Winst op Hollandia T zorgt voor 3e plaats op Burencup

Na de verliespartij tegen Hugo Boys en het gelijke spel tegen Dirkshorn, ontbrak alleen een overwinning nog in het rijtje voor Con Zelo op de Burencup 2019. Deze moest behaald worden tegen de gastheer Hollandia T, die donderdagavond hun eerste elftal hadden opgebruikt in de verloren bekerwedstrijd tegen Vrone. Er waren dan ook de nodige kritische geluiden onder de Tuitjenhornse aanhang te horen, toen trainer Ronald de Rooij slechts met één basisspeler begon aan het treffen met de Waarlanders van Bas IJsselstijn.

Met de van Hollandia T overgekomen Flemming Hoekstra op doel speelde Con Zelo de eerste helft en kwam door een doelpunt van Niels Leegwater op 0-1. Na de rust vergrootte ook een nieuwe aanwinst, Jordy Onkenhout, de voorsprong naar 0-2, alvorens de eer voor Hollandia T werd gered door een eigen doelpunt. Zo sloot Con Zelo de oefencampagne af met een 1-2 overwinning en kan de ploeg zich gaan opmaken voor de competitie.

Aankomende zondag wacht een tegenstander die we al lang niet zijn tegengekomen: VV Callanstoog van trainer Klaas Mooij staat op het programma. Callantsoog promoveerde automatisch door het behalen van de nacompetitie, die uiteindelijk door de KNVB werd geschrapt. Zodoende werd zonder extra moeite de 4e klasse behaald, voor het eerst in de zwart-witte historie. De laatste ontmoetingen met Callantsoog stammen uit seizoen 2003/2004 (5A), toen Con Zelo uit met 0-1 won en thuis met 6-2 te sterk was. Voor het perspectief: assistent-trainer Erik Oudeman kwam in dat seizoen met 6 doelpunten voor op de topscorerslijst en Con Zelo eindigde dat seizoen op de derde plaats achter Alkmaarsche Boys en het toenmalige BKC (nu Kleine Sluis). Callantsoog degradeerde dat seizoen na een twaalfde plaats, één plek boven de hekkensluiter FC Castricum destijds.

Aanvang in Callantsoog is zondag om 14.00 uur.

Remise in tweede wedstrijd Burencup

Na een duidelijk krachtsverschil vorige week tegen Hugo Boys werd in Tuitjenhorn nu een klassegenoot getroffen met de ploeg van Dirkshorn. Onder leiding van Pascal Hamers (opvolger van de vertrokken Jeffrey Androg) wilde Dirkshorn zich vast revancheren voor de 8-1 nederlaag van vorige week tegen de gastheer Hollandia T.

In een gelijk opgaande openingsfase kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen, maar in de 20e minuut werd Con Zelo-goalie Dennis Wever geklopt door een goed afstandsschot van de #9 van Dirkshorn. Een goal die zeker mee gaat doen voor de prijs van het mooiste doelpunt, waar de Burencup-jury aankomende zondag het finale oordeel over zal vellen. Vlak na deze openingstreffer kreeg Con Zelo de grootste kans van de eerste helft, maar Jordy Onkenhout schoot op aangeven van Niels Leegwater van dichtbij over. Zodoende bleef Dirkshorn de voorsprong vasthouden tot de rust en was het aan de staf om met een ander aanvalsplan uit de kleedkamer terug te komen.

Intussen was de ruststand op het hoofdveld 1-1 in het duel tussen de beide derdeklassers Hugo Boys en Hollandia T.

De eerste grote kans na rust was een kopie van de aanval van Niels en Jordy uit de eerste helft, en ook nu werd het net niet gevonden. Stevig fysiek én verbaal ingrijpen kwam intussen Dirkshorn op een flink aantal gele kaarten van scheidsrechter Kevin Kooij te staan en Con Zelo maakte gebruik van de onrust aan de wit-zwarte zijde in de 67e minuut. De teruggekeerde Sander Houtenbos verschalkte de Dirkshornse doelman en tekende voor zijn eerste doelpunt in het toernooi. Toch kon Con Zelo de wedstrijd niet helemaal kantelen en bleven de aanvallen van Dirkshorn voor gevaar zorgen. Na een moment van slordig balverlies op het middenveld was Dennis nog te ver uit zijn doel om te voorkomen dat Drikshorn in de 80e minuut andermaal op voorsprong kwam: 1-2. Het werd tijd voor een slotoffensief en de toeschouwers werden niet teleurgesteld. Vijf minuten voor tijd weet een back van Dirkshorn nog een goede inzet van aanvoerder Sebas van Balgooy van de lijn te halen en in de absolute slotfase bracht de doelman redding op een vlammend schot van Niels. Sander was daarbij oplettend en schoot uit de rebound de terechte gelijkmaker binnen.

Zo bleef de tweede wedstrijd van Con Zelo op de Burencup steken op 2-2, terwijl ook Hugo Boys en Hollandia T elkaar in evenwicht hielden. Op het hoofdveld werd het 3-3, waardoor alles nog open ligt op de laatste speeldag. Kijk voor alle rangen en standen ook op www.burencup.nl.

Zondag 15 september zijn de laatste wedstrijden: Hollandia T – Con Zelo en Dirkshorn – Hugo Boys. Deze wedstrijden zullen uitsluitsel moeten geven over de einduitslag en wellicht zien we daar ook pas wie Speler en Keeper van het Toernooi worden, en ook de prijzen voor het Mooiste Doelpunt en de Topscorer zullen dan definitief door de jury worden besloten. Graag tot zondag op Sportpark de Kuil in Tuitjenhorn!

post

Con Zelo Toto 2019/2020

Het nieuwe voetbalseizoen 2019/2020 gaat weer beginnen en natuurlijk is er weer de Toto, die ook dit jaar wordt georganiseerd door de  v.v. Con Zelo.

Con Zelo speelt in de 4e klasse A met een aantal nieuwe tegenstanders zoals Callantsoog, Oosterend en Texel’94. Dus ook dit jaar wordt het weer gokken maar dan hebben de niet kenners ook kans. We spelen wel weer een aantal derby’s tegen o.a. V.Z.V., Sint Boys en Dirkshorn, dus dat belooft wat.