra trainingen op zaterdagochtend. En ook financieel is de club gezond, waar onze penningmeester Cyril Schuyt natuurlijk een groot aandeel in heeft, maar dat komt vooral door de steun van onze sponsors en leden.

Er is veel gebeurd en er is nog veel meer gedaan dan wat ik nu heb kunnen beschrijven, voor en achter de schermen. Daar wil ik al onze leden, vrijwilligers en supporters enorm voor bedanken, zonder jullie inzet had Con Zelo er niet zo goed voor gestaan als ze nu doet. Al 90 jaar de basis voor voetballend Waarland, met een brede steun in het dorp en een betrokkenheid die zijn weerga niet kent. En dat geeft me alle vertrouwen dat Con Zelo nog moeiteloos jaren mee kan.

Ik wens iedereen, mede namens de rest van het bestuur (Cyril, Natas, Rob, Jan, Jacco, Frank en Roel), een heel mooi en sportief 2021!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

Teamindeling en programma zaalvoetbal Jeugd

Omdat de competitie is stilgelegd maar wij onderling nog wel wedstrijdjes mogen spelen organiseren we een aantal zaalvoetbalwedstrijden waarin verschillende teams worden gemixt.
Deze wedstrijden zijn op de zaterdagochtend van 14 en 21 november en 5 en 19 december. Dit vervangt op die dagen de extra training op de zaterdagochtend buiten. Om het te laten slagen verwachten we dat alle spelers aanwezig zijn.

 • Kom op tijd dus niet te vroeg (i.v.m. drukte in de zaal). Je komt binnen bij de kleine ingang aan de kant van de kerk. 
 • De kleedkamers zijn dicht dus kom alvast in je sportkleren.
 • Je moet je zaalvoetbalschoenen binnen aantrekken (je mag onder je schoenen geen vuil van buiten mee de zaal in nemen)
 • Zijn je wedstrijden klaar, dan graag meteen weer naar huis. 
 • Als je uw kind weer wilt ophalen, dan graag buiten wachten bij de zij-ingang aan de kant van de kerk.

Teamindeling

Poule 1: O13 + O12
1 Portugal2 Frankrijk3 Italie4 Zweden
Coach: Patrick van DuinCoach: Eric de GrootCoach: Marjo ZuttCoach: Frank Dekker
Tim DekkerJulienPerWout
SelminGielJanSijmen
JensSiepTygoHidde
Tim HaverLukaJoepKas
JackStijnDaanStef
BobRosaSepp 
Poule 2: O10 + O9 + O8
1 Denemarken2 Engeland3 Zwitserland4 Polen
Coach: Martien BosCoach: Rick BruinCoach: ToineCoach: Fons Polman
WillemJackDylanBas
DaiminRensTiesAiden Polman
IkeJanYvesIsis
SamRickChrisStan de Ruijter
TharaJimKiyoBram
Ayden van ArnhemTedKimiFaas
GoosTimoFeddeStan Levering
LotteMathieu  
Poule 3: O14 + O15
1 Nederland2 Belgie3 Duitsland4 Spanje
SilPieterThijsMats
KacperMarcinJurJake
TijnJefKeesDaan
SidJulianJelleWillem
JesseMeesStijnSyb
CliftonKlaasRensSteef
BinckFinn  

Programma

14 November
tijdwedstrijdUitslag
O12 + O13
8:15 uurPortugal3 – 0Frankrijk 
8.30 uurItalie1 – 5Zweden 
8:45 uurPortugal3 – 0Italie 
9:00 uurFrankrijk1 – 1Zweden 
O10 + O9 + O8
9:15 uurDenemarken1 – 0Engeland 
9:30 uurZwitserland1 – 1Polen 
9:45 uurDenemarken2 – 0Zwitserland 
10:00 uurEngeland2 – 2Polen 
O14 + O15
10:15 uurNederland3 – 4Belgie 
10:30 uurDuitsland2 – 3Spanje 
10:45 uurNederland1 – 3Duitsland 
11:00 uurBelgie1 – 3Spanje 
21 November
tijdwedstrijdUitslag
O12 + O13
8:15 uurPortugal1 – 0Zweden 
8.30 uurFrankrijk2 – 0Italie 
8:45 uurPortugal4 – 0Italie 
9:00 uurFrankrijk2 – 3Zweden 
O10 + O9 + O8
9:15 uurDenemarken1 – 2Polen 
9:30 uurEngeland0 – 0Zwitserland 
9:45 uurDenemarken0 – 1Zwitserland 
10:00 uurEngeland2 – 1Polen 
O14 + O15
10:15 uurNederland3 – 2Spanje 
10:30 uurBelgie2 – 4Duitsland 
10:45 uurNederland0 – 5Duitsland 
11:00 uurBelgie3 – 4Spanje 

Jeugdactiviteiten in de weekenden

Gedurende de gedeeltelijke lockdown zijn er op zaterdag geen jeugdwedstrijden op Sportpark de Groet. Om toch te kunnen voetballen, nodigen we alle jeugdleden t/m JO13 uit om extra trainingen (met nadruk op partijvormen) te komen volgen. Hiervoor hoef je je niet op te geven, je kunt gewoon naar het voetbalveld komen. Wel belangrijk is dat er geen publiek is toegestaan, ook niet vanaf de parkeerplaats of het terras. Ook is het hele gebouw dicht, dus er zijn geen kleedkamers en douches beschikbaar. De toiletten zijn wél bereikbaar.

De tijden zijn:
8.45 – 9.45 uur: JO7 t/m JO10
9.45 – 10.45 uur: JO12 en JO13

Voor JO14 t/m JO19 geldt dat de coaches in onderling overleg oefenwedstrijden mogen plannen, vanaf 11.00 uur op zaterdag en/of zondag. Doe dit in overleg met de betreffende coördinator, dan kunnen wij een scheidsrechter en bestuursdienst regelen. Ook hierbij is vanzelfsprekend geen publiek welkom en ook hier zijn de kleedkamers gesloten. We vragen de coaches om de planning van deze wedstrijden zelf met de spelers te communiceren.

Deze bovenstaande activiteiten zijn in ieder geval tot het weekend van 7/8 november.

De jeugdtrainingen doordeweeks blijven volgens het normale schema plaatsvinden.

Digitale jaarvergadering 26 oktober

Zoals in de W4 reeds aangekondigd houden we onze jaarvergadering op maandag 26 oktober om 20.00 uur. Helaas kan dat niet fysiek in onze kantine, dus de gehele vergadering zal digitaal verlopen.

De opzet van de vergadering is verder volgens de normale gang van zaken. Zo zal het jaarverslag van de secretaris gewoon worden voorgelezen en zijn de financiële stukken tijdens de vergadering op je eigen scherm in te zien. We maken gebruik van Microsoft Teams en delen de presentatie via de techniek die dat platform biedt.

Aanmelden is verplicht en kan tot en met zondag 25 oktober via robdeleeuw@conzelo.tv.

De link naar de vergadering ontvang je vlak voor de vergadering per e-mail.

Noodgedwongen dus een jaarvergadering op een andere, digitale manier. Maar ook de kans om lekker vanuit je luie stoel aan te schuiven, dus meld je vooral aan en dan zien we je graag maandag de 26e!

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Update coronavirus: 15 oktober 2020

Laatste update: 15 oktober, 12.15 uur

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur zijn er nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het coronavirus. Dit treft ook het amateurvoetbal, zowel bij de jeugd als de senioren. Voor vv Con Zelo heeft dit de volgende gevolgen:

 • Alle wedstrijden (competitie, beker en oefenwedstrijden) worden tot nader order geannuleerd, zowel bij de jeugd als de senioren en zowel in de zaal als op het veld.
 • De jeugd t/m O19 mag zonder beperkingen blijven trainen, voor senioren stoppen de trainingen tot nader order.
 • Het gehele gebouw (kantine, kleedkamers, toiletten en douches) is gesloten.

Verder roepen we spelers, trainers en begeleiders op om je aan de algemene maatregelen te houden en vooral thuis te blijven bij klachten.

Als bestuur beraden we ons deze week op een alternatief voor de afgelaste wedstrijden (jeugd) en trainingen (senioren). Houd daarvoor deze website in de gaten.

Erwin Dam
Voorzitter

post

Con Zelo 1 speelt sterk, maar verliest toch

Na het gelijke spel bij MOC vorige week, trad Con Zelo aan tegen Vrone voor de tweede bekerwedstrijd. Een geduchte tegenstander die vooraf al een lastige opgave leek voor de Waarlandse promovendus.


Voorafgaand aan deze eerste officiële wedstrijd was er een minuut stilte voor de recent overleden Sieb Schouten, Erelid van Con Zelo.

De ploeg van Ivo Rohling kwam daarna goed uit de startblokken en Con Zelo deed niet onder voor de bezoekers uit Sint Pancras. Met open vizier werd de aanval gezocht, beloond met de 1-0 door Geert de Graaf. Daarna bleef er gecontroleerd gespeeld worden, met meer rust in het spel dan in de grillige wedstrijd vorige week. Vrone kwam terug tot 1-1, eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in. Dat deerde de aanvallers van Con Zelo niet en wederom kwam Geert de Graaf tot scoren. Het leek een doelpuntrijk duel te worden toen er nog voor rust 2-2 op het scorebord stond.


Het kon voorafgaand aan de tweede helft dan ook alle kanten nog op en ook na de rust bleef Con Zelo de aanval zoeken. Onder andere invaller Jim Langendijk kwam vaak in schietpositie, maar meer dan de lat wist hij niet te raken. Ook op schoten van Sander Houtenbos moest de goalie van Vrone vaak (stijlvol) reddend optreden, maar een verdiend Waarlands doelpunt bleef uit.

Aan de overzijde moest Chris Borst toch een keer vissen, toen Vrone de 2-3 binnen schoot. Ook de 2-4 kwam uit een uitbraak tot stand, maar de één-op-één situatie en het daaropvolgende vlammende schot zag iedereen achter de doellijn stuiten, behalve de man die het doelpunt zou moeten noteren. Scheidsrechter Kerssens constateerde geen goal, waarmee de eindstand op 2-3 bleef steken.


Een goede wedstrijd, helaas zonder beloning in de vorm van punten, maar een goede graadmeter richting de competitie.
Zondag a.s. de uitwedstrijd bij Rood-Wit Zaanstad, die met ruime cijfers (8-1) winst boekte op MOC. Aanvang aldaar is om 14.30 uur.