post

Con Zelo naar de 3e klasse!

De KNVB heeft het bestuur van Con Zelo vanmiddag laten weten dat het eerste elftal volgend seizoen op een hoger niveau speelt, nadat dit in overleg met de selectie en technische staf is aangevraagd. Con Zelo stond 2e achter FC Medemblik (dat eveneens promoveert) toen het seizoen vanwege de coronacrisis werd onderbroken.

Dit hogere niveau is de 3e klasse, een niveau wat Con Zelo in de huidige competitiestructuur nooit eerder haalde. Hiermee heeft het bijzondere, succesvolle en unieke seizoen 2019-2020 een mooi slot en een mooie beloning gekregen. Scheidend hoofdtrainer Bas IJsselstein was dan ook zeer verheugd met de berichtgeving uit de Zeister bossen, evenals zijn opvolger Ivo Rohling.

De poule indelingen (poules A, B, C, enz.) zullen later bekend worden gemaakt, dan weet Con Zelo welke tegenstanders er volgend seizoen op het programma zullen staan.

post

Trainingen worden voortgezet in juni

In verband met de coronacrisis hebben we in maart, april en mei veel trainingen moeten missen. Veel te lang hebben we niet kunnen voetballen, maar gezondheid stond terecht op de eerste plaats.

Let op: in de week van 25 t/m 30 mei zijn er geen trainingen, in verband met het onderhoud van de velden!

Inmiddels zijn de trainingen alweer enkele weken hervat en het bestuur heeft besloten dat de trainingen in juni voortgezet kunnen worden. Wel in iets afgeslankte vorm en maximaal één training per week per team, zodat de velden toch optimaal onderhouden kunnen worden.

Klik hier voor het trainingsschema voor juni –>>

Seniorentrainingen zijn (nog) niet opgenomen in de planning, na rondvraag bij de aanvoerders is hier nog onvoldoende animo gebleken. Mocht dit in de afgelopen tijd veranderd zijn, dan staan we hier wel voor open. Ben je seniorenlid en wil je toch trainen? Meld je dan via dit formulier –>>

post

Con Zelo stelt nieuwe HJO en TJC voor

Na dit seizoen zal Owen van der Oord na twee jaar Con Zelo verlaten. Het afgelopen seizoen was Owen de Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO), tevens trainer van verschillende jeugdteams en aanspreekpunt voor onze jeugdtrainers. Natuurlijk willen we Owen bedanken voor de afgelopen jaren en wensen we hem succes bij zijn nieuwe uitdagingen.

Het bestuur wilde deze rol graag opnieuw invulling geven en we zijn blij dat we twee mannen bereid hebben gevonden om samen deze werkzaamheden op te gaan pakken in 2020/2021. Dit zijn Pieter de Graaf als HJO en Jordy Onkenhout als Technisch Jeugd Coördinator (TJC). Hieronder stellen zij zichzelf voor.

“Ik ben Pieter de Graaf, 20 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Waarland op de Kerkstraat 98. Ik voetbal sinds mijn 4de bij Con Zelo en nu 3 jaar in de selectie. Ik studeer op de ALO in Amsterdam en zit nu in mijn derde jaar. Volgend jaar studeer ik af en leek het mij heel leuk om naast het lesgeven op de middelbare school ook hoofdjeugdopleiding te zijn bij Con Zelo. Ik heb er erg veel zin in kijk er naar uit om volgend seizoen te beginnen.”

“Ik ben Jordy Onkenhout, 24 jaar oud. Ik woon vanaf vorig jaar in het mooie Waarland. Ik heb mijn TC3 diploma gehaald en training gegeven aan SV Hoofddorp & SV Overbos jeugd. Ik voetbal nu in het 1e van Con Zelo. Ik heb onwijs veel zin in deze uitdaging en ik kan niet wachten om te beginnen!”

Wij wensen Pieter en Jordy veel plezier in hun nieuwe functies en je gaat ze zeker veel tegenkomen op Sportpark de Groet!

Het bestuur

post

Trainingen 11 t/m 16 mei

In verband met de corona maatregelen werken we met een aangepast trainingsschema, in navolging van de geldende protocollen en ons plan van aanpak. Deze lees je hier.

Op dit moment is er nog geen besluit over de hervatting van de trainingen voor overige senioren. Het bestuur inventariseert momenteel bij de aanvoerders van de seniorenteams hoe groot de animo is om de komende weken te trainen.

Het trainingsschema voor week 20 ziet er als volgt uit:

DatumTijdTeamVeld
Maandag 11 mei18.30-19.30JO12B
Dinsdag 12 mei16.00-16.45JO9/JO10B
17.00-17.45JO11B
18.00-18.45JO14B
19.30-20.15JO17B
19.30-20.15JO19B
20.30-21.30SelectieB
Woensdag 13 mei16.30-17.30JO7/JO8B
18.30-19.30JO12B
18.30-19.30KeepersTussenstrook rechts*
Donderdag 14 mei16.00-16.45JO9/JO10A
17.00-17.45JO11A
18.00-18.45JO14/JO15A
19.00-19.45JO13A
20.00-20.45JO17A
20.00-20.45JO19A
Vrijdag 15 mei19.30-20.30VR2A
Zaterdag 16 mei9.00-10.00JO7/JO8 (Open**)A
10.30-12.008 t/m 12 jaar (Open**)A

* Dit is de ruimte tussen het trainingsveld en het A-veld, rechts naast de tribune. Deze strook is strikt gereserveerd voor keeperstrainingen.

** De Open Jeugdtrainingen op zaterdag zijn ook toegankelijk voor niet- leden. Opgave hiervoor is verplicht: klik hier

post

Open jeugdtrainingen op 16 en 23 mei

Op zaterdagen 16 en 23 mei organiseren we Open Jeugdtrainingen voor alle kinderen t/m 12 jaar. Dit is een extra trainingsmoment voor leden, maar ook een mooie gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met voetbal als je nog geen lid bent.

De trainingen t/m 7 jaar zijn samen met onze huidige JO7/JO8 teams van 9 tot 10 uur. Owen van der Oord en Ingrid de Waard zijn hierbij de trainers en hier leer je spelenderwijs de eerste stappen in het voetbal.

Van 10.30 tot 12.00 uur zijn kinderen van 8 t/m 12 jaar welkom om onder leiding van Owen van der Oord en Bas IJsselstein een training te volgen voor de stervoetballers van de toekomst.

Opgave voor deze trainingen is verplicht (m.u.v. de huidige spelers van JO7/JO8, zij volgen gewoon hun trainingsschema) en dit kan via de volgende link: KLIK HIER

Alle trainingen moeten in lijn zijn met ons corona protocol. Klik hier om deze te bekijken.

post

UPDATE 29-4: Hervatting trainingen

Vanaf donderdag 30 april worden de trainingen (JO7 t/m JO19) bij vv Con Zelo hervat, het plan van aanpak wat hiervoor is opgesteld is door de gemeente Schagen goedgekeurd.

Aan de trainingen zijn strikte voorwaarden verbonden, waar spelers, trainers, begeleider en ouder zich aan dienen te houden. Dit is vermeld in de protocollen van NOC*NSF, KNVB en ons eigen PvA:

Verder wijzen wij jullie specifiek op de volgende maatregelen:

– trainingen zijn niet verplicht;
– we doen een beroep op ieders gezond verstand;
– als je (verkoudheids)klachten en/of koorts hebt, blijf je thuis;
– kleedkamers, douches en toiletten zijn niet toegankelijk;
– ouders niet verder het sportpark op mogen dan de parkeerplaats.

Wij wensen onze jeugdleden en hun trainers weer veel voetbalplezier!!!


Eerder bericht (23 april):

Vanavond heeft het bestuur besloten dat we, zodra de gemeente Schagen dit toestaat, de trainingen voor JO7 t/m JO19 weer willen hervatten. De technische staf buigt zich de komende dagen over de veldbezetting, trainingstijden en contact met de trainers, dus het zou kunnen dat de trainingstijden afwijken van de normale trainingstijden die we dit seizoen hadden.

Of de trainingen vanaf 29 april weer kunnen starten, hangt nu af van het besluit van de gemeente. Onze verwachting is dat hier voor of vlak na het weekend duidelijkheid over komt. Ook zijn we in afwachting van richtlijnen voor JO13 t/m JO19 over het trainen op 1,5 meter afstand, die naar verwachting spoedig door de KNVB worden gecommuniceerd. Onze trainers ontvangen hierover uiteraard instructies.

De trainingen kunnen alleen doorgang vinden, als we de coronamaatregelen in acht nemen. We weten nu al dat dit betekent dat er (buiten de trainers) geen ouders langs de lijn mogen staan. We vragen om te allen tijde de richtlijnen te volgen, zodat we als vereniging hiermee niet in de problemen komen we de trainingen alsnog moeten afgelasten.

Nogmaals: de trainingen worden zo spoedig mogelijk hervat, maar we moeten wachten op groen licht van de gemeente. Zodra dit er is, informeren we de trainers, leden en ouders zo snel als we kunnen.

Met sportieve groet,

namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

post

UPDATE 21-4: Coronavirus

De KNVB, NOC*NSF en het RIVM hebben maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Alle wedstrijden in het amateurvoetbal zijn afgelast en er wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Voetbalvereniging Con Zelo communiceert in dit bericht de actuele status van de activiteiten bij onze vereniging. Dit bericht wordt geüpdatet zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

De laatste update is gedaan op: 21 april 2020 om 19.30 uur

Alle activiteiten (trainingen, (oefen-)wedstrijden en bijeenkomsten) zijn vanaf 13 maart t/m 28 april 2020 (update 21-4) afgelast, conform de richtlijnen van het RIVM en het advies van de KNVB.
Uiteraard hopen we dat er zo spoedig weer gevoetbald kan worden, maar vv Con Zelo zal zich conformeren aan de besluiten en adviezen van de betrokken instanties.

Toevoeging 21-4: op de persconferentie van 21 april is bekend gemaakt dat de jeugd t/m 18 jaar (onder bepaalde voorwaarden) vanaf 28 april weer te mogelijkheid krijgen tot trainen in teamverband. Het bestuur besluit op donderdag 23 april welke teams en in welke vorm de trainingen weer hervat kunnen worden.

De KNVB heeft tevens laten weten dat de competities ten einde zijn en niet worden uitgespeeld. Dit geldt voor alle categorieën die we bij Con Zelo hebben voetballen, zowel beker- als competitiewedstrijden zijn allemaal komen te vervallen. Er worden dit seizoen geen kampioenen en/of degradanten aangemerkt.
Voor de A-categorie (Con Zelo 1 en 2) geldt dat zij het nieuwe seizoen starten in dezelfde klasse als waar ze dit seizoen in uitkwamen. (Update 21-4: Con Zelo heeft bij de KNVB een verzoek tot promotie voor Con Zelo 1 ingediend, op basis van de behaalde resultaten. Dit is geen garantie dat dit ook wordt toegekend.)
Voor de B-categorie (alle overige teams) geldt dat zij volgend seizoen worden ingedeeld volgens de reguliere opgave van de teams bij de KNVB.

Wij hopen op jullie begrip, wees verstandig en blijf gezond.

Namens het bestuur van vv Con Zelo,

Erwin Dam
Voorzitter

Voor vragen hierover: neem contact op met het bestuur.

post

Uitslag Eierenactie 2020

BEDANKT aan iedereen die mee heeft gedaan met de eerste online versie van de Eierenactie, morgen (zaterdag 4 april) gaat de sponsorcommissie op pad om de eieren rond te brengen.

In totaal hebben er 197 mensen meegedaan, die samen 2380 eieren hebben gewonnen en daarvan zijn er bijna 600 gedoneerd aan de Voedselbank Langedijk. Een geweldig resultaat met een belangrijke opbrengst voor de verenigingen (Con Zelo handbal, voetbal én omni) in deze bijzonder lastige tijd.

De uitslag (inclusief donerende deelnemers):

5 eieren: Lot nr. 99
Ellen Smit, Ingrid Hoogewerf, Marian Dam, Simone Dam, Mandy Bruin, Mop Appelman, Gerrit Kroon, Janna Drost, Roel Smit, Jacob Zutt, Ad Boekel, Frank Dekker, Rob Bruin Az, Doret Dekker, Hein Jan Veeman, De Wonder’s, Peter Koppes, Job Bruin, Jan Hendrik Mulder, Erwin Dam, Ad Boekel, Martien Bruin en JaJa.

10 eieren: Lot nr. 5
Patrick Stam, Annemiek Wijnker, Karin Houtenbos, Piet Houtenbos, Ella Moras, Mop Appelman, Sharon de Groot, Robert Agenant, Troy van Langen, Jan Danenberg, Lida Stoop, André Ruiter, Doret Dekker, Jan Bruin Baco, Adri Pancras, Kees Hessing, Martin Hink, Marije van Diepen, Erwin Dam, Ad Boekel, JaJa, Ferry Drenth, Sjaak Rood en Ad Boekel.

10 eieren: Lot nr. 30
Ellen Smit, Ingrid Hoogewerf, Gerrit Houtenbos, Marit Tesselaar, Ellen Bruin, Sven v.d. Fluit, Gerrit Kroon, Dennis Kamp, Jacob Zutt, Niels Danenberg, Lida Stoop, Jens Leijen, Doret Dekker, Dennis Pankras, Adri Pancras, Marco Dijkman, Job Bruin, Marian Dam, Ad Boekel, Erwin Dam, JaJa, Sjaak, Sjaak Rood en Ad Boekel.

15 eieren: Lot nr. 95
Ellen Smit, Rob de Leeuw, Wendy Groen, Natas Veldman, Ronald Bakker, Sven v.d. Fluit, Nicolle Schuyt, Janna Drost, Troy van Langen, Floris Houtenbos, Esther Beemsterboer, Bart Stoop, Ad Boekel, Ilse Konijn, Hein Jan Veeman, Annemiek Volkers, Karin Butot, Martin Hink, Elly Visser, Annet Gielens, Ferry Drenth, Alfred en Ad Boekel.

15 eieren: Lot nr. 31
Boy Bruin, Rianne Groen, John Bruin Az, Aleta de Groot, Dick Dam, Martin Bruin, Sascha Molenaar, Tamara Molenaar, Daan Muileboom, Edgar van Arnhem, Carla Bruin-Wijnker, Job Bruin, Doret Dekker, Wim Smit, Freek Bakker, Wim van Leeuwen, Martin Hink, Ad Boekel, Ad Vriend, Erwin Dam, Piet Bil, Jan Haakman, Sjaak Rood en Ad Boekel.

20 eieren: Lot nr. 10
Kelly Dam, Rob de Leeuw, Wendy Groen, Ella Moras, Erwin Dam, Gerrit Houtenbos, Piet Mol, Jan de Groot, Glen Vriend, Jan Danenberg, Patty Smit, Job Bruin, Ilse Konijn, Jan Bruin Baco, Kim Beemsterboer, Peter Koppes, Job Bruin, Ad Boekel, Annelies Moras, Erwin Dam, Pim Dekker, Jan Stoop Jz, Sjaak Rood en Ad Boekel.

25 eieren: Lot nr. 36
Kelly Dam, Kelly Smit, John Bruin Az, Ella Moras, Mandy Bruin, Wil Droog, Sascha Molenaar, Michel Kolkman, Troy van Langen, Ellen Dekker, Esther Beemsterboer, André Ruiter, Rita Leijen, Hein Jan Veeman, Freek Bakker, Ad Boekel, Ted Bruin, Froukje Wolpiek, Piet Wever, Michelle Mettau, Piet Bil, Martien Bruin, Sjaak Rood en Ad Boekel.

Heb je eieren gewonnen en wil je deze alsnog doneren aan de Voedselbank? Dat kan door dit morgen bij de aflevering aan te geven bij de bezorger of door een mailtje te sturen aan actie@conzelo.tv.

Van de voorzitter: update coronavirus 2 april 2020

Vanaf half maart ligt het Nederlandse voetbal stil. Afgelopen dinsdag heeft de KNVB gemeld dat de competities zijn afgelopen en de sportparken blijven tot tenminste 28 april gesloten, maar ook met in ons achterhoofd de opmerking van premier Rutte dat ook daarna de het virus nog niet zal zijn bezworen. Trainingen, oefenwedstrijden en toernooien in mei en juni zijn nog lang niet vanzelfsprekend.

Het virus is ook doorgedrongen tot in de Waarlandse gemeenschap. Verschillende gezinnen zitten thuis in quarantine of hebben te maken met mensen in hun omgeving die besmet zijn met het coronavirus. Ik wil die Waarlanders, maar ook de andere inmiddels meer dan duizend getroffen Nederlanders, alle sterkte toewensen.

Voetbal is bijzaak op dit moment. Sport is bijzaak. Gezondheid staat op de eerste plaats en heeft verreweg de meeste prioriteit. Toch moeten wij als bestuur verder kijken, kijken naar de toekomst. Via digitale wegen zullen de besturen van Con Zelo handbal, voetbal en omni de komende weken vergaderen en de clubs draaiende houden. Hierbij zijn flexibiliteit en vindingrijkheid de sleutel tot het behoud van onze gezonde verenigingen en zullen we er alles aan doen om ook in deze tijden onze leden te laten genieten van het voetbal, maar ook om ons nu al voor te bereiden op het nieuwe seizoen. 

Na de vergaderingen die we begin volgende week hebben, zullen we via onze website, social media en de W4 laten weten hoe ons tijdspad eruit ziet de komende weken, voor wat betreft aan- en afmeldingen en teamindelingen.

Financieel is Con Zelo in staat om de crisis in de huidige omvang het hoofd te bieden, maar ook wij lopen veel omzet mis door de stilgelegde trainingen en competities. Daarom hebben we vanaf deze maand de vrijwilligersvergoedingen voor de jeugdtrainers stopgezet en vergaderen we komende week over onze financiële situatie, ook met het oog op de geplande investeringen in met name ledverlichting.

Con Zelo betekent “met ijver”, wat staat voor de Waarlandse mentaliteit: hard werken en beloond worden. Met die insteek zijn we gestart met alternatieve opdrachten voor onze jeugdteams, waarbij selectiespelers de teams helpen. Teamverband is hierbij het uitgangspunt, want het team (voetbal, handbal of andere groepen waar je bij zit), dat is wat je steeds meer gaat missen in de tijden van thuiswerken en school wat alleen bestaat uit huiswerk. Daarom kiezen we niet voor individuele opdrachten, maar voor dingen die je toch samen kunt doen. De komende tijd zullen we proberen leuke opdrachten met de jeugdteams te delen. Meedoen is zeker niet verplicht, hopelijk vinden jullie het leuk.

De steun van de Waarlanders aan het verenigingsleven en de lokale ondernemers is hartverwarmend en ik wil dan ook afsluiten met een welgemeend dankjewel aan iedereen die meedoet of deed aan de Eierenactie, de Con Zelo Met IJver opdrachten en aan de vrijwilligers, die ook in deze lastige tijden zich blijven inzetten voor onze sportverenigingen.

Bedankt en hopelijk tot snel, op Sportpark de Groet.

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo


Bekijk hier de video van deze update: