Corona update: 8 maart

Vanaf heden gelden de volgende maatregelen rondom corona bij vv Con Zelo:

 • in principe gaan alle activiteiten door, zowel trainingen als onderlinge oefenwedstrijden.
 • spelers die in quarantaine zitten (positieve test of wachtend op testuitslag) blijven thuis.
 • spelers met verkoudheidsklachten of klachten die op corona wijzen blijven thuis.
 • als er van een team te veel spelers niet aanwezig kunnen zijn, wordt de eigen training afgelast en mogen overige spelers meetrainen met een team hoger of lager. Deze beslissing ligt bij HJO/TJC/bestuur, in overleg met de trainer(s).
 • spelers vanaf 27 jaar mogen alleen in tweetallen en op 1,5 meter afstand trainen en spelen niet mee in oefenwedstrijden.

Vorige week hebben we in Waarland te maken gehad met een situatie op de basisschool, waardoor enkele klassen thuis moe(s)ten blijven. Specifiek voor zo’n situatie hebben we de volgende richtlijnen opgesteld:

Kinderen die door school verplicht zijn thuis te blijven mogen komen sporten, mits:

 • ze zelf geen klachten hebben;
 • niemand in zijn/haar huishouden positief is getest of wacht op een testuitslag;
 • ze niet door de GGD zijn geadviseerd in thuisquarantaine te gaan vanuit het bron- en contactonderzoek.

We streven ernaar zoveel mogelijk voetbal door te laten gaan, maar we doen een beroep op ieders gezond verstand: heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen. Ben je in contact gweest met iemand die (mogelijk) corona heeft? Ook dan: blijf thuis en laat je testen.

Bedankt voor je begrip, blijf gezond!

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Activiteiten t/m 7 maart afgelast

In verband met de coronabesmettingen in het dorp hebben we uit voorzorg besloten alle voetbalactiviteiten t/m zondag 7 maart af te gelasten.

Dit weekend bekijkt het bestuur of het verantwoord is om de activiteiten vanaf volgende week weer op te starten.

Voor vragen kun je contact opnemen met het bestuur.

Update coronabeleid 15/2

Er bereiken ons wat vragen van leden over ons coronabeleid rondom trainingen. Daarom even deze kleine update:

 • Onze jeugdteams trainen volgens hun normale trainingsschema.
 • Op de zaterdagen vinden er soms aanvullende activiteiten of trainingen plaats voor jeugdteams. Deze worden via de trainers en coördinatoren gecommuniceerd.
 • De selectie traint eens per week, onder strikte voorwaarden en onder toezicht van de hoofdtrainer en het bestuur. Zo moeten zij continu 1,5 meter afstand houden en in vaste tweetallen trainen.
 • De overige senioren- en vrouwenteams trainen niet, omdat voor hen de huidige coronamaatregelen onvoldoende ruimte bieden voor het opzetten van trainingen en partijvormen.
 • De zaalvoetbalteams trainen of spelen momenteel niet, omdat de sporthallen gesloten zijn.

Bij iedere mogelijke versoepeling bekijkt het bestuur welke mogelijkheden er zijn om zoveel mogelijk voetbal mogelijk te maken.

Bij vragen kun je contact opnemen met het bestuur.

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Van de voorzitter: sportief 2021 gewenst!

Tussen de feestdagen door werk ik vaak aan een (korte, maar dat is ook nu mislukt) speech om tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in onze kantine met jullie te delen. Hierin zijn onze jubilea verwerkt, heten we nieuwe sponsors welkom en is er meestal nieuws over de hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Vorig én dit seizoen is alles anders, dus vandaar dat mijn wensen voor het nieuwe jaar nu zwart-op-wit staan en ik ze helaas niet persoonlijk kan vertellen.

Er is al zoveel gezegd en geschreven over de maatregelen, aanpassingen en de bijzondere tijd waar we in zitten, daar ga ik niet nog een keer over beginnen. Ook over een herstart van het seizoen of wanneer er versoepelingen komen ga ik kort zijn: geen idee.

Wat dan wel? Nou, Con Zelo is bezig aan haar 90-jarig bestaan, nadat zij in 1931 is opgericht. In ‘seizoen’ 1931-1932 (echte competities werden toen nog maar nét gevormd) speelde men in het wit-zwart en eindigde de ploeg als zesde (van zeven ploegen) in de 3e klasse van de DHVB-competitie. Alleen Geel-Zwart uit ’t Zand eindigde achter Con Zelo. (Bron: Een gejuich davert langs de velden, Wilbert Korevaar, 2020).

Wat een mooie gelijkenis met 2020-2021, waarin Con Zelo voor het eerst in haar bestaan “weer” in de 3e klasse uitkomt. Na de stopzetting van de competitie op papier geregeld, maar niet minder verdiend en daardoor zeker in aanmerking komende voor een plek in dit verhaal. Dit had uitbundig gevierd moeten worden, evenals het aanstaande jubileum.

Maar dat jubileum, daar gaan we wél voor. De jubileumcommissie (Cyril Schuyt, Lynn Veldman, Jeanine Bruin, Dirk Bruin (Smurf) en Roel Smit) zijn druk bezig met de voorbereidingen en daar gaan we binnenkort zeker veel van zien én horen. Houd onze media in de gaten, want in aanloop naar het jubileumweekend staat er al veel op de planning. En dat jubileumweekend staat natuurlijk al in de agenda: 17/18 april 2021.

Er is dit jaar één jubilaris in de vereniging en zeker iemand die geen introductie behoeft. Bijna de hele vereniging heeft al onder zijn leiding gevoetbald en velen hebben het rood-zwarte tenue met hem gedeeld als teamgenoot. Dit gaat natuurlijk over Ruud Bakker, 50 jaar lid van Con Zelo en thans voetballer in Con Zelo 35+ 1. Daarnaast scheidsrechter (tot wel vier (!) wedstrijden per weekend) en daarmee veelvuldig te zien op onze velden. En ook jaren als jeugdleider en bestuurslid vrijwillig actief voor de vereniging.
De achterbuurman van Sportpark de Groet (slootje over en je bent er) zal zelden een jaarvergadering overslaan en toont zich altijd betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Ruud, mooi dat je zo lang al aan Con Zelo bent verbonden en we hopen je nog vele jaren in rood-zwart én zwart te zien bij de club.

Ook was in 2019 al een bijzonder lid van onze vereniging aan zijn jubileum toe, maar juist bij onze oud-secretaris hebben we als bestuur even verkeerd op de lijst gekeken. Daarom heeft Piet Houtenbos alsnog zijn onderscheiding behorende bij het 60-jarig lidmaatschap mogen ontvangen, uit handen van onze secretaris Rob de Leeuw en ondergetekende.

Dit seizoen heetten we oud-hoofdtrainer Ivo Rohling terug bij de vereniging, die na zijn successen bij VIOS-W weer bij Con Zelo aan het roer kwam en onze kennismaking in de 3e klasse in goede banen moest leiden. Als opvolger van Bas IJsselstijn heeft ons bestuurslid technische zaken Jan Vennink in Ivo een meer dan capabele trainer weten te vinden. Na wat wisselende resultaten in de bekerwedstrijden en nipte verliespartijen in de competitie (ik tel de off-day tegen VVS ’46 even niet mee) zijn er op papier weinig resultaten geboekt. Ivo’s werkwijze en inzet worden daarentegen wel erg goed ontvangen, zowel bij de spelersgroep als bij het bestuur, waardoor ik blij ben dat ik bekend mag maken dat Ivo ook in 2021-2022 hoofdtrainer van Con Zelo is.

Ivo Rohling blijft bij Con Zelo

Bij onze jeugdafdeling zijn we nu al een paar jaar aan de slag met een HJO (Hoofd Jeugd Opleidingen), sinds dit seizoen aangevuld met een TJC (Technisch Jeugd Coördinator). Hiervoor hebben we met Pieter de Graaf en Jordy Onkenhout twee mannen uit de eigen vereniging mét de nodige ervaring weten vast te leggen, die onze jeugdtrainers en coaches gevraagd en ongevraagd helpen de jeugdopleiding te ontwikkelen. Klinkt allemaal heel professioneel en dat is het ook wel, maar het belangrijkste is dat er op een kwalitatief goede manier en met veel plezier getraind wordt. Dat, samen met de inzet van Jacco Zutt, Natas Veldman en Frank van Polen als bestuursleden die verantwoordelijk zijn voor de verschillende jeugdcategorieën, zorgt ervoor dat we onze jeugd zo goed, leuk en veel mogelijk kunnen laten voetballen.

Op de jaarvergadering in oktober is Edgar van Arnhem afgetreden als bestuurslid en wedstrijdsecretaris. Na deze functie acht jaar lang met verve vervuld te hebben, besloot hij weer tijd vrij te willen maken voor andere dingen en dat is natuurlijk helemaal prima. Ik vind het niet passend om op papier afscheid te nemen, dus daar gaan we bij een andere (fysieke) gelegenheid nog bij stilstaan. Gelukkig heeft Edgar aangeboden om dit seizoen nog als wedstrijdsecretaris af te maken, zodat we in alle rust op zoek kunnen naar een nieuw bestuurslid en wedstrijdsecretaris. Edgar, bedankt voor je inzet en we zien jou natuurlijk nog zeker terug binnen en/of langs de lijnen.

Onze nieuwe tak van sport: de opstart van het zaalvoetbal onder de vlag van Con Zelo in het schitterende Sportpodium Waarland. Met dank aan Rob Bruin, Paul Bakker en ons nieuwe bestuurslid Roel Smit zijn er zes mooie zaalvoetbalteams gevormd, die tot nu toe natuurlijk veel te kort hebben mogen schitteren in de nieuwe sporthal. Toch is dit weer een hele mooie toevoeging aan de vereniging, die helemaal past bij Con Zelo en meteen aanvoelde als een warme jas. Ik kijk er nu alweer naar uit om (als toeschouwer of scheidsrechter) bij deze wedstrijden te mogen zijn.

Het was geen makkelijk jaar, maar met de inzet van iedereen die Con Zelo een warm hart toedraagt ben ik blij dat we flexibiliteit en veerkracht hebben getoond. Hierdoor hebben we voornamelijk de jeugd toch nog veel kunnen laten voetballen, bijvoorbeeld in de nieuwe Nations League en op de extra trainingen op zaterdagochtend. En ook financieel is de club gezond, waar onze penningmeester Cyril Schuyt natuurlijk een groot aandeel in heeft, maar dat komt vooral door de steun van onze sponsors en leden.

Er is veel gebeurd en er is nog veel meer gedaan dan wat ik nu heb kunnen beschrijven, voor en achter de schermen. Daar wil ik al onze leden, vrijwilligers en supporters enorm voor bedanken, zonder jullie inzet had Con Zelo er niet zo goed voor gestaan als ze nu doet. Al 90 jaar de basis voor voetballend Waarland, met een brede steun in het dorp en een betrokkenheid die zijn weerga niet kent. En dat geeft me alle vertrouwen dat Con Zelo nog moeiteloos jaren mee kan.

Ik wens iedereen, mede namens de rest van het bestuur (Cyril, Natas, Rob, Jan, Jacco, Frank en Roel), een heel mooi en sportief 2021!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

Van de voorzitter: corona update 6 november 2020

Twee weken met meer beperkingen, maar ook “plan B” van de KNVB. Er is deze week weer veel nieuws geweest rondom de coronapandemie, met ook opnieuw gevolgen voor het voetbal in het algemeen en Con Zelo specifiek.

Vorige week is er vanuit de hoofdtrainer en de technische commissie nog gebrainstormd over het hervatten van de trainingen, in groepjes van vier, met anderhalve meter afstand en alles wat daarbij komt kijken. Niet voor het eerst zijn we achterhaald door de realiteit van een maatregelenpakket, dus voorlopig kan er weer een streep door de plannen.

De bond heeft bekend gemaakt dat we op zijn vroegst weer voetballen op 16 januari, waarmee de winterstop dus is begonnen als het gaat om wedstrijden. We zagen het aankomen en ik merk dat ik gewend begin te raken aan slecht nieuws. Met een zekere gelatenheid kijk ik naar de persconferenties en lees ik het plan “Voetballen in tijden van corona”. Mooie voorstellen en ideeën, maar toch ook veel van hetzelfde: blijf gezond, wees creatief en houd de vereniging overeind.

Gelukkig kunnen we genoeg met en voor onze jeugdteams organiseren. Nu de gure maanden eraan komen trekken we vanaf half november meer en meer onze schitterende nieuwe sporthal in, en worden trainingen en onderlinge wedstrijden naar de zaal verplaatst. Jammer dat we geen wedstrijden tegen tegenstanders van buitenaf mogen spelen, maar ik verwacht dat de strijd er niet minder om zal zijn!

Gaat het goedkomen met de vereniging? Overleven we als Con Zelo deze coronacrisis? Ja, daar durf ik zonder twijfel een positief antwoord op te geven. We zijn dankzij de steun van jullie, onze leden, en onze sponsors financieel gezond en hebben genoeg “vlees op de botten”. Maar dat wil niet zeggen dat we vrij van uitdagingen zijn. Opstarten als alles achter de rug is, zal een grotere opgave worden naarmate de tijd verstrijkt. Alle vrijwilligers, leden, trainers, coaches en noem maar op verder, worden weer gevraagd terug in het ritme te komen. Gelukkig merk ik dat we er wel allemaal nog naar uitkijken.

En het zal anders zijn: we leren in deze tijden welke andere prioriteiten we kunnen stellen. Zondag met je gezin naar het bos of strand bevalt eigenlijk ook wel prima. Minder trainen op vaste tijden, maar sporten wanneer je wilt is ook prettig. De behoefte verandert, dus ik beloof alvast, het komt er anders uit te zien.

En dan zie ik onze kracht, de kracht van verenigen en flexibiliteit. Denken in oplossingen en kansen. Nog even en we hebben verlichting op het hoofdveld, waardoor we wedstrijden in de avond kunnen spelen. ‘Zomer’avondvoetbal op een vrijdagavond in januari? Het zou zomaar kunnen! Een nieuw zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd in november? Gaan we al doen! En een jubileum van 90 jaar Con Zelo? Gaan we, ook als corona nog heerst, organiseren!

We zeiden het al tegen onze sponsors en nu nogmaals tegen iedereen: nog ff doorbijten. Dan komen we samen deze crisis door, leven de voetbalvelden straks weer op en kijken we terug op een bizar tijdperk, die de voetbalwereld op zijn kop heeft gezet.

Blijf gezond en let op elkaar,

Erwin Dam
Voorzitter

Jeugdactiviteiten in de weekenden

Gedurende de gedeeltelijke lockdown zijn er op zaterdag geen jeugdwedstrijden op Sportpark de Groet. Om toch te kunnen voetballen, nodigen we alle jeugdleden t/m JO13 uit om extra trainingen (met nadruk op partijvormen) te komen volgen. Hiervoor hoef je je niet op te geven, je kunt gewoon naar het voetbalveld komen. Wel belangrijk is dat er geen publiek is toegestaan, ook niet vanaf de parkeerplaats of het terras. Ook is het hele gebouw dicht, dus er zijn geen kleedkamers en douches beschikbaar. De toiletten zijn wél bereikbaar.

De tijden zijn:
8.45 – 9.45 uur: JO7 t/m JO10
9.45 – 10.45 uur: JO12 en JO13

Voor JO14 t/m JO19 geldt dat de coaches in onderling overleg oefenwedstrijden mogen plannen, vanaf 11.00 uur op zaterdag en/of zondag. Doe dit in overleg met de betreffende coördinator, dan kunnen wij een scheidsrechter en bestuursdienst regelen. Ook hierbij is vanzelfsprekend geen publiek welkom en ook hier zijn de kleedkamers gesloten. We vragen de coaches om de planning van deze wedstrijden zelf met de spelers te communiceren.

Deze bovenstaande activiteiten zijn in ieder geval tot het weekend van 7/8 november.

De jeugdtrainingen doordeweeks blijven volgens het normale schema plaatsvinden.

Digitale jaarvergadering 26 oktober

Zoals in de W4 reeds aangekondigd houden we onze jaarvergadering op maandag 26 oktober om 20.00 uur. Helaas kan dat niet fysiek in onze kantine, dus de gehele vergadering zal digitaal verlopen.

De opzet van de vergadering is verder volgens de normale gang van zaken. Zo zal het jaarverslag van de secretaris gewoon worden voorgelezen en zijn de financiële stukken tijdens de vergadering op je eigen scherm in te zien. We maken gebruik van Microsoft Teams en delen de presentatie via de techniek die dat platform biedt.

Aanmelden is verplicht en kan tot en met zondag 25 oktober via robdeleeuw@conzelo.tv.

De link naar de vergadering ontvang je vlak voor de vergadering per e-mail.

Noodgedwongen dus een jaarvergadering op een andere, digitale manier. Maar ook de kans om lekker vanuit je luie stoel aan te schuiven, dus meld je vooral aan en dan zien we je graag maandag de 26e!

Namens het bestuur,

Erwin Dam
Voorzitter

Update coronavirus: 15 oktober 2020

Laatste update: 15 oktober, 12.15 uur

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur zijn er nieuwe maatregelen van kracht in de strijd tegen het coronavirus. Dit treft ook het amateurvoetbal, zowel bij de jeugd als de senioren. Voor vv Con Zelo heeft dit de volgende gevolgen:

 • Alle wedstrijden (competitie, beker en oefenwedstrijden) worden tot nader order geannuleerd, zowel bij de jeugd als de senioren en zowel in de zaal als op het veld.
 • De jeugd t/m O19 mag zonder beperkingen blijven trainen, voor senioren stoppen de trainingen tot nader order.
 • Het gehele gebouw (kantine, kleedkamers, toiletten en douches) is gesloten.

Verder roepen we spelers, trainers en begeleiders op om je aan de algemene maatregelen te houden en vooral thuis te blijven bij klachten.

Als bestuur beraden we ons deze week op een alternatief voor de afgelaste wedstrijden (jeugd) en trainingen (senioren). Houd daarvoor deze website in de gaten.

Erwin Dam
Voorzitter

post

Update corona 30-9-2020: we mogen blijven voetballen!

Sinds afgelopen maandag is er hard gewerkt om te onderzoeken wat de gevolgen precies zijn van de maatregelen die het kabinet heeft gepresenteerd. De belangrijkste conclusie is: we mogen blijven voetballen!

Dit gaan we doen zonder publiek en met gesloten kantines, maar we zijn blij dat ons belangrijkste bestaansdoel blijft en dat we gewoon met onze voetbalteams de wei in mogen.

Hierop is het coronaprotocol van Con Zelo aangepast, wat je op onze homepage aan de rechterkant (onderkant op mobiel) kunt vinden. Lees deze door voordat je bij Con Zelo komt voetballen, dan weet je precies wat er wel en niet is toegestaan.

De belangrijkste punten op een rij:
– de kantine is gesloten
– de velden, bestuurskamers en kleedkamers zijn alleen toegankelijk voor spelers, coaches, bestuurders en officials
– er kan volgens de richtlijnen in het protocol gewoon gedoucht worden
– ouders van bezoekende jeugdteams die benodigd zijn voor het vervoer, mogen blijven kijken bij de wedstrijden

Verder blijft natuurlijk gelden:
– houd buiten het veld 1,5 meter afstand
– gebruik de aanwezige desinfecterende middelen
– blijf thuis bij verkoudheids- of gezondheidsklachten

Wij rekenen op je begrip voor deze regels en wensen je veel plezier bij het spelen van je wedstrijden!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo